Optimera øker 250 millioner på Kjøkken, Garderobe og Bad
F.v.: Jan Rostad, salgsdirektør Proff og Montér i Optimera og Øystein Hvattum, prosjektleder i AF Bygg Oslo. Foto: Simen Berg

Øker 250 millioner på Kjøkken, Garderobe og Bad

På fem år har Optimera økt omsetningen på konseptet kjøkken, garderobe og bad fra 150 til 400 millioner. Leveransen av over 1000 prosjektkjøkken til Kværnerbyen er en del av denne økningen.

– Vi er naturligvis fornøyd med disse tallene, men har ikke tenkt å slå av på tempoet, sier Jan Rostad, salgsdirektør Proff og Montér i Optimera. Leveranse av prosjektkjøkken i denne størrelsesorden var nytt for oss da anbudet ble levert i 2011.

De fikk kontrakten, og da de 264 kjøkkeninstallasjonene kom på plass i Kværnerbyen i 2012, var det samtidig den første store prosjektleveransen til Norge fra danske AUBO. Nysatsingen fikk en eventyrlig start, og den norske etterspørselen har etter hvert tvunget fram utvidelser på fabrikken. For i OBOS-prosjektet Kværnerbyen alene har altså over 1000 AUBO-kjøkken fått nye hjem.

– Vi var jo velkjent som byggevareleverandør i prosjekter hos de store aktørene i markedet, men ikke på kjøkken, garderobe og bad. Det var nok en viss spenning i forkant, men erfaringen og kompetansen vi har som totalleverandør til bransjen gjorde oss trygge på vi ville lykkes med prosjektet, sier Rostad.

AF tok sjansen
AF Bygg Oslo var entreprenør, og tok en sjanse med et nytt samarbeid. Et besøk på fabrikken, og en tur innom kjøkkenavdelingen på Lillestrøm overbeviste dem og byggherren om både kvalitet og leveransedyktighet.

– Det vi så hos AUBO ga oss tryggheten vi trengte. Når vi nå ser tilbake på mange store leveranser og flere års bruk av leilighetene, kan jeg si at vi tok et riktig valg, sier Øystein Hvattum, prosjektleder i AF Bygg Oslo.

Da konkurrenten Vedal fikk entreprisen på et nytt byggetrinn i Kværnerbyen, anbefalte OBOS at de pratet med Hvattum om hans erfaringer med Optimera og AUBO.

– Det sier vel det meste at Optimera fikk leveransen på ytterligere 210 kjøkken i det siste anbudet. AUBO-kjøkken vil være er en utfordrer på kjøkkenløsninger i våre prosjekter, sier han.

Overlevering med null feil
For å øke presisjonen og nærmest eliminere feil og avvik har Optimera utviklet og tatt i bruk teknologi og systemer som de er alene om. Installasjonen utføres av dedikerte monteringslag som setter opp 6-8 kjøkken i uka.

– Vi har nok vært innovative i bruken av ny teknologi, uten at jeg har lyst til å røpe alle detaljer. Nå har mange kjøkken i Kværnerbyen vært i bruk i en årrekke, og vi har fått veldig få henvendelser. Et godt tegn på at kundene er fornøyd er jo at man ikke hører noe, sier Rostad.

Steni Fasadeplater med 40 års garanti