Magnus Løseth blir ny konsernsjef i VestlandsHus
Med oppdelt kvartalsstruktur og levende byrom, ønsker arkitektene å gjøre Jessheim sentrum til et levende sted også på kveldstid.
I Oslo og Trondheim er et titalls store eiendomsselskaper samlet for å kartlegge og skape et marked for treverk, glass, vinduer og alt annet av byggematerialer som kan brukes på nytt ved…
Ole-Jørgen Mo ny kommersiell direktør for Optimera
HENT skal bygge andre byggetrinn for Entra i Holtermanns veg. Prosjektet er et BREEAM Excellent-prosjekt og den tredje største jobben HENT har fått i Trondheim.
Tre prosent nedgang i søkertall til videregående skole – flere velger yrkesfag
GK er tildelt rekordstor kontrakt for byggautomasjon ved det nye regjeringskvartalet i Oslo.
En nyvinnende solcellepark på syv mål etableres på Romerike Avfallsforedlings anlegg på Berger i Lillestrøm kommune. Solcellepanelene henter solenergi både fra oversiden og undersiden, følger solens…
Gøril Bergh (46) tok over som administrerende direktør i Drammen Helsepark mandag 1. mars 2021
HAKI, en del av det børsnoterte Malmøkonsernet Midway Holding, har kjøpt alle aksjene i det britiske selskapet Vertemax.
Enova støtter Freyr med 142 mill. til pilotering av fremtidsrettet batteriteknologi
Målet er å kutte klimagassutslippene. Resultatet kan bli nye metoder i grunnarbeid for bygge- og anleggsprosjekter.
Statsbygg - Konkurranse for brann- og redningsskole
4. mars åpner Forskningsministeren ZEB-laboratoriet i Trondheim – det mest bærekraftige bygget i verden med dokumentert klimaregnskap. Nullutslippslaboratoriet er skapt av NTNU og SINTEF i samarbeid…
Innfører strenge, men nødvendige tiltak for byggeplasser i Oslo
Hvordan skal vi bo i framtiden? Det skal OBOS teste ut i et nytt boligbygg med 34 leiligheter i Oslo. Nå starter jakten på leietakere som vil være med å utforske fremtidens løsninger.
Sterk vekst ga byggevarehandel for 55 milliarder i 2020
Økt byggeaktivitet i nord til tross for korona
AKA kjøper nytt grønt bygg i Narvik
Peab Bjørn Bygg har signert kontrakt med Tromsø kommune om å bygge Sommerlystvegen barne- og avlastningsboliger. Prosjektet er en totalentreprise, og kontraktsummen er på 90 millioner kroner eks. mva.
AF Gruppen er innstilt av Halden kommune som totalentreprenør for Os skole og idrettsarena. Estimert kontraktsverdi er 493 Mnok
Hultafors Group fullfører oppkjøpet av Fristads, Kansas og Leijona
Multiconsult inviterer til samtale 5. mars, om hvordan man danner slike gode fysiske rammer.
Norconsult utvider sin virksomhet i Polen, og åpner nytt kontor i Poznań.
Lintec & Linnhoff, satser i Norge
Veidekke skal bygge ny legevakt i Arendal
Ingeborg Ukkelberg starter i stillingen som konseptutvikler i VestlandsHus 1.mars
Logistikk- og teknologiselskapet wanda.space avslutter sin såkornsrunde med å få OBOS inn på eiersiden. Wanda tilbyr ekstra lagringsplass som en tjeneste levert på døren.
Barlindhaug Eiendom, Miliarium Bolig og Mælen Holding skal bygge hundrevis av smarthus-klare boliger rett utenfor Tromsø Sentrum og salget går over all forventning.
- Kvinner er dessverre sterkt underrepresentert blant landets fagarbeidere i bygg- og anleggsbransjen, og det ønsker vi å gjøre noe med. For skal vi rekruttere motiverte og dyktige lærlinger må vi få…
AF Gruppen har inngått avtale med Fyrstikkbakken 14 AS om å bygge 163 leiligheter fordelt på fire boligblokker i massivtre ved Fyrstikkbakken 14. Boligprosjektet inngår i FutureBuilt-programmet som…
Ingrid R. Lorange slutter etter sommeren i stillingen som administrerende direktør i Siva
HRP og Fram Web inngår et strategisk samarbeid om leveranser innen samfunnssikkerhet og beredskap. Sammen skal selskapene levere både rådgivningstjenester og robuste varslingstjenester.
Studenthuset Granheim ved campus Stord jubilerer på mest mulig inkluderende vis: Med et nytt tilbygg blir det fra høsten av tilgjengelig også for studenter med funksjonsnedsettelser.
Byggherre OMKK Eiendom lyser ut konkurransen om totalentreprise med samspill for nytt opera-, museum og kulturhus i Kristiansund.
I forbindelse med WSPs satsing på samfunnsutvikling, samles arkitekter, landskapsarkitekter, arealplanleggere og øvrige rådgivere i RIK Arkitektur i det nye forretningsområdet WSP Samfunnsutvikling.
Morrow Batteries vil øke tempoet i kommersialiseringen av ny batteriteknologi og celleproduksjon. Allerede i år tar selskapet sikte på å starte byggingen av Morrow Industrialization Centre.
Etterspørselen etter kunnskap og verktøy for bærekraftig bygg, eiendom og anlegg økte i 2020 - ikke minst innen drift av bygg. Grønn Byggallianse styrker laget for å støtte markedet i omstillingen.
Betonmast Eiendom inngår samarbeidsavtale om sentrumsutvikling i Nittedal
Betongslam skal bli en miljøvennlig og lønnsom ressurs
Det er store planer for Nannestads nye bydel Engelsrudshagen der er det avsatt plass til omlag 750 nye hjem i et område som har nærhet til både naturen og sentrum. Her har BoKlok bygd 36 leiligheter…
Oslo kommune vil trigge jenter til å velge byggfag
Pandemien innvirket negativt på salget i alle segmenter i 2020, og justert for valutaeffekter som følge av en svakere norsk krone var underliggende salgsvekst på tre prosent. Veksten skyldes i…
UN Global Compact er FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv og verdens største bedriftsinitiativ for bærekraft. Norconsult har nå blitt medlem av UN Global Compact i Norge, og forplikter seg med…
Kompetansenettverket Lyskultur lanserer nå en egen veileder for hvordan bygg- og anleggsbransjen kan ivareta behovet for god og riktig belysning i prosjektene sine.
- Oppgangen i både pris og omsetningsvolum i hyttemarkedet i 2020 overgår alt vi har sett tidligere, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.
Volue og WSP har inngått leieavtaler med Entra om 4 100 kvadratmeter i byggetrinn to for Holtermanns veg 1-13 i Trondheim. Entra planlegger oppstart av byggetrinn to i løpet av første halvår 2021.
Driftsinntektene i GK Gruppen i 2020 ble på 6,13 milliarder kroner, med et resultat før avskrivninger (EBITDA) på 158 millioner kroner. Stabil underliggende drift og økt lønnsomhet ga et betydelig…
Selvaag Bolig har gjennom Sandsliåsen Utbygging inngått avtale med LAB Entreprenør, et selskap i AF Gruppen om bygging av 199 leiligheter på Sandsli i Bergen.
Sammen med blant anne Ringsaker komune planlegger Nordbolig et sentrumsnært boligområde i et hyggelig parkanlegg med turstier langs Moelva.
Optimera kjøper Kristiansand-selskapet Rencon AS for å ekspandere videre innenfor betong- og anleggssektoren. Daglig leder Mikael Olsen ser frem til å få Optimera som eiere og mulighetene dette gir…
Multiconsult viser til et resultat for 2020 på 371 millioner kroner og en EBIT-margin på 10,1 prosent. Dette er det beste resultatet i selskapets historie og mer enn en tredobling av resultatet i…
Viktig milepæl nådd for ny lufthavn Bodø: Forprosjektet godkjent
Statsbygg har inngått kontrakt med NCC Norge AS, som sammen med Dyrvik Arkitekter AS skal utvikle og bygge nytt tinghus i Drammen.
I Fredrikstad kommune er ett av Østlandets største næringsområder - Viken Park - under planlegging. Arbeidet med regulering er i gang og Multiconsult er sterkt inne i prosjektet.
Birte Almeland kommer til SiO fra stillingen som direktør for Veidekke Bygg Forretningsområde Vest. Hun har med sine 27 år i Veidekke bred ledererfaring og kompetanse innen prosjektutvikling og…
AF Gruppen og Vestby kommune har signert en tilleggsavtale og setter i gang med detaljplanlegging og bygging av nytt kulturkvartal i Vestby kommune.
Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i januar 2021 gikk ned med 4,1 % sammenlignet med januar 2020, sier Jøns Sjøgren, adm. direktør i Byggevareindustriens Forening.
COWI planlegger bærekraftsertifisert boligfelt – først i Norge
Sammen med Skanska bygger maskinentreprenøren nå en portefølje med utslippsfrie maskiner. Målet er å redusere klimabelastningen.
Haandverkerne AS, NP Bygg AS, Corigo AS, Hånverkeriet AS og Thorendahl AS har alle signert rammeavtale med Omsorgsbygg
OBOS er industripartner til Antler og har besluttet å dele ut et stipend til kvinnelige gründere i Antler-programmet. Oppstartsstipendet skal deles ut to ganger til dette året, og totalrammen er på…
Lettet over at det ikke ble en generell stengning av byggeplasser i Bergen
OBOS oppnådde et resultat før skatt i 2020 på 3 224 millioner kroner, mot 3 737 millioner kroner året før. 2020 var det beste året for nyboligsalg siden 2016.
BoKloks forsknings- og utviklingssjef Jerker Lessing, har fått utvidet sitt professorat ved Stanford Universitetet
Statens vegvesen, Bane NOR og Nye Veier har gått sammen med Grønn Byggallianse for å gjøre verktøyet CEEQUAL lettere tilgjengelig for det norske markedet
Per Ivar Moen tiltrer i rollen som CFO (direktør for økonomi, finans og virksomhetsstyring) 8. februar.
1.februar begynte Sølve Monteiro i den nyopprettede stillingen som løsningsarkitekt VestlandsHus.
I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer. BNLs medlemsundersøkelse viser at bedriftene trenger flere ungdom som velger bygg- og anleggsteknikk.
– Vi er stolte av å få være med på en kåring som skaper så mye stolthet og energi hos håndverkere, sier Erling Olaussen i Boligmappa.
Omsorgsbygg har valgt WK Entreprenør AS for detaljprosjektering og bygging av Sentrum brannstasjon i Bjørvika. Ny og effektiv stasjon skal stå klar i 2023.
Lyse investerer i teknologiselskap som skal løse utfordringer knyttet til klimaendringene.
Økningen er på 85 prosent sammenlignet med 2019. En stor andel av tipsene knytter seg til forhold i bygg og anleggsbransjen, men mange tipser også om forhold i serveringsbransjen, og innen transport…
Til tross for at fjoråret ble dramatisk i verden, viser årsresultatet en sterk utvikling for Peab. Ordreinngangen var stabil, og vi forbedret vår finansielle posisjon som følge av en sterk…
Betonmast er klare for sitt tredje prosjekt i Kobbervikdalen!
Aage Tengs tok første februar over som daglig leder i Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg AS på Klepp i Rogaland.
GK etablerer eget kompetansesenter for store entrepriseprosjekter
Nå lyses det ut nærmere 40 millioner kroner til fagskolene som kan gi fagarbeidere over hele landet mulighet til kompetansepåfyll.
Nytt anleggshotell åpner i Drammen. Bak står Fjordbyen Innkvartering.
De 449 utvalgte prosjektene til EUs arkitekturpris er offentliggjort. Tolv av dem er norske.
Lars Christian K Skjelvan ny partner i Ræder
COWI planlegger utvidelsen av akuttmottak på Sykehuset Østfold Kalnes
Resultatet i annerledesåret 2020 ble ett av de sterkeste i Moelven gjennom tidene. Konsernet leverte et driftsresultat på NOK 662,2 millioner - en økning på nærmere NOK 330 millioner fra året før.
Damprosjektet på Vinje i Telemark vant torsdag hedersprisen Damkrona 2020. Prosjektet leverer på alle punkter.
AKA og Ringerikskraft selger eiendomsselskapet HM 33 Kontoreiendom AS, som eier syv av åtte etasjer i kontorbygget HM33 i Hvervenmoen Næringspark.
Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo gikk opp med 4,5 prosent fra desember til januar. De siste tolv månedene har boligprisene steget med 11,3 prosent.
Handelens Miljøfond ønsker å sette fart i bruken av resirkulert plast i Norge. Nå har de gitt Grønt Punkt Norge 1,95 millioner kroner i støtte for å sørge for at det offentlige Norge tar ansvar…
Prosjektleder i Forsvarsbygg, Hilde Spansvoll, har sommerfugler i magen når hun nå inviterer markedet til å delta på vår første dialogkonferanse om å utvikle mer fleksible og mobile bygg. Målet er å…
En stor og viktig brikke i etableringen av Oslobygg KF er nå på plass ved at ledergruppen er rekruttert. Styreleder Maria Moræus Hanssen og administrerende direktør Eli Grimsby er strålende fornøyde…
Hilde Nordskogen skal lede Rambølls og Henning Larsens satsing på arkitektur, landskapsarkitektur og urbanisme
Forbudet mot å fyre med fossil olje til byggvarme bidrar til å redusere utslipp av klimagasser fra byggsektoren.
Grønn Byggallianse varsler flere store endringer for å styrke Norges største miljøsertifiseringssystem for bygg.
Strandsonen er under sterkt utbyggingspress...
Finansparken har oppnådd Outstanding-nivå i BREEAM-NOR. Illustrasjon: Helen & Hard.
– Mange syns det er utfordrende å integrere BREEAM godt i bygge- og enteprisekontrakter. Det går utover miljøkvalitetene i prosjektet, og det vil vi gjøre noe med, sier Anders Nohre-Walldén i Grønn…
Avtalen omfatter rådgivning og prosjektering innen alle bygg- og anleggsfag relatert til Forsvarets øvelser og alliert trening i Norge. Norconsult er den eneste leverandøren som er tildelt denne…
Kristian Høines Mathisen (41) fra Hammerfest er ansatt som administrerende direktør i Peab Eiendomsutvikling Nord, og regionsjef for Nord-Norge. Han tiltrer i jobben den 1. mai 2021.
Nye Torvbråten skole blir BBC-dokumentar
KLP Eiendom har inngått avtale med Trym Næring AS om kjøp av Dybdahls veg 3-5 AS som eier Dybdahlsgården i Trondheim, et bygg under oppføring. Brutto eiendomsverdi på transaksjonen er 265 millioner…
En egen satsing på utslippsfrie bygge- og anleggsplasser skal bidra til å kutte klimagassutslipp i byggebransjen. Samtidig varsler Enova at tilbudene til byggsektoren som har hatt tradisjonell…
Bygger splitter ny trevarefabrikk og signalbygg til 30 mill. kroner
NBBL krever flere boliger i Oslo. Boligbyggingen i Oslo må økes – det er også et politisk ansvar
Norges beste byggverk skal kåres og i år ønsker Statens pris for byggkvalitet å løfte fram de bærekraftige forbildene.
HRP Bærekraft er klar for å gjennomføre CEEQUAL sertifiseringer av infrastrukturprosjekter.
Omsorgsbygg har gjennomført en konkurranse for å få en rammeavtale for prosjektledertjenester. Nå er avtaler signert med seks leverandører
Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i desember var 27,5 % høyere sammenlignet med samme måned i 2019.
Svalinn har signert kontrakt med Global Fish AS, hvor vi skal utvide eksisterende fabrikk for Global Florø med ytterligere 3200 kvm fryselager.
I desember 2020 tiltrådte Gro Fjelstad stillingen som Head of Product Management i Geberit.
Det svenske investeringsselskapet Broviken Gruppen II AB (Broviken) blir nå største eier i HRP. Etter at Longship har solgt seg ut, vil Broviken eie 55 % av HRP.
Lett-Tak starter året med å ansette en ny daglig leder, Johan Aas, etter at Lars Erik Myhre fra Bright Performance AS har vært innleid som interim daglig leder siden mars 2020.
I takt med våre økte markedsandeler og tilstedeværelse på det norske markedet forsterker vi også vår bemanning.
Trym er inne i en spennende vekstfase, og styrker entreprenørselskapene ytterligere med å ansette Kaj Jacobsen som Prosjektsjef for Trym Bygg og Eivind Svarva som Avdelingsleder for Trym Anlegg.
Norconsult har vunnent konkurranse om bedre bylogistikk i Trondheim
Reigstad kom til Blå Kors i 2018 og har hatt ulike oppgaver knyttet til eiendomsavdelingen. Han er nå ansatt som eiendomsdirektør i Blå Kors Eiendom AS. 
Arbeidstilsynet har de siste to månedene avdekt brudd på ivaretakelse av smittevern i hvert tredje tilsyn. De fleste bruddene dreier seg om manglende kartlegging og risikovurdering av smittefare.
Stovnertårnet er nominert til Norges mest inkluderende innovasjonsprosjekt for landskapsarkitektur. Stovnertårnet er tegnet av LINK arkitektur og byggherre er Bymiljøetaten i Oslo
Norconsult sendte ut Norges første digitale varsel om planoppstart
Omega Holtan har ansatt Trond Wolles. I Omega Holtan vil han ha ansvar for å følge opp selskapets større kunder i Sør-Norge.
Reitan-familien planlegger å realisere to kulturbygg i sentrum av Trondheim, og Skanska har nå signert kontrakt om utvikling av forprosjektet.
Eirik Oland Nedrelid blir kommunikasjonssjef i Hav Eiendom.
Omsorgsbygg og AF Gruppen har nå signert kontrakten som bringer Furuset Hageby et steg nærmere å bli realisert.
Ny handlingsplan: Anleggsplasser i transportsektoren skal bli fossilfrie
Ylva Erbach (43) starter som daglig leder i Norsk Metallgjenvinning AS 1. februar 2021.
Det er alltid morsomt å bli tildelt nye prosjekter, men ekstra morsomt det når det er snakk om en ombygging av det aller første bygget Sortland Entreprenør satte opp helt tilbake i 1965.
OsloMet tilbyr nå videreutdanning i bygningsintegrerte solceller og energisimulering av bygninger.
Gjennom kjøp av alle aksjene i ventilasjonsselskapet Nor-Klima T. Svendsen AS, styrker Assemblin sin posisjon lokalt i drammensmarkedet. Nor-Klima T. Svendsen AS vil skifte navn til Assemblin…
– I NHOs ferske medlemsundersøkelse ser vi en økning i antall bedrifter i byggenæringen som svarer at de tror vi vil ha permittert i midten av januar. – Pandemien fører til stor usikkerhet og lavere…
Mange glassrekkverk er ikke er sikre nok. En ny veileder fra Sintef skal bidra til å øke kunnskapen om glassrekkverk i Norge.
Norconsult slår sammen grunnboringsmiljøene i Norge i et nytt selskap.
Pangea etablerer Project Finance selskap
En opplyst boligdebatt, tryggere bolighandel og økt konkurranse i bankmarkedet er blant sakene som er viktige for boligeiere i 2021.
I takentreprenøren IcopalTak tar Malin Bryntesson over ansvaret som administrerende direktør 1. februar. Hun har til nå vært leder for konserninnkjøp i produksjonsbedriften Con-Form.
Eric Staurset er ansatt som ny administrerende direktør i Unicon f.o.m. 1. januar.
Kjerneboring- og betongsagingsfirmaet Mimax Asfalt & Betong AS startet det nye året med en fornyet rammeavtale med Strand AS. Dette er Mimax sin tredje rammeavtale på kort tid, etter at de fornyet…
Alt i alt taler dette for en boligprisvekst på 4 prosent på landbasis. I Oslo forventer vi en vekst på rundt seks prosent, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.
HTB (Helgesen Tekniske Bygg) skal bygge nytt og miljøvennlig Porsche Center Bergen. Målet er å bygge Norges flotteste bilforretning.
Torgeir Wiig (50) blir ny leder for Veidekkes byggevirksomhet i Trøndelag fra 1. januar. Wiig tar over etter Ståle Brovold som etter 27 år i lederstolen nå går inn i en ny rolle som fagansvarlig for…
OBOS har rundet en halv million medlemmer. Rekorden betyr at nesten hver tiende nordmann er med i Norges største boligbyggelag.
Like før jul 2020 ble to helt nye leilighetsprosjekt i Myrkdalen Fjellandsby, presentert. Salget av de 29 leilighetene som er rettet mot familier, starter i romjulen.
Alt klart for å inngå første kontrakt for biogassanlegg i Lillestrøm - Nå begynner byggingen av biogassanlegget for 350.000 innbyggere
1 januar 2021 trer vedtatte endringer i Byggherreforskriften i kraft. Gode intensjoner til tross, opplever byggherrer vi har vært i kontakt med, at endringene slett ikke bare presiserer byggherres…
Betonmast Trøndelag har signert kontrakt med med Realinvest AS om oppføring av ytterligere et nytt kontorbygg på Leangen i Trondheim. Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på om lag 150…
Eiendom Norges prognose for boligmarkedet er en oppgang på 7,5 prosent.
Instell AS kjøper aksjemajoriteten i automasjonsbedriften andXor AS i Lier
Arbeidsgivere som stiller innkvartering til rådighet for arbeidstakere som skal i karantene, må tilby enerom med tv og internett, eget bad og eget kjøkken eller matlevering. Arbeidstilsynet skal…
De neste årene står Sandvika i Bærum overfor store endringer. Fortetting og fornyelse av store deler av sentrum og ny E18, gir muligheter for å skape en moderne og mangfoldig by. Norconsult skal bidra…
Skanska har signert kontrakt med Inderøy kommune om bygging av nytt helse- og omsorgssenter i kommunesenteret Straumen.
I november etablerte Bodø kommune og Nordland fylkeskommune Nye Bodø Eiendom AS, som skal forvalte området som frigjøres ved flyttingen av Bodø lufthavn.
Weber tar gulvsatsningen i Bergen ett skritt videre
Nordmenn forventet at boligprisene ville stige i 2020, og det har de også gjort. De fleste tror prisene vil fortsette å stige i året som kommer.
Veidekke skal bygge miljøsertifisert næringsbygg med et teknologisenter for Unitech og en videregående skole for Vestland fylkeskommune.
Regjeringen fattet høsten 2020 en historisk beslutning om å investere i et fullskala fangstanlegg for CO2 ved sementfabrikken Norcem i Brevik, og i går ble den formelle beslutningen fattet av…
Tøffe værforhold med mye vind og snø gir utfordringer for solcelleanlegg i Norge. Nå skal forskere i SINTEF utvikle innfestingsløsninger for solcelleanlegg som er tilpasset norsk byggestandard og…
Skanska bygger CO2 mottaksanlegg ved Kollsnes for Equinor
En drøy uke før jul viser dødsbrannstatistikken at 42 personer har omkommet i branner her i landet. Det er en økning i forhold til fjoråret. Nå ber Brannvernforeningen alle om å vise brannvett ved…
Etter initiativ fra medarbeiderne gir Rambøll årets ansatt-julegave til en veldedig organisasjon.
Zürich Airport International velger team ledet av Nordic – Office of Architecture, Grimshaw, Haptic og STUP til å designe “India’s grønneste flyplass”
Multiconsult, i samarbeid med LINK arkitektur, skal stå for forprosjekt og detaljprosjekteringen av den omfattende rehabiliteringen av Stavanger rådhus
En av fire nordmenn ønsker å pusse opp baderommet i løpet av det neste året, viser en fersk forbrukerundersøkelse.
BNL anbefaler at alle medlemsbedrifter pålegger ansatte å teste seg mot covid-19 ved ankomst til Norge
Rambøll sammen med NRC Group Norge om oppgraderingen av Nittedal stasjon
Konsulentselskapene Viam AS og Krossli AS slår seg sammen og vil tilby teknisk rådgivning, teknisk prosjektledelse og ITB-tjenester i det nye selskapet Viam Norge AS.
Elop AS: kommersiell lansering av verdens første rullende ultralydskanner
Veidekke har igjen fått beste karakter for sitt arbeid med klimarapportering og klimarisiko. Entreprenørselskapet tar anerkjennelsen fra den internasjonale organisasjonen CDP som inspirasjon til å…
Grønt Punkt Norge har tatt initiativ til et samarbeidsprosjekt for å få flere offentlige innkjøpere til å kjøpe inn produkter av resirkulert plast.
Betonmast har signert avtale med Klosterøya Vest AS om bygging av ytterligere et byggetrinn på Klosterøya i Skien. Avtalen er en totalentreprise, og har en verdi på om lag 190 millioner norske kroner…
Med WeatherPly forenkler Moelven byggeprosessen og tar enda sterkere grep om det norske platemarkedet.
Rapp Bomek har signerte nok en rammeavtale. Denne gangen med med Optimera for salg av dører i alle deres varehus.
En ny oversikt viser at det i dag er mer enn 7 000 byggevarer i det norske markedet som er sertifisert med Svanemerket eller EU Ecolabel. Det er over en tredobling på bare fire år.
Utdanningsprisen 2020 går til bærekraftsingeniør hos Skanska Norge
Bedre arbeidsmiljø kan spare samfunnet for 75 milliarder kroner hvert år. Arbeidsmiljøportalen skal hjelpe virksomhetene med å ta tak i konkrete utfordringer på arbeidsplassen
1. desember hadde Bjørnar Valstad sin første arbeidsdag som ny daglig leder i WorldSkills Norway, mens Elisabeth Lange har sin siste ordinære arbeidsdag.
Lindab utvider sin nåværende virksomhet i Norge med oppkjøp av Aer Faber. Aer Faber har en sterk posisjon i Oslo-området, en region hvor Lindab ønsker å styrke sin tilstedeværelse. Med oppkjøpet vil…
Kjøretøy involvert i halvparten av dødsulykkene på norske arbeidsplasser
Nå er det ikke lenger bare proffene som kan få tak i produkter fra de verdensledende kvalitetsleverandørene Hilti, Festool og Bostitch som selges hos Motek.
På Tvedestrand videregående skole samspiller gjenbrukte Nissan Leaf-batterier med solceller. Prosjektet har fått 1,2 millioner kroner i Enova-støtte.
Kjerneboring- og betongsagingsfirmaet Mimax Asfalt & Betong AS har signert en rammeavtale med Seltor AS. Avtalen gjelder ut 2023 med ytterligere opsjoner og innebærer boring, saging, nærliggende…
Mange arbeidstakere varsler ikke når de gjør feil på nett: Må fjerne skamfølelsen
NRC Group har signert Grønnvaskingsplakaten, og forplikter seg dermed til å holde det de lover og sier utad hva bærekraft angår. Et høyt fokus på å jobbe aktivt med miljøproblematikk er grunnen til at…
Det midlertidige badet som Oslo kommune nå bygger på Økern, er første byggeplass i Norge med utslippsfri frakt av løsmasser. Som første byggherre i landet, sørger Kultur- og idrettsbygg Oslo KF for at…
Betonmast Boligbygg har signert avtale med Fredensborg Bolig AS om bygging av 423 leiligheter på Lørenskog nord for Oslo.
Med virkning fra 1.12 er Thomas A. Simonsen ansatt som ny finansdirektør i AKA AS. Thomas kommer fra stillingen som økonomisjef i samme selskap.
KS lanserer syv politiske veivalg for en bærekraftig og selvstendig kommunesektor rustet for fremtiden.
Dommen belyser hvilke tidsfrister som gjelder for å fremme reklamasjoner når kontrakten sier at reklamasjoner må komme «uten ugrunnet opphold». I tillegg sier dommen når en innsigelse om at…
Samarbeidsprosjektet mellom Kultur og idrettsbygg (KID) i Oslo kommune og BNL for å fremme mangfold, inkludering og økt rekruttering i byggenæringen begynner å ta form.
FrP og Siv Jensen sitter med svaret på hvordan veibudsjettene kan styrkes og norske arbeidsplasser reddes. Nå frykter bransjen at det politiske spillet mellom regjeringen og FrP gir økt ledighet som…
LAB Entreprenør, et selskap i AF Gruppen er av Bergen kommune innstilt som entreprenør for rehabilitering og ombygging av den gamle lærerhøgskolen på Landås i Bergen.
LINK Arkitekturs ambisjon er å være early adopter av ny teknologi, og styrker nå selskapets satsning innen digital utvikling.
Kruse Smith har inngått avtale med Glassmestergården AS om bygging av «Glassmestergården». En ny bygård, sentralt plassert i Skien sentrum
Offensive nyansettelser i Bakke Leiligheter
Oslo med i allianse: Klimabyer vil halvere utslippene fra byggeaktiviteten.
NHOs medlemsundersøkelse viser tydelige spor at vi er midt inne i en ny koronabølge. Både kanselleringer, forsinkelser og lavere ordrereserve truer byggenæringen
Arbeidstilsynet skal kontrollere smittevern i alle tilsyn
Jane K. Gravbråten er i dag ansatt som ny administrerende direktør i AKA AS. Gravbråten kommer fra stillingen som finansdirektør i samme selskap. Gravbråten tiltrer 1.12.2020.
Utfallet av koronakrisen er fortsatt uavklart når vi nærmer oss slutten av 2020 for byggenæringen. – Mye har gått bedre enn fryktet i 2020, men det er stor usikkerhet fremover, sier Jon Sandnes. adm.…
Kevin Medby ny faglig leder for samfunnssikkerhet og beredskap i Norconsult
UNION Gruppen tilslutter seg strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050. – Dette vil hjelpe oss til å møte nye krav og forventninger, sier administrerende direktør Øystein A. Landvik.
Vaksdal kommune valgte Peab K. Nordang som totalentreprenør for nye Vaksdal skule i Vestland fylke. Kontrakten har en verdi på 62,7 MNOK eks. mva.
– Vi trenger en global plan for en grønn, sirkulær økonomi. Derfor utfordrer vi verdens rikeste land til å tenke nytt i kjølvannet av koronapandemien. Rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen.
AF Gruppen har inngått avtale med OBOS-eide Storøykilen Utvikling om å bygge boligprosjektet Storøykilen trinn 1 på Fornebu i Bærum.
Veidekkes datterselskap Seby AS skal rehabilitere og bygge om 176 leiligheter i Sogn Studentby for Studentsamskipnaden SiO.
Betonmast Innlandet har signert avtale med Torm Holding AS
«Nypappen» av Dyrvik arkitekter, Jaja Architects og Dronninga landskap vant konkurransen om Peterson-tomten i Sarpsborg.
– Å signere strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050 hjelper oss å sette arbeidet med bærekraft i system, sier miljøansvarlig for eiendom i OPF Martine Pettersen.
KLP Eiendom har inngått avtale med Sparebanken Vest om kjøp av Jonsvollskvartalet i Bergen sentrum.
Rådgivende Ingeniørers Forening har formelt overtatt Bygg21-stafettpinnen. Blant målsetningene RIF har satt seg er å få enda flere til å signere Bygg21-signaturen.
Boligeiere som ønsker å investere i solfangere, solceller eller andre Enova-støttede tiltak får full støtte fram til 1.juli 2021
Sean Armana er ansatt som direktør for Informasjon og Cybersikkerhet i HRP. Sean kommer fra stillingen som Country Manager for Cyber Security Services i TietoEvry.
Boligutvikleren Rett Hjem ønsker å bygge et nyskapende, grønt boligkompleks på Moholt i Trondheim. Med opptil 15 etasjer og vertikal skog på utsiden av bygningene
I dag ble det ble det offentliggjort at det norske AI-selskapet Spacemaker kjøpes opp av Autodesk for 2,2 milliarder kroner
Norconsultkonsernet leverte sterk vekst i brutto omsetning og resultat for de tre første kvartalene i 2020
Multiconsult skal bistå Bymiljøetaten i Oslo kommune i et forprosjekt for å sikre helhetlig planlegging av sentrale gater og byrom på Skøyen.
Vi tok oss en prat med Eline Navrestad, prosjektleder Ung i Bygg og Anlegg (UBA), og to stolte ambassadører. Felles for dem alle er et brennende engasjement for å få flere unge til å velge yrkesfag.
Norconsult kjøper konsulentselskapet Pecom AS i Sunnfjord og styrker seg med dette innen prosjektgjennomføring, prosjektledelse og fornybar energi.
Ferd Eiendom har i samarbeid med Vedal kjøpt en av landets aller mest attraktive næringstomter i CBD for 1,5 mrd. Selger er Statsbygg og Oslo kommune.
AF Gruppen med 26 prosent vekst og gode marginer i 3. kvartal 2020
Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelsen for lysdesign og belysningsprodukter i Norge, og deles ut årlig i regi av den ideelle organisasjonen Lyskultur.
På Fossumjordet i Sørumsand i Lillestrøm kommune har BoKlok kjøpt tomt, og planlegger å bygge 68 enheter med planlagt oppstart i 2022.
Solid resultat for Olav Thon Eiendomsselskap i 3. kvartal 2020
Tett dialog, god personalpolitikk og samarbeid mellom ledelse og ansatte har gitt resultater for entreprenørkonsernet Ø. M. Fjeld!
Sande Aqua skal bygge Norges største landbaserte oppdrettsanlegg, og har tildelt Multiconsult rammeavtalen for prosjektering av anlegget.
Jungheinrich påskjønner sine ansatte som en takk for gode prestasjoner og en anerkjennelse av ekstrabelastningen på den enkelte under pandemien.
BORI Utbygging og AF Eiendom planlegger boliger med nærhet til Lillomarka og med utsikt over Groruddalen.
Forskningsinstituttene NGI, NILU, NIVA OG IFE, vil se på mulighetene for utvidet samarbeid
Som neste naturlige trinn i utviklingen av byutviklingsprosjektet Verket har Höegh Eiendom besluttet byggestart på stort nytt hotell i Moss.
Granerød kommer fra stillingen som forretningsutvikler i BoKlok. Som leder for forretningsutvikling får han en sentral rolle i Boklok
Regjeringen bevilget tidligere i år en milliard kroner til oppstart av Grønn plattform. Dette er en del av regjeringens tiltakspakke til grønn omstilling. Første utlysning er nå ute.
Marked- og kalkulasjonsleder i Mimax Bjørnar Veum er svært fornøyd med avtalen og trekker frem god kommunikasjon som et viktig moment for at avtalen er attraktiv for begge parter.
Entreprenør Consto AS, som har hatt flere hotellprosjekter for Olav Thon Gruppen, er nå valgt som entreprenør for oppusing av Thom Hotel Ålesund
Swecos ekspert på bruteknologi og parametrisk design, Krzysztof Wojslaw (30) ble kåret til årets Unge Rådgiver av Rådgivende Ingeniørers Forening
Multiconsult leverer et EBIT-resultat ekskl. restruktureringskostnader på 98,1 millioner kroner i tredje kvartal 2020. Dette tilsvarer en EBIT-margin på 13,1 prosent og er en kraftig…
Nytt selskap vil styrker arbeidet for en bærekraftig byggebransje
LINK Arkitektur er hovedforfatter av en ny kunnskapspakke for bærekraftige leiearealer av næringsbygg, som er utført for Grønn Byggallianse og med støtte fra Enova
Fra 1. november blir A3 Arkitektkontor AS en del av Norconsult sitt kontor i Harstad.
Daglig leder Tarjei Hegland, forteller Norsk byggebransje at navneskiftet har vært planlagt siden de ansatte overtok selskapet i januar 2019
Langs elvebredden i Porsgrunn ligger et av verdens mest energieffektive og ikoniske bygg, Powerhouse Telemark, også kalt “den grønne diamanten”. Nå skal bygget og R8 Property inspirere en hel verden.…
Bli med på webinar 12. november kl. 13-14 for å lære mer om hva det kreves å bli en lærebedrift, og hvordan din bedrift kan ha nytte av lærlinger
KLP Eiendomsdrift Trondheim er Årets grønne driftsteam
Regnskapet per 2. tertial viser meget solide resultater og reflekterer både lønnsomme eiendomsinvesteringer, god forvaltning av eksisterende eiendomsportefølje og gevinst fra salg.
Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har i år hatt gleden av å få inn rekordmange og råsterke nominasjoner til konkurransen «Årets Unge Rådgiver».
Nytt internasjonalt samarbeid skal gi effektiv og miljøvennlig bylogistikk
— Vi vil lage et samlingspunkt for bærekraftig arkitektur, by- og områdeutvikling og drift, sier daglig leder Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse.
Flere vil styrke seg på bærekraft - Grønn Byggallianse bikker 300 medlemmer
Betonmast melder at de er valgt som entreprenør på Conceptor Boligs prosjekt Kastanjen i Hamar
Med oppkjøpet styrker Sweco sin satsing på bærekraftig arkitektur og byutvikling.
Tidlig torsdag morgen kom gladmeldingen til styreleder Benn Eidissen og øvrige eiere bak storsatsingen.
Verket Moss er nominert til to viktige priser innenfor bolig og byutvikling.
Selv en global pandemi har ikke svekket interessen for Norges viktigste lyspris. Nå er de nominerte prosjektene som kan vinne Norsk Lyspris 2020 klare!
I statsbudsjettet for 2021 foreslår regjeringen å bevilge 139,1 millioner kroner til DSB og Statsbygg til etableringen av en ny fagskole for brann og redning.
I begynnelsen av juni ble det besluttet og offentliggjort at Egil Hogna overtar som konsernsjef etter Per Kristian Jacobsen. Dato for oppstart er tirsdag 1. desember 2020.
Norske ABChus og svenske Drømmekjøkkenet har inngått en strategisk samarbeidsavtale for det norske markedet. Avtalen er i første omgang på 3 år, og gir kundene unik mulighet for individuelle løsninger…
-Er du nysgjerrig på hvordan relasjon og kommunikasjon mellom ledere og medarbeidere påvirker motivasjon og turnover? Om du i tillegg arbeider i bygge- og anleggsnæringen, håper jeg du vil bidra til…
Arkitektbedriftene skuffet over mangelen på øremerkede midler til kommunene
Usbl har nylig kjøpt samtlige aksjer i Glynitveien 39 AS, en tomt sentralt i Ski kommune. Tomten ligger kun 400 meter fra regionens største idrettsanlegg, og her planlegges det å bygge 142 boliger med…
Økt urbanismesatsning med tverrfaglig fokus og forskningssamarbeid for Nordic — Office of Architecture.
Byggforskserien gir kunnskap for å vurdere og planlegge bygging med moduler.
Sykehus og helsepark sikrer industrihistorien på Brakerøya. Der skal du på nytt møte fasaden til National-bygget og gamle arkiv er reddet
Ambita og Holte har på hver sin kant utviklet verktøy for innsending av digitale byggesøknader. Nå velger de å samarbeide for å få ut kartprodukter og eiendomsdata til byggenæringen gjennom sine…
Henning Larsen arkitekter styrker seg i Norge – vil bidra til bærekraftig by- og stedsutvikling
Veidekke har fått i oppdrag av Norges Cykleforbunds Kompetanse­senter og Nordr å bygge en velodrom og et næringsbygg med ungdomsskole, barnehage, kontorer og næringsarealer i Asker kommune.
Regiondirektør Thomas Astrup, er ansatt som ny administrerende direktør i Cramo. Han tiltrer stillingen 1. november 2020 og overtar etter Bjørn Melheim, som etter åtte år i Cramo begynner i ny…
SIO har inngått kontrakt med Ove Skår AS om bygging av 310 studentboliger på Lillestrøm. Oppdraget er en totalentreprise.
Skal vi nå togradersmålet, må vi basere det meste av vårt energiforbruk på fornybare energikilder. I Norge har vi lang tradisjon for vannkraft, mens solkraft er mindre utbredt. I Norconsult har vi et…
Fra 1.oktober tar Tove Borchgrevink over ansvaret for BoKlok i Norge. Tove kommer fra stillingen som kvalitet- og utviklingssjef i Skanska Eiendomsutvikling
Jotun solgte maling og pulverlakker for 13 916 millioner kroner i årets første åtte måneder. Driftsresultatet endte på rekordsterke 2 402 millioner kroner.
Larvik har stolte tradisjoner som strekker seg mer enn 10.000 år tilbake. I jubileumsåret 2021 markeres det at det er 350 år siden byen fikk status som kjøpstad. Den gang telte befolkningen ca 1000…
AF Eiendom har inngått avtale om å kjøpe 50 prosent av selskapet Fyrstikkbakken 14 AS. Prosjektet består av 160 boliger beliggende i nærheten av Bryn togstasjon og Hellerud T-bane.
Veidekke starter nå byggingen av de 43 leilighetene i første byggetrinn av Lerum Brygge i Sogndal for Nordr Eiendom og Lerum Brygge AS. Oppdraget er en totalentreprise verdt 112 millioner kroner…
Multiconsult bistår Smart Senja/Troms Kraft Nett med å utvikle et innovativt og framtidsrettet energisystem på øya Senja, med bruk av elektrisk energilager.
Drammen Helsepark har signert de første kontraktene for oppstart. Rambøll og DARK er gitt oppdraget med detaljprosjektering. Grunnarbeidene starter høsten 2021.
Veidekkes prognoser for de skandinaviske entreprenørmarkedene viser at utsiktene for sektoren nå ser bedre ut enn antatt før sommeren.
Andre kvartal 2020: Solid omsetningsøkning og gode resultater for Norconsult
Thomas Kjetland er ansatt som ny salgsleder for Powel Construction
Multiconsult og LINK arkitektur har inngått rammeavtaler med Sykehusinnkjøp for rådgivende ingeniørtjenester og arkitekturtjenester for sykehus i hele Norge.
Ellen Heier ny bærekraftsansvarlig for bygg og eiendom i Norconsult
– Det er gjennomført en lang og grundig prosess for å finne riktig person. Det var mange gode kandidater til stillingen. Bjørnar Valstads brede erfaring, yrkesbakgrunn og brennende interesse for…
Schneider Electric lanserer mySchneider rådgiverportalen. Den omfatter nyttige digitale verktøy, kurs og tek-nyheter av interesse for rådgivende ingeniører.
LINK arkitektur legger en ambisiøs strategi for fremtiden og rekrutterer et solid lederteam for å styrke sin posisjon
Grønn Byggallianse lanserer en fersk kunnskaps pakke om bærekraftig kontorleie for nærings meglere
120 flere lærlinger har fått læreplass i Rogaland i løpet av de siste ukene, men fortsatt står 335 lærlinger uten læreplass.
Multiconsult leverer et resultat på 102,5 millioner kroner, tilsvarende en EBIT på 10,8 prosent, i andre kvartal 2020. Dette er en kraftig resultatforbedring sammenlignet med samme periode i 2019.…
Gjennom 12.000 telefonsamtaler har Skatteetaten veiledet forbrukere til å velge seriøs arbeidskraft ved bygging og oppussing. Nå inviteres flere kommuner til samarbeid når tettpå:-satsingen blir…
Stolte håndverkere har i generasjoner brukt slogan, vår fagkunnskap - din trygghet. Det er nettopp fagkunnskapen og dokumentasjon av denne som ligger bak ideen til det nye nettstedet småjobbgaranti.no
Veidekkes datterselskap Øst AS har av Halden kommunale pensjonskasse fått i oppdrag å bygge om Halden Storsenter.
Dagfinn Lindberg har overtatt ledelsen av ferdighusselskapet ABChus, etter Torkel Engeness. Målet er å bygge et solid, fremtidsrettet og bærekraftig konsern som ligger i forkant av utviklingen i…
Norconsult har ambisjoner om å vokse i Kvinnherad. Nå har selskapet åpnet et nytt avdelingskontor i tettstedet Rosendal i Kvinnherad kommune, Vestland fylke.
Torgeir Finnerud styrker Eidos-laget. Inn kommer statsautorisert revisor Frank Øverås. Han fyller CFO-rollen
Konserndirektør Amund Tøftum blir ny konsernsjef i AF Gruppen fra 24. august. Tøftum har 15 års fartstid i selskapet med erfaring fra både anlegg, bygg og offshore, samt 5 års erfaring som medlem av…
Kjøper Spenncons fabrikk i Verdal og sikrer videre drift.
Selv om norsk bygg-, anleggs- og eiendomsbransje er mer digital enn de fleste sammenlignbare land, har ikke næringen tatt ut digitaliseringsgevinster på linje med andre næringer. Construction City har…
Elektriker Geir Mæhle leder nomineringen i kåringen til Norges hyggeligste håndverker med snart 16.000 stemmer i skrivende stund. Vi tok en fornøyelig prat med den syngende elektrikeren fra Hordaland,…
Ramirent Norge er nominert til European Rental Award i kategorien «Best digital innovation of the year». Så langt har Norges største utleiefirma slått 16 selskaper over hele Europa og står nå igjen…
Fair Play Bygg Oslo og omland arbeider med å varsle offentlege etatar om kriminalitet som svart arbeid, svindel, utnytting av arbeidstakere og andre kritikkverdige forhold i byggebransjen.
Veidekke har signert avtale med et konsortium bestående av Fredensborg AS, Fredensborg Bolig AS, Norwegian Property ASA og Union Real Estate Fund III Holding AS (Kjøper) om salg av…
Omsorgsbygg er blitt sertifisert for kvalitetledelse og miljøledelse etter ISO-standardene 9001 og 14001
Entreprenøren Peab Bjørn Bygg har inngått avtale om kjøp av 10 mobile varmekraftverk, såkalte HW 3600, og flere CliWi-systemer for oppvarming av luft fra Narvik-firmaet HeatWork.
LINK arkitektur har etablert et kunnskapsnettverk med ti representanter på tvers av fagområder dedikert til å drive utviklingen innen bærekraft fremover
Forskere fra NTNU og SINTEF ønsker konkrete klimagasskrav til norske bygg, og kommer med anbefalinger til tiltak for å oppfylle dem
En ny undersøkelse viser at tilgjengelighet og kompetanse er det som er mest avgjørende for de som skal leie maskiner og utstyr. Ramirent Norge lanserer derfor nå et helt nytt «Alltid…
Egil Hogna (49) er utnevnt til ny konsernsjef i Norconsult. Hogna er i dag konserndirektør for Ekstruderte løsninger i Hydro, og før det konsernsjef i Sapa.
Herman Hagelsteen blir fra 1. juni 2020 ny partner hos NIELSTORP+ arkitekter. Herman har en spennende bakgrunn med bla. åtte års bransjeerfaring fra Hong Kong der han jobbet med utvikling av større…
Hvordan kan byggenæringen redusere byggavfallet? Bli med i DiBKs konkurranse om å redusere materialsvinn i byggeprosjektene.
En fersk markedsrapport Asplan Viak har laget på oppdrag av Solenergiklyngen viser at sol-kraftmarkedet i Norge har doblet seg fra 2018 til 2019
Et nytt, norsk selskap ønsker å forsyne Europa med neste generasjons bærekraftige batterier og samtidig skape 10.000 arbeidsplasser
Multiconsult med beste kvartalsresultat siden børsintroduksjon og rekordhøy ordrereserve
Gunhild Ella Reistad er ansatt som ny faglig leder for Byggforskserien i SINTEF Community. Byggforskserien har vært i stor utvikling de senere årene, og en av oppgavene blir å videreføre arbeidet....
Montér fortsetter satsingen over det ganske land, og siste tilskudd på stammen er Montér Karasjok
Styret i Kruse Smith AS har ansatt Jon Syrtveit (54) som ny konsernsjef etter Heidi Wolden. Han har vært konstituert i stillingen siden mars i 2020
Rådgivende Ingeniørers Forenings (RIF) nyeste konjunkturrapport, som er laget etter at regjeringen innførte de strenge Corona-tiltakene den 12. mars er ikke lystig lesning, verken for rådgiverne eller…
Multiconsult har satt seg høye ambisjoner for digital innovasjon og ser interessante mulighetsrom som selskapet nå vil styrke sin posisjon inn mot
Idéhus og Optimera har inngått avtale for perioden 2020 til 2024. – Denne beskjeden ble svært godt mottatt blant våre forhandlere, sier John Fornes, markedsleder i Idéhus
BNL mener regjeringens forslag til revidert budsjett øker usikkerheten for bedriftene og de ansatte byggenæringen.
– Koronasituasjonen tatt i betraktning, er vi fornøyde med utviklingen i omsetning og resultat for første kvartal. Spesielt gledelig er det å se at Norconsult vokser både i Sverige og Danmark, sier…
Höegh Eiendom har hatt en god utvikling i 2019, hvor leieinntektene økte med 13 prosent og egenkapitalen med 6 prosent.
Avfallet fra byggeplasser må reduseres, både av hensyn til miljøet og for å skape økt ressurseffektivitet og lønnsomhet. Nå ønsker Skanska, forskere fra SINTEF og utvalgte samarbeidspartnere å gjøre…
GK og Webstep skal samarbeide for å utvikle nye, innovative løsninger for smartere bygg.
Statsbygg med store klimagass-kutt
SINTEF Certification organiserer årlig et system med inspeksjoner hos innehavere av sertifikater og godkjenninger. Mens inspeksjonene normalt gjennomføres som fysiske bedriftsbesøk, skal de nå utføres…
Alle bransjer har fått føle korona-tiltakene på kroppen, og både entreprenører og byggherrer må tenke nytt. Vi slo av en påskeprat med Tonje Marie Haugbro, direktør boligsalg hos Thon Eiendom, som i…
Huurre har tatt mat på alvor i over 60 år. Som landets ledende produsent og leverandør av kjølerom og fryselager, har deres viktigste oppgave vært å i bygge tak over god mat.
Koronaepidemien snudd ting på hodet og usikkerheten i byggebransjen er stor. I en ny hverdag er det viktigere enn noen gang at man holder hodet høyt og står sammen. Det har de skjønt hos blikkenslager…
Påskeprat med Solid Elektro
På byggeplasser rundt om i Norge er det fremdeles aktivitet til tross for koronapandemien. Derfor har Rambøll utviklet appen ForeBYG Smitte
Byggebransjen er Norges største landbaserte bransje og er helt sentral for at landet vårt skal holde hjulene i gang. I en krevende tid for bransjen og landet for øvrig, tok vi oss en prat med daglig…
Tar grep mot smitte og bygger som planlagt i Drammen
Drammen stasjon blir den første togstasjonen i Norge på solceller
Vi slo av en påskeprat med daglig leder Artur Burdek, som tydelig har merket at bransjen er flink til å ta vare på hverandre i en krevende tid.
Skolebygg er et prioritert satsingsområde for Veidekke, og dette er den femte gangen i løpet av 12 år at Veidekke har vunnet en konkurranse om å få bygge videregående skoler i Vestfold og Telemark.
Selv i disse urolige tider ønsker Ferd å gjøre langsiktige industrielle investeringer som vil bidra til at vi og selskapene våre kommer styrket ut av den nedturen vi nå opplever.
Guro Steine (47) blir ny kommunikasjonsdirektør i GK Gruppen, med totalansvaret for GK Gruppens kommunikasjonsstrategi i Skandinavia. Hun tiltrer stillingen 1. mai
Yrkes-NM 2020 vil gjennomføres i Kristiansand. Yrkes-NM arrangeres fra 26. til 29. oktober 2020.
​Nytt rekordår for energi- og klimatiltak i norske boliger
Stein Kyrre Kvinge, brannteknisk rådgiver i Firesafe, printer nå fra hjemmekontoret i Bergen. Han har hittil levert ansiktsvisir til Bergen Kommune og Haukeland sykehus
Mange kraft- og nettselskaper opplever at byggeprosjekter nå blir forsinket. Lokale karanteneregler og fravær av utenlandsk personell er de viktigste årsakene
Mye inne tid om dagen? Bruk den til å få det tryggere hjemme
For å nå klimamålene må vi kutte kraftig i utslippene fra bygningsmassen vår. Å bygge nytt lønner seg, men å rehabilitere gamle bygg er enda bedre. Det viser livsløpsanalyser fra over 120 ambisiøse…
Advokaten svarer
- Vi innledet dette arbeidet i Sverige for ca. 15 år siden, og i 2015 løftet vi konseptet for første gang til Norge, da vi startet byggingen av Røykenbadet, sier Gunnar Ulvestad, leder for Badehus…
​Eiendom Norges styre hadde i går ekstraordinært digitalt styremøte for å etablere felles tiltak for at det norske boligmarkedet skal kunne fungere mens koronautbruddet pågår
Koronaviruset: Informasjon til medlemmer fra Norsk Eiendom
I 2017 dannet Ramirent et kvinneforum med mål om å øke kvinneandelen i konsernet til 10 prosent innen utgangen av 2020. Nå viser det seg at utleieselskapet har økt andelen fra 7,1 prosent til 9,4…
Boligkjøpere kan ta på seg VR-briller og få en virtuell omvisning i det nye boligprosjektet Skårerløkka i Lørenskog
18.-19. mars 2020 inviterer TESS sentrale aktører i leverandørindustrien til Industriens Motemesse (IM). Industriens Motemesse har vært arrangert av TESS siden 1998 og i år setter messen nye rekorder…
Norske utstillere er svært fornøyde med Norges deltakelse som partnerland ved byggemessen bautec i Berlin
Usbl og BUA av med prisen for Årets nyskapning for konseptet «BUA i borettslag og sameier»
Svakere vekst og kamp om markedsandeler i byggevarehandelen
Multiconsult har droppet fysiske tegninger til fordel for BIM-modeller i et heldigitalt rehabiliteringsprosjekt for NTE Energi AS
Montér Skien, åpner i nye totalrenovert lokale med større plass, nye konsepter, bedre utforming
Ramirent Norge har blitt tildelt en prestisjefylt gullrangering i samfunnsansvar og bærekraft. Utleieselskapet er registrert blant de topp tre beste prosentene i landet.
Konseptet DELTA for den nye videregående skole i Førde, stakk av med førsteplass i en pris- og designkonkurranse for Vestland Fylkeskommune.
JM bruker kunstig intelligens fra oppstartsselskapet Spacemaker for å digitalisere eiendomsutvikling i tidlig fase
AG gruppen har har blitt valgt som hovedentreprenør for utvidelsen av Gardermoen Park Inn Hotell
Thon Hotels utvider i Harstad. Totalt blir hotellet på 10,000 kvadratmeter fordelt på 190 rom og et stort konferansesenter med plass til 500 personer
Optimera har vært hovedleverandør av trelast og byggevarer til Veidekke siden 2011. Nylig ble avtalen forlenget med to pluss to nye år
I Ny-Ålesund på Svalbard utfører Consto Svalbard AS verdens nordligste refundamenteringsoppdrag på servicebygget til Kings Bay AS.
Den 4. februar kjøpte Peab Eiendomsutvikling Nord AS 100% av aksjene i selskapet Erik Foss AS i Ålesund.
På Orkanger utenfor Trondheim skal solceller, intelligente batterier og smarthusteknologi samspille for å skape fremtidens miljøvennlige hjem.
Christian-Marius Stryken kommer fra konsulentselskapet Panor Public Affairs som han var med å stifte for snart fire år siden.
For å øke kapasiteten og erstatte utgått infrastruktur ved dagens lufthavn, besluttet Avinor for en tid tilbake å sette i gang prosessen rundt bygging av ny terminal i Tromsø .
AF Gruppen leverer god vekst og sterke resultater for 4. kvartal og 2019.
Konsernsjef i Jotun, Morten Fon, har all grunn til å smile for tiden.
Byggebransjens Uropatrulje, med Vidar Sagmyr i spissen, har de siste fem årene jobbet iherdig med å rette søkelyset mot useriøse aktører, svart arbeid og arbeidskriminalitet i norsk byggebransje.
Norges største byggevarekjede blir Miljøfyrtårn
Høyesterett har talt og nå får boligkjøpere i Trondheim får nå erstatning på 12,2 millioner. Dommen innebærer en avklaring, men også en klar skjerpelse, av ansvarlig søkers ansvar i et byggeprosjekt.
Strøm Gundersen, der AF Gruppen er hovedaksjonær, har inngått kontrakt med Tandberg Eiendom om bygging av ytterligere et bolig- og næringsbygg på Heggedal Torg
BNLs årlige medlemsundersøkelse bekrefter at nesten halvparten av bedriftene i byggenæringen har problemer med å få tak i fagarbeidere. I enkelte bransjer er det enda vanskeligere.
Otto Chr. Groth ny leder for AF Eiendom
Vi merker oss at det i målsettingen om forsvarlig byggkvalitet, ikke ligger en ambisjon om gode bygg og steder, sier Janeche Bull Borander, utviklingssjef i Arkitektbedriftene
Med dette gjør vi kunnskap om lys og belysning mer tilgjengelig for hele landet, og dette er starten på en ny epoke for kunnskap og kompetanseheving av lysfaget
Spanske Scaled Robotics har overbevist i testprosjekter. Nå gjør AF og OBOS storinvestering i selskapet gjennom Construct Venture.
Veidekke Logistikkbygg har skrevet kontrakt med Anthon B Nilsen Eiendom om oppføring av Optimera sitt nye automatiserte sentrallager på Vestby
Norconsult kjøper Kosbergs Arkitektkontor AS i Molde, og styrker sin kompetanse innen arkitektur i Molderegionen. Kosbergs Arkitektkontor står bak landemerker som Scandic Seilet og Aker Stadion.
​Vil din bedrift gå i front for smart og bærekraftig stedsutvikling?
Medlemsbedriftene i Norske Trevarer skal øke omsetningen fra 8,3 til 11 milliarder kroner innen 2022
Lighting Europe er en stor og betydningsfull organisasjon, og det er en stor anerkjennelse til norsk lysbransje
Intrava er en forholdsvis nystartet bedrift, mens utviklerne bak selskapet har jobbet eksklusivt med business intelligence prosjekter innenfor eiendom de siste syv årene
Anthon B Nilsen Eiendom bygger nytt sentrallager for Optimera på Vestby
Ny digital løsning for dørfunksjoner i byggeprosjekter
Anbefaler ny storflyplass på Leknes og ny vegløsning i regionen
Drammen eiendom KF har signert samspillskontrakt med entreprenøren Peab om oppføring av ny fotballhall på Åssiden i Drammen.
SINTEF har ansatt Siri Hunnes Blakstad (51) som ny konserndirektør i SINTEF Community.
Oslo: Hun regnes som en av Norges mest sjangeroverskridende og tidsaktuelle designere. Nå har Runa Klock mottatt design- og arkitekturfeltets fremste utmerkelse.
​50 prosent av materialer og bygningsdeler skal ombrukes når Kristian Augusts gate 23 skal rehabiliteres. Sammen med Seltor AS, Arcasa og Multiconsult rehabiliterer Höegh Eiendom det ærverdige bygget…
2020 har begynt med flere svært alvorlige branner. I en av dem, i parkeringshuset på Sola, ble det tidlig klart at bygget ikke var utstyrt med sprinkleranlegg
Veidekke har for andre år på rad fått toppkarakteren A for sitt arbeid med klimarapportering. Det er den internasjonale organisasjonen CDP som vurderer hvordan selskaper over hele verden rapporterer…
Alex Lunde blir ny direktør i Norconsult region vest
Regjeringen har varslet en ny kompetansereform til våren. Den er i følge Jan Olav Andersen, leder av EL og IT Forbundet, på høy tid.
De som skal kjøpe produkter hos byggevareforhandlere, får nå raskere og enklere tilgang til oppdaterte SINTEF Teknisk Godkjenning og Produktsertifikat.
Smartbygget på HasleLinje nærmer seg fullt utleid
​Cautus Geo overvåker testanlegget til svenske Vattenfall i Älvkarleby, nord for Stockholm. Der bedrives forskning spesielt på betong og løsmasser rettet mot vannkraftindustrien.
Virkemiddelapparatet blir ikke nødvendigvis mer brukervennlig av å svekke aktøren som fremfor noen har spesialisert seg på brukersentrering.
Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i desember 2019 sank med 10,2 % sammenlignet med samme måned i 2018.
Tema for DOGA-dagen 2020 er fellesskap, og vi glede.
Rådgivende ingeniørbransjen er moderat optimistiske til fremtiden, og opplever et noe mer usikkert marked, særlig innenfor samferdsel, viser den siste konjunkturundersøkelsen fra Rådgivende…
Strøm Gundersen Vestfold AS, der AF Gruppen er hovedaksjonær, er valgt som entreprenør for oppføring av leilighetsprosjektet Storgata 3-5, Dokkenkvartalet i Sandefjord
​Grønn Byggallianse har doblet staben på to år for å svare ut behovet for kunnskap om hvordan bygg- og eiendomssektoren kan bli mer bærekraftig. Bare i 2019 har antallet medlemmer økt med hele 20…
Overskuddsstein fra tunnelprosjekter kan utgjøre en svært verdifull ressurs. For å utnytte den best mulig, er det avgjørende å skaffe informasjon om steinkvaliteten tidlig i prosjektet. SINTEF og NGU…
​Schneider Electric lanserer Connected Room Solution, en IoT basert løsning for å skreddersy romkontroll. Løsningen gir brukeren muligheten til å tilpasse lys, temperatur og persienner til egne behov…
​Infobric, en ledende leverandør av IT-systemer for økt sikkerhet og effektivitet i byggebransjen, kjøper opp et av Sveriges største telematikkselskap, TelliQ AB, som blir gruppens Fleet-selskap.
Ledende europeisk eiendomsutvikler Bouygues Immobilier samarbeider med AI-selskapet Spacemaker
Jørgen P. Aubell, student ved NTNU, har montert et solcellepanel på taket av Teknisk museum. Han vil finne ut om utformingen av panelet har betydning for effekten. Stikkordet er snø.
Energismarte bygg kan løse regjeringens sparehodepine
De siste årene har Usbl økt sin satsning på bærekraftig utvikling, og har nå startet arbeidet med å BREEAM-sertifisere boligprosjekter både i Lillestrøm og Oslo. Med det tar Usbl et viktig skritt mot…
60 prosent mener takfornying forlenger levetiden på taket. ­– Det er dessverre ikke sant, sier Andreas Fritzsønn, administrerende direktør for takspesialisten BMI.
Byråd for næring og eierskap, Victoria Maria Evensen, markerte torsdag rivstarten på Lambertseterhjemmet. Mot slutten av 2022 skal et miljøvennlig, nytt og hensiktsmessig sykehjem med 130 plasser stå…
Ved starten av hvert år slipper New York Times den prestisjefylte listen "52 Places to Go" - en liste over årets mest attraktive reisemål. Som eneste norske destinasjon i 2020 finner vi Kistefos på…
Veidekke solgte 256 boliger i 4. kvartal. Samlet for 2019 endte salget på 1 166 boliger med en totalverdi på 6,3 milliarder kroner. Antall boliger i produksjon ved utgangen av 2019 var 2 215, med en…
AGA har vært en del av Linde siden 2000 og har bestått av Norden og de baltiske landene under region Nord-Europa. I januar 2020 bytter AGA navn til Linde Gas.
Veidekke har fått i oppdrag å bygge et betongbygg for et nytt tank- og prosessanlegg på Ørland flystasjon i Trøndelag. Oppdraget er en hovedentreprise verdt rundt 100 millioner kroner ekskl. mva.
Kåring: Dette er de beste strømavtalene for husholdninger med solceller og batterier
Med kjøpet av SG arkitektur styrker Norconsult sin tilstedeværelse på Hønefoss og tar en enda sterkere markedsposisjon innen skoler og omsorgsbygg.
18. til 21. februar skal Snøhetta og MIRIS sammen med ni andre utstillere vise frem det beste norsk byggebransje har å by på når Norge er første partnerland ved byggemessen bautec i Berlin.
En av fem bedrifter i den utførende delen av byggenæringen er blitt rammet av tyverier fra byggeplass det siste halvåret. Det viser en fersk spørreundersøkelse som Byggenæringens Landsforening (BNL)…
Nå lanserer OBOS en støtteordning som skal gjøre gamle boliger mer miljøvennlige. De neste tre årene er det satt av 30 millioner til grønne og energieffektiviserende tiltak.
Fra nyttår kan andelseiere i borettslag leie ut boligen sin i inntil 30 dager i året uten å spørre styret. I sameier kommer en etterlengtet, men forsiktig innstramming av reglene.
Veidekke har skrevet kontrakt med Kjøpsmannsgata Ung Kunst AS om å bygge et miljøsertifisert kunstsenter i Trondheim sentrum initiert og finansiert av Kjell Erik Killi Olsen. Oppdraget er en…
Fra 1.januar 2020 er det ikke lenger tillatt å varme opp norske boliger med vanlig fyringsolje eller parafin. Det betyr at de som fremdeles har en oljefyr eller parafinkamin som bruker fossilt…
Logistikkproblemer kan lett torpedere fremdriften i byggeprosjekter. På samme måte kan nye transportløsninger redde krevende oppdrag, slik som rehabiliteringen AF Byggfornyelse har fullført på…
Sigve Sandvik overtar som konsernsjef etter Dag Øyvind Meling fra 1. januar 2020. Sigve kommer fra stillingen som Teknisk sjef i Roxel AS, og har den siste tiden vært særlig engasjert i konsernet…
LINK arkitektur rekrutterer fageksperter innen parametrisk design i Danmark, Norge og Sverige for å ligge i front på den digitale utviklingen. Parametrisk design gir rom for helt nye muligheter innen…
Skanska blir først i verden til å utvikle kunstig intelligens for anleggsmaskiner, for å oppnå mindre utslipp, raskere utbygging og lavere kostnader.
Digitalisering bringer med seg mange fordeler, og innen byggebransjen kan man i tillegg til bedre inntjening, også nå sine miljømål raskere.
Treteknisk har utviklet et automatisk prosesskontrollsystem som løfter industriell overflatebehandling av trekledning til et nytt nivå. Dette er nå implementert i det nye malingsanlegget til…
Europan er verdens største arkitektkonkurranse for arkitekter under 40 år. Resultatene av årets konkurranse ble offentliggjort på DOGA mandag 2. desember.
Den grønne bølgen har for alvor fått fotfeste i Norge og interessen for BREEAM NOR seterfisering er stadig økende. 
Schüco er belønnet med ASI-sertifisering for sitt arbeid for en mer bærekraftig byggebransje. Den internasjonalt anerkjente «Performance Standard»-sertifiseringen understreker vindus- og…
Adventstiden er en hyggelig tid med levende lys, god mat og sammenkomster. Samtidig er desember en av de mest brannfarlige månedene i året. Tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap…
Økologisk bygging er ikke noe nytt, og trenden vokser seg sterkere hele tiden. Bærekraft har nærmest blitt en hygienefaktor I byggebransjen og er snart noe som ikke kan velges bort. Men hvordan vet vi…
Orkdal kommune er i gang med bygging av et klimapositivt folkehelsesenter for å fremme helse og velvære. I prosjektet, der Norconsult har deltatt i prosjekteringen, inngår servicesenter med mange…
Etter å ha samarbeidet tett siden 2017, utvider nå AF Gruppen avtalen fra enkeltprosjekter til å omfatte hele eiendomsporteføljen. Målet er å gi bedre boliger, samt å sikre best mulig utnyttelse av…
- Menn har dessverre toppet dødsbrannstatistikken i mange år, men aldri så voldsomt som i år, sier Cecilie Daae, direktør i DSB.
433 bedrifter og organisasjoner har gjennom «Signatur for en effektiv bygge- og eiendomsnæring» forpliktet seg til å støtte opp om Bygg21s beste praksis for en bærekraftig, produktiv og…
Ettersom etterspørselen etter bærekraftige boliger øker, markedsføres stadig flere boliger også som bærekraftige. Med økt bevissthet om bærekraft øker også kravene til å kommunisere tydelig hva man…
Norconsult signerte nylig to rammeavtaler med Statsbygg for teknisk, flerfaglig tilstandsanalyse av alle Statsbyggs bygninger i område Midt og Oslo. Norconsult var eneste tilbyder som fikk flere enn…
I prisutdelingen i Hongkong 27.11.19 ble pallplasseringen til arkitektkontoret avgjort. I kategorien Best Office Development, vant NIELSTORP+ Arkitekter sølv i den asiatiske eiendomsbransjens svar på…
Regjeringen foreslår å øke Husbankens låneramme med 1 milliard kroner i 2019. - Økningen skal gå til å støtte opp om den ekstraordinære satsingen på studentboliger.
Norconsult omsatte for MNOK 1 314 i tredje kvartal 2019, en økning på 8,8 prosent sammenlignet med samme periode i 2018. Driftsresultatet viser MNOK 132 for kvartalet mot MNOK 94 i tredje kvartal 2018
Med nyutviklede spiker av tre, EL-biler til varelevering, innsamling av plast i norske havner og ny satsing på mer miljøvennlig emballasje løfter Motek sitt miljøfokus.
Leder for marked og akkvisisjon i Peab Eiendomsutvikling, Jannicke Mansika Olsen, har forsterket teamet ytterligere med ansettelsen av Christian Kleivene (26).
En rapport fra SSB/NIBR anslår samfunnskostnadene ved trappeulykker til 2,6 milliarder kroner. Og bare i Norge dør omtrent femti personer hvert år som følge av fall i trapp. Mange ulykker kunne trolig…
Hanne Bjørseth (53) er ansatt som kvalitetssjef i Peab Eiendomsutvikling. Bjørseth kommer fra stilling som prosjektleder i WSP Prosjektledelse, hvor hun også hadde rollen som miljøleder.
Mange i bygg- og eiendomssektoren har i 2019 fått øynene opp betydningen av miljø og bærekraft, og tar dette opp både på strategisk og operativt nivå. Det merkes hos Grønn Byggallianse.
Med selskapet ProNest har de utfordret bransjen til å ta digitale steg inn i fremtiden.
Brødrene Dahl og Optimera samles i en felles konsernstruktur, Dahl Optimera Norge. Begge selskapene vil fortsette som separate, juridiske virksomheter med fullt resultatansvar og eksisterende…
Bygg-, anlegg- og eiendomssektoren står for vesentlige klimagassutslipp. Eiendomsutvikleren AF Eiendom har vedtatt en strategi for klima og miljø med mål om drastiske utslippskutt i prosjektene
AF Gruppen (AFG) leverer god vekst og sterke resultater for 3. kvartal 2019. Omsetningen økte med 12 prosent til MNOK 5 069 i kvartalet, mens resultatet før skatt økte med 8 prosent til MNOK 339.
På oppdrag fra Akershus fylkeskommune skal Peab, sammen med Nordic — Office of Architecture, KOHT Arkitekter, Norconsult og GK, rehabilitere og bygge ut Eikeli videregående skole på Hosle i Bærum.…
Henrik Foss og Knut Handeland, lærere ved Tryggheim videregående skole i Rogaland, mottok i dag prisen for Årets Entreprenørskapslærer delt ut av Virke og Ungt Entreprenørskap.
Veidekke skrev i dag nok en milliardkontrakt med Bane NOR for dobbeltsporprosjektet Drammen-Kobbervikdalen på Vestfoldbanen. Denne gangen er oppdraget å bygge en kulvert og løsmassetunnel, en…
Sivilingeniør og betongentusiast Oliver Berget Skjølsvik fra Norconsult er en av tre fagspesialister som ble tildelt Norsk Betongforenings innsatspris 2019 for sin innsats og engasjement i næringen.
Norconsult kjøper Borealis Arkitekter i Tromsø og styrker seg med dette innen samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur i landsdelen.
OBOS Nye hjem og AF Eiendom har gått sammen om å kjøpe en 15 mål stor tomt i Industriveien i Ski Øst.
Omsorgsbygg har ansatt Ane Torkildsen Nytrøen som ny juridisk direktør. Hun har vært konstituert i stillingen siden før sommeren, men har nå altså fått stillingen på fast basis
OBOS Nye Hjem har gitt Veidekke oppdraget med å bygge Bien borettslag, som er fjerde byggetrinn med 116 leiligheter og et parkeringsanlegg på Vollebekk i Oslo øst. Kontrakten er en totalentreprise…
Montasjemateriell er en solid og erfaren aktør innen verktøy, festemidler og arbeidsklær. Nylig tok Optimera over alle aksjene i den Larvik-baserte virksomheten. Optimera styrker seg dermed…
Både eiere, leietagere og finans forventer at verdigapet mellom «grønne» og «brune» bygg vil øke, ifølge en undersøkelse utført av Høgskolen i Østfold og Grønn Byggallianse. – Om ikke lenge er det…
På oppdrag fra Forsvarsbygg skal Peab Bjørn Bygg oppføre et nytt hovedvaktbygg for soldater på Evenes flystasjon
Lars-Petter Hansen og Randi Ekeberg Bruun kjøpte Friva AS i 2015. Etter å ha nedbetalt gjeld har duoen nå også kjøpt eiendommen hvor industribedriften holder hus. – Samtidig skal vi rendyrke vår…
Fersk undersøkelse om mangfold og likestilling i elektro-, bygge- og anleggsbransjen. Ni av ti bedrifter vil ha enda flere kvinner inn i bransjene
Hedersprisen Årets Sosiale Entreprenør tildeles selskaper med innovative og gode løsninger på sosiale utfordringer. Årets pris deles ut på SosEntKonferansen på Vulkan Arena i Oslo 27. november 2019.…
Riis Glass & Metall i Stjørdal ergret seg over at en ny kundegruppe var i ferd med å forsvinne. I stedet for å sture bestemte de seg for å ta opp kampen med nettleverandørene.
Det planlagte storprosjektet i Fredrikstad, bestående av ny videregående skole, idrettshall og Arena Fredrikstad, gikk til trioen LINK arkitektur, Griff Arkitektur og Multiconsult.
Meld deg på Årets grønne driftskonferanse for å lære av driftserfaringen fra Powerhouse Brattørkaia i Trondheim.
Betongtavlen er en høythengende og anerkjent utmerkelse som gis til byggverk hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk eller teknisk fremragende måte. Det er Norsk Betongforening og Norske…
Norsk byggenæring skal bli papirløs. Spacemaker og Statsbygg viser vei
Bærekraft har gått fra å være et buzzword til å bli alvor. Under Bygg Reis Deg 2019 var beskjeden tydelig: hvis du ikke er med når toget starter så har du ikke livets rett.
Det nye berglaboratoriet i Trondheim tilbyr unike tjenester til tiltakshavere og entreprenører som skal bygge i og av fjellet. Bygget skal også være testanlegg for innovative energiløsninger.
Bliksrud borettslag i Nittedal er de første i Norge med egen BUA-ordning i borettslaget: En stor garasje er fylt opp med telt, kanoer, ski, skøyter, sekk, pulk og mye mer som alle beboere kan låne…
Prisen ble delt ut på Det Norske Byggemøtet under Bygg Reis Deg- messen den 16. oktober. Det er styret i Bygg Reis Deg, som beslutter om det finnes kandidater som fortjener en slik utmerkelse
​Leca Norge AS og GLAVA med sirkulært samarbeid: Bi-produkter fra glassull får nytt liv i LECA lettklinker
Schüco Gruppen utvikler og selger systemløsninger for vinduer, dører, fasader, skyvedører, sikkerhetsteknologi og solskjerming. Som en ledende internasjonal aktør, øker de nå staben i Norge
Klimaet i Norge blir stadig våtere og barskere. – Derfor setter nordmenn kvaliteten på håndverkere høyere og høyere på lista, og innser at klokskap lønner seg i lengden, sier Andreas Fritzsønn,…
Norconsult har oppnådd høyest mulig klassifisering med designsertifikatet BREEAM Outstanding for MAX-bygget i Trondheim. Kun fire andre bygg i Norge har nådd samme nivå.
Eiendomsselskapet Heldal Eiendom tenker annerledes. Den innovative boligutvikleren er i gang med å omforme en historisk stall utenfor Bergen til 15 miljøvennlige hjem. Her planlegger eiendomsselskapet…
- Bransjen har lenge etterspurt fuktsikre løsninger for trinnfrie dørterskler på betongdekke. Byggforskserien viser nå flere nye løsninger, og vi tar med oss en fullskala terskelmodell til Bygg Reis…
Beate Solem (44) er ansatt i en nyopprettet stilling som Administrativ koordinator i Glass og Fasadeforeningen. – Jeg ser frem til å møte nye utfordringer i en spennende og dynamisk bransje, og gleder…
En delegasjon fra energibransjen i Zanzibar har vært i Oslo for å lære om det norske og nordiske kraftsystemet. Besøket ble arrangert av Multiconsult som ledd i «Zanzibar Energy Sector Support…
15. februar 2019 lanserte Arkitektbedriftene, som den første private aktøren i Norge, en heldigital løsning for byggesøknader. Åtte måneder senere går det unna med søknader
Asplan Viak har vunnet en rammeavtale med Oslo kommune på vann og avløp, og får dermed en sentral rolle i arbeidet med å planlegge nyanlegg og fornye infrastrukturen for vann og avløp i hele Oslo
Konkurransetilsynet har nå godkjent Norconsults oppkjøp av ECT. Transaksjonen forventes gjennomført før jul
CG Glass Vennesla og Smart Glass AS har fått enerett på produksjon, distribusjon, markedsføring og salg av forblendingsglass fra Dream Glass Group i Norge og Danmark. – For norsk glassindustri er…
SINTEF tar over aksjemajoriteten i forskningsinstituttet Norut Narvik, og etablerer dermed en sterk tilstedeværelse i regionen. Ambisjonen er å bidra til vekst i industrien gjennom å styrke…
Veidekke solgte 231 boliger i tredje kvartal 2019. Aktiviteten er jevnt fordelt mellom Norge og Sverige. Totalt har Veidekke solgt boliger for 1,1 milliarder kroner i tredje kvartal 2019. Antallet…