Previous
Next
Foto: Norsk Byggebransje/Norges Hyggeligste Håndverker 
Sist oppdatert: 01-02-2022

Velkommen til Norges Hyggeligste Håndverker 2022!

I år jakter vi på Norges Hyggeligste Håndverker for sjette året på rad!

Sammen med stolte sponsorer vil vi løfte frem alle de dyktige, flinke og hyggelige håndverkerne vi har i Norge, og bidra til å enda større stolthet rundt håndverksfagene. Håpet er at kåringen også skal gjøre sitt til å øke rekrutteringen til yrkesfag.

Vi skal sammen finne flotte kandidater i år også! Har du tilbakemeldinger, tips eller ønske om å bli sponsor? Send oss en e-post: hei@hyggeligste.no

Kåringen åpner for nominasjoner 25. April 2022, og vi tar imot nominasjoner og stemmer frem til 10.
august. Da velger en fagjury ut 21 finalister som går videre til selve finalen den 24. september.

Noen dager før finalen trekker juryen seg tilbake for å velge kategorivinnere og hovedvinnere. Disse blir kåret offentlig på finalen 24. september. Hovedvinner kåres til Norges Hyggeligste Håndverker 2022!

Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbud i 2017. Kåringen er et bransjesamarbeid mellom ulike aktører i håndverkerbransjen.

- Vi ønsker å løfte frem de positive historiene fra bransjen, og gi de dyktige håndverkerne den positive oppmerksomheten de fortjener, sier Håvard Bungum, administrerende direktør i Mittanbud.

-For oss i Talkmore er Norges Hyggeligste Håndverker årets hyggeligste kåring. Det gjør godt å løfte fram hyggelige, dyktige håndverkere år etter år - vi gleder oss til å bli kjent med årets nominerte. Gerd Stilloff Løland, direktør organisasjonsutvikling og kommunikasjon

Hovedsponsor 2022 er Volkswagen Nyttekjøretøy
Harald A. Møller AS er Norges største bilimportør. Volkswagen Nyttekjøretøy er Norges mest populære arbeidsplass på fire hjul og tilbyr varebiler til nær sagt alle behov.

-Vi ønsker å bidra til at de flinke håndverkerne vi har rundt om i landet får økt oppmerksomhet for den gode jobben som legges ned hver eneste dag. Ingvild Øversveen, markedssjef Volkswagen Nytte.

Øvrige sponsorer i 2022 er:

EL-PROFFEN: Norges største elektrikerkjede med over 5000 elektrikere. Dette gjør at vi kan tilby våre kunder høy service over hele landet. Vi utfører elektroarbeid inne alle fagfelt for både private og næring.

-Norges håndverkere er helt sentrale i byggingen av landet. EL-PROFFEN ønsker å være med å sette fokus på alle de hyggelige og dyktige håndverkerne som hver dag bidrar til dette. Stein V. Fossnes, administrerende direktør

Oras: Spesialiserer seg på produksjon av innovativt sanitærutstyr av høy kvalitet, til både privat og offentlig bruk. Oras-gruppen har over 100 års erfaring med å levere sikker, praktisk og bærekraftig tilgang på vann, for alle.

– Vi er stolte av å få være med og støtte kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker også i år.

-Vi ser hvor viktig det er å ha stødig fokus på å løfte frem dyktige og seriøse rørleggere og andre håndverkere. Lars Erik Fossum, country Manager

Helly Hansen: Er ledende innen tekniske klær til seiling og ski, i tillegg til premium arbeidstøy. Yttertøy, undertøy, sportsklær og fottøy selges i mer enn 40 land og er svært verdsatt av frilufts- entusiaster og profesjonelle håndverker over hele verden.

–Vi synes det er naturlig for oss som produsent av arbeidstøy å støtte en kåring som løfter frem den viktige jobben håndverkerne i Norge gjør hver dag.

-Bransjen fortjener et positivt løft, så dette gleder vi oss til å være med! Marte Christine Bakken, Nordic marketing specialist

Tools: Norges ledende leverandør av verktøy, maskiner, personlig verneutstyr og industrielt forbruksmateriell. Kjeden henvender seg til yrkesbrukere, og samarbeider med markedets ledende leverandører.

-Vi bøyer oss i hatten! TOOLS ønsker sammen med andre bransjekolleger å løfte fram, hylle og hedre våre dyktige håndverkere og vise at vi setter pris på den viktige jobben dere gjør. Anders Olaussen, markedsføringssjef.

Comfort: I over 40 år har Comfort sine rørleggere levert tjenester over hele landet. På denne måten har vi opparbeidet en unik posisjon med forankring og inngående lokalkunnskap.​Våre 78 medlemmer og 865 rørleggere er alltid klare til å hjelpe deg med alt fra planlegging til montering.​​

Bademiljø består av 123 rørleggerbedrifter og butikker over hele landet. Vi har over 850 rørleggere som gjør alt fra å åpne tette sluk og skifte blandebatterier, til å utføre større oppdrag som reparasjon av rørbrudd og utskifting av gamle fyrkjeler.

-Vi er stolte av å styrke rekrutteringen til håndverksbransjen sammen med kåringen av Norges Hyggeligste Håndvkerer. Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i VVS Norge

ELKO: Norges fremste leverandør av elektromateriell og vi har levert stikkontakter, lysbrytere og annet elektromateriell til det nordiske markedet i 75 år i 2020.

-Som Norges mest kjente leverandør av elektromateriell ønsker ELKO å løfte fram flinke håndverkere og elektrikere. Vi skaper de gode kundeopplevelsene sammen. Kjetil Kaldestad, administrerende direktør

Norsk Byggebransje: Har fokus på å framsnakke og formidle bransjen lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Den norske byggenæringen har spilt en avgjørende rolle i å bygge vår velferd og det er byggenæringen vi må se til i framtiden om velferden skal fortsette.

Vårt mål er å være en viktig kilde for deg som ønsker å holde seg oppdatert på bransjen
-Med delte verdier og felles mål å heve status til håndverksfagene, er det med glede at vi fornyer samarbeidet med NHH.

-Som en ledende nyhetsformidler innen byggebransjen vil vi bidra gjennom å formidle gode og fine historier fra bransjen samt skape oppmerksomhet rundt selve kåringen. Ellen Øiesvold Palsén, Ansvarlig utgiver

Boligmappa Boligmappa løser utfordringene med den nye avhendingsloven.Gjør som 670.000 andre nordmenn og ta kontroll over verdipapirene til boligen din. 

Vi er stolte av å få være med og støtte kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker også i år. Erling Olaussen, daglig leder i Boligmappa.

Worldskills WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning.

Vårt arbeid er å inspirere og motivere unge mennesker til å velge yrkesfag, og disse målene er helt sammenfallende med hva Norges Hyggeligste Håndverker ønsker å oppnå. Bjørnar Valstad, daglig leder i Worldskills Norge.

Tryg Skandinavias største skadeforsikringsselskap med aktiviteter i Danmark, Norge og Sverige har levert økonomisk og personlig sikkerhet for sine kunder i snart 300 år.

Vårt motto er: Det handler om å være trygg. Det gjelder også i høyeste grad for håndverksbedrifter og deres ansatte, der yrket som håndverker kan innebære en økt risiko for skader og uhell. Ingeborg Morken, direktør i Tryg Næringsliv

Würth Norge leverer et stort utvalg festemateriell, verktøy, kjemi, verneutstyr og verkstedutstyr til fagfolk i alle kategorier innen auto, bygg og anlegg og mekanisk/tekniske fag. Produktsortimentet kjennetegnes av bruksverdi, sikkerhet, effektivitet og kvalitet. 

Vi ønsker at flere unge skal søke seg til håndverksfagene, at de vil trives og at de føler stolthet over det viktige arbeidet de gjør. Kari Helene Hagen, Markedssjef i Würth Norge AS.

Hvordan foregår kåringen?
Alle kan nominerer kandidater på hyggeligste.no fra den 25. april. Både den som nominerer og den som blir nominert får bekreftelse via e-post. Kampanjemedarbeidere leser gjennom norminasjonen før den blir lagt ut på kampanjesiden og avstemmingen kan begynne.

Hva skal til for å vinne?
Se hva juryformann Kristin Skogen Lund mener her

10. august velger juryen tre finalister i hver av følgende kategorier:
● Maler
● Elektriker
● Rørlegger,
● Snekker / Tømrer
● Mur & Betong
● Lærling
● Andre bransjer

Under finalen kåringen (medio september) kårer juryen syv kategori vinnere, og blant disse kåres til slutt en hovedvinner som får den gjeveste tittelen Norges Hyggeligste Håndverker. Mer om kåringen