Sykepleierindeksen for 2021 viser at egen eiet bolig aldri har vært dyrere i Norge. Boligmarkedet er blitt enda mindre tilgjengelig for folk med vanlige inntekter i året som har gått
VestlandsHus ansetter Per Arne Fagervoll Meek i nyopprettet stilling
- Vi er glade for at regjeringen, sammen med partene i arbeidslivet, nå begynner arbeidet med en Norgesmodell for offentlige innkjøp. Det vil gi bedriftene like konkurransevilkår og forutsigbarhet,…
Alle nye leilighetsbygg og boliger som utvikles og bygges av Peab skal svanemerkes.
4. januar i år tiltrådte Thomas Magnussen som ny salgssjef i Cramo med ansvar for Stor-Oslo.
Visma kjøper Nordeca AS og styrker satsingen på effektive løsninger for eiendomsaktører
Full opplæring i bedrift gir muligheter for mange til å få fullført en fullverdig yrkesfagutdanning
Cautus Geo får nye eiere og toppsjef
Norconsult styrker seg innen byggeteknisk rådgivning
Nils Sund er ny direktør for Handel Norge i Mestergruppen
A Bygg henter inn tung prosjektlederkompetanse
Betonmast skal bygger unikt klatresenter i massivtre for Høyt & Lavt Gruppen
Som et ledd i vekststrategien i Norge, styrkes nå laget ytterligere. Fra og med den 3. januar blir Jarle Amble en del av teamet.
Mats Norberg overtok 1. januar som adm. direktør i Swerock Norden.
Assemblin fikk rørkontrakten for Construction City
Skanska bygger Helgerudkvartalet for Andenæs Eiendom og er nå klare for byggestart 1. februar 2022.
GK har signert kontrakt på 160 millioner kroner på prosjektering og installasjon av ventilasjonsanlegg på det nye sykehuset Nordmøre og Romsdal (SNR).
Anders Edbo blir ny toppsjef i Eidos Eiendomsutvikling AS. Selskapet er største grunneier på Lierstranda som skal forvandles til en moderne og urban fjordby for 16.000 innbyggere
Veidekke ASA: Bygger nytt P-hus på Stavanger lufthavn, Sola
Kraftig vekst i byggekostnadene fører til høyere boligpriser
Måns Davidson begynner som senior PA-rådgiver i Tønsberg 1. februar.
Økt smitte og nye tiltak fører til behovet for å gjeninnføre bransjestandarden. Byggeplasser bør drives på gult nivå og BNL oppfordrer alle til å fokus på smittevernforsvarlig drift.
AF Gruppen Norge AS har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe 80 prosent av Stenseth & RS Holding AS.
Har din kommune en utfordring som dere vil løse på nye måter ved hjelp av designtenkning, innbyggerinvolvering og nye samarbeidsmodeller? Da kan dere søke om å bli Gnist-kommune i 2022.
For å nå klimamålene må vi bygge mindre nytt og gjenbruke mer. Men gjenbruk er fortsatt mye dyrere enn å bygge med nye materialer. Det skal SINTEF og byggenæringen gjøre noe med.
Volkswagen Nyttekjøretøy fornyer samarbeidet med Norges Hyggeligste Håndverker
Entra kjøper eiendomsselskapet Oslo Areal
iBinder overtar SaaS-selskapet SundaHus: hjelper bygg- og eiendomsbransjen til å oppfylle økte krav til
Avinor har valgt å tildele Team Marstrand/Advansia kontrakten for byggherreorganisasjon i forbindelse med utbyggingen av Ny lufthavn Bodø.
Under BREEAM-NOR-konferansen torsdag 25. november gav Viel Sørensen, leder for BREEAM i Grønn Byggallianse, tilhørerne en forsmak på nye BREEAM-NOR 3.0, som lanseres 28. februar 2022.
– Det har vært utrolig spennende å jobbe med et så spesielt bygg på en så spesiell plass. Dette er et «one-off»-bygg, og resultatet har blitt møtt med wow-faktor fra mine kolleger, sier sivilarkitekt…
Skanska har signert samspillskontrakt om Midtbygda sykehjem
Trond Simonsen er ansatt som ny forskningssjef for Bygninger og Installasjoner i SINTEF Community i Oslo.
Haga & Berg Entreprenør, et selskap i AF Gruppen, har inngått en kontrakt med SEFF Holding om rehabilitering av Kjølberggata 31 på Tøyen i Oslo.
Nå er det klart for byggestart på boligprosjektet Bankløkka i Indre Havn Horten.
Gunn Edvardsen er ny utviklingsdirektør i COWI
Mjøsparken er Innlandets mest populære offentlige friområde, og inviterer til aktivitet og varierte opplevelser i strandsonen. Slik har det ikke alltid vært.
Storgata i Lillestrøm vant Byggenæringens klimapris 2021
Moxy Hotels vil etablere seg i Tromsø. Den eksisterende bygningsmassen på tomten rives i disse dager og konstruksjonsarbeidet for oppføring av et helt nytt hotell like ved flyplassen i Tromsø er i…
Færre transporter inn og ut av byggeplass, og bedre tilgang til flere maskiner er de største gevinstene nå som Stø Entreprenør har prøvd den nye appen Utstyrsdeling.
Etter et års drift er det nå full fart i prosjektet med blant annet nominasjoner til Beste Praksis Prisen «Betonghammeren», ny web og og e-kurs.
I tråd med AFRYs strategi om å vokse og være ledende innen digitalisering, kjøper AFRY Vivento for å styrke sitt digitale tjenestetilbud og kapasitet i Norge.
Höegh Eiendoms Thea Martine Blyverket stakk av med tittelen «Årets Ung i Næringseiendom» da UiN arrangerte sin aller første Ung i Næringseiendom-konferanse torsdag
Oslo K med høyeste energiklasse og passivhus-standard
I 2020 ble det registrert vel 2.500 arbeidsskader i næringen bygge- og anleggsvirksomhet. Dette tilsvarer 9,3 arbeidsskader per 1000 ansatte. Dette er det laveste tallet registrert siden 2014.
Multiconsult tilslutter seg Science-based Target initiative, og forplikter selskapet til å sette klimamål i tråd med 1,5-gradersmålet fra Paris-avtalen.
Bjarne Tufte er ny sektorleder for kraftnett i COWI
Stord vidaregåande skule skal legges på det eksisterende skoleplatået på Vabakkjen.
Höegh Eiendom skreddersyr designleiligheter med Halvor Bakke
Organisasjonstilpasninger i Norge og omstilling i Sverige, legger et solid grunnlag for vekst og bedret lønnsomhet fremover.
Tre nye medarbeidere inn i Höegh Eiendom-teamet.
Oslobygg KF har tildelt Peab oppdraget med å bygge Tåsenhjemmet i bydel Nordre Aker i Oslo. Denne uken ble kontrakten signert med en kontraktssum på ca. 446 millioner kroner eks. mva.
Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i oktober 2021
Sturla Magnus er nytt styremedlem i GK
Fang energityven: – Potensielt store summer å spare med enkle tiltak
Christoffer Hernæs blir ny direktør for Skanska Digital
Lærling Tobias Vike (19) er del av AF Bygg Oslos satsing på egne tømrere.
Andelen trekonstruksjon i skolebygg øker. Foreløpige tall for 2021 indikerer at denne andelen, for igangsatte skolebygg med trekonstruksjon, nå ligger på 42,4 prosent.
Med ansatte som for det meste har utenlandsk opprinnelse, satser innehaver Krystian Szczubelek på språkopplæring av sine ansatte
17 år etter at Byggmesteran ble etablert, endrer firmaet navn til Lag Entreprenør
LK har i høst startet en strategisk satsing i Norge med mål om å utfordre de største aktørene, blant annet innen produktutvikling, prefabrikasjon og med styrket tilstedeværelse i markedet.
Øystein Dale blir direktør for innovasjon og digitalisering i HRP. Han kommer fra stillingen som utbyggingssjef i Tromsø kommune.
Peab Bjørn Bygg skal bygge boligprosjektet Vigør i Inga Sparboes veg i Tromsø for Peab Eiendomsutvikling Nord. Kontraktssummen er på 270 millioner kroner og det er beregnet rundt to års byggetid.
Mange aktørar tener gode pengar på å selje HMS-kort til norske verksemder. Arbeidstilsynet oppmodar verksemdene til å bestille HMS-kort direkte
Trebo har nå ansatt Sune Heilberg som prosjektleder i avdeling næring. Han har tidligere jobbet som bygningskonstruktør, byggeleder, prosjektleder og prosjektsjef i Danmark.
Modulvegger-gruppen ønsker å sikre sin markedsposisjon i Troms regionen, en region med positiv utvikling og et økende antall prosjekter.
Den sterke internasjonale etterspørselen etter trevarer fortsetter å gi omsetningsvekst for treindustrien. - Det globale markedet får ikke nok av trevarer om dagen, og dette fortsetter å prege…
Solid Gruppen kjøper opp den Oslo-baserte totalentreprenøren Håndverkeriet AS.
– Jeg setter pris på tilliten fra Höegh Eiendom, og gleder meg til spennende arbeidsoppgaver i et fremoverlent selskap, sier Leena Mari Male Lyngstad.
Rolf Christian Kværnæs er ny leder av Skanska Survey. Han tar over et av Norges ledende fagmiljøer innen geomatikktjenester.
Peabs resultat tredje kvartal 2021: Lønnsom vekst og høy ordreinngang
Norcem, med eier Heidelberg Cement, har en visjon om nullutslipp av CO2 innen 2030
Bygger lagerbygg på Gardermoen
Peab skal bygge tredje byggetrinn på boligprosjektet Smietangen i Langesund. Byggherre er Smietangen Utbygging og kontrakten har en verdi på ca. 119 millioner kroner eks. mva
Dette blir kjempespennende å jobbe videre med!” sier arkitekt og prosjektleder Alf Felberg
Energieffektivisering i byggsektoren blir stadig viktigere for det grønne skiftet. Men hvordan utløser vi potensialet?
Etter ti innholdsrike år som administrerende direktør i Norkart vil Bent Brugård fra årsskiftet fratre som selskapets leder – og levere stafettpinnen videre til Leif Arne Brandsæter fra Visma…
Brynjar Finstad har tatt over som adm. direktør i Skanska Husfabrikken AS. Han tar over et veldrevet selskap som er rigget for videre vekst.
Det startet som en spøk, men å bruke drone på befaring har vist seg å være et smart trekk for Kirkestuen AS.
Motek åpner ny butikk i Larvik mandag 25. oktober. Dette gir deres kunder i området enda bedre tilgang til kvalitetsprodukter fra blant annet Hilti, Festool og Bostitch.
Even og Karstein Johan ble Nordnorske Mestere i byggfag
Bravida Norge med stor kontrakt – skal levere alle elektriske installasjoner i sentralbygget til nytt sykehus i Drammen
Mangeårig gründer og entreprenør Gunnar Johansen fra Gunvald Johansen Bygg ble tildelt den anerkjente NESO-prisen i Bodø lørdag kveld.
Den 18. oktober lanserer Moelven-konsernet sin nye merkevare. – Dette gjør oss klar og kledd for framtiden, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA
Ingeborg prisen 2021 gikk til brakkeaksjonen i Bergen
Årets finale i NordNorsk Mesterskap for lærlinger i byggfag utkjempes i Bodø 15. – 17. oktober. Der skal seks lærlinger fra hele landsdelen kjempe om den gjeve tittelen.
For en kontraktssum på ca. 188 millioner kroner eks. mva. skal Peab oppføre tre nye boligblokker med totalt 46 leiligheter på Osebakken i Porsgrunn.
Naomi Ichihara Røkkum blir ny daglig leder i Construction City Cluster.
Helse Bergen er helt i toppen når verdens beste digitale byggeplass nå er kåret.
Hæhre Entreprenørs datterselskap Hæhre Arctic er av Store Norske Spitsbergen Grubekompani innstilt til samspillskontrakten for ny folkehøgskole i Longyearbyen.
Håvard Tjore tiltrådte rollen som ny regiondirektør i byggevirksomheten for Vestlandet 1. september.
Berge Lavik er ny daglig leder i byggentreprenøren Nipas AS
Troms og Finnmark fylkeskommune engasjerer Peab Bjørn Bygg til å bygge ny skole i Tromsø
Et viktig steg mot en mer bærekraftig massehåndtering
WSP er en av de største aktørene i det nordiske markedet innen teknologirådgivning. Nå samler konsernet de nordiske landene i sin egen region. Leder for den nye regionen blir Anna-Lena Öberg-Högsta,…
May Linn Vestvik blir regiondirektør i den nye Region Vestland i HRP
Optimera kjøper Montér Hurum fra dagens eiere Kjell Vestli og Mette Reiner-Vestli som syns det er på overtid å bli pensjonister
Multiconsult kjøper Nordland Teknikk AS og styrker selskapets konkurransekraft i Nordland.
Varaordfører Monica Vee Bratlie (t.v.) og leder for politisk utvalg for samfunnstjenester Elisabeth Holter Schøyen er stolte over at Asker kommune er først i Norge og verden på å ta i bruke elektriske…
I forbindelse med kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker i Oslo 18 september, fikk vi en hyggelig prat med Administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid som var tydelig på hvor viktig håndverkere…
I september starter Peab oppføringen av 40 nye leiligheter ved Hjellevannet i Skien. Leilighetene skal være innflyttingsklare sommeren 2023.
Ledende næringslivsaktører, med mer enn 40 konsernsjefer og rektorer i spissen, har sammen definert ti store systemskift som norsk næringsliv må gjennom for å bygge konkurransekraft, omstille Norge og…
Hvordan skal vi leve og bo i framtiden? Noen av svarene skal utforskes på innsiden av denne nye boligblokka på Vollebekk i Oslo. Nå åpner OBOS Living Lab, og snart flytter beboerne inn for å bli med i…
Norsk Byggebransje fornyer seg og lansere ny grafisk profil, og logo.
For femte år på rad er Norges Hyggeligste Håndverker kåret. Norsk Byggebransje var tilstede på finalen.
I åtte større bygg i Oslo og Trondheim er 16 639 byggematerialer vurdert for å se på muligheten for å bruke de på nytt i andre bygg.
Veidekke har inngått en samarbeidsavtale med OBOS om utvikling og bygging av nytt hovedkontor for Veidekke på Ulven i Oslo. Bygget skal sertifiseres etter standarden BREEAM-NOR Excellent. Planlagt…
LVH trioen André Burøy, Geir Langseth og Per Otto Godlien smilte fra øre til øre når ordfører i Lillehammer kommune, Ingunn Trosholmen foretok den offisielle åpningen av butikken ved å klippe snoren,…
Astrid Charlotte Seeberg er blitt utpekt til Partner i Arkitema, hvor hun er leder forretningsområdet for læringsbygg i Norge.
Kristin Fagerhaug er ny Direktør for strategisk rådgivning i HRP. Hun kommer fra stillingen som eiendomsdirektør i Bærum kommune
Fra og med september kommer Kristian Winje som et friskt pust inn i Schüco: Han blir ny salgssjef og dermed fremtidig første kontaktpersonen for Schüco partner over hele landet.
Sammen vil Rehub og Resirqel sørge for å øke andelen av ombruk i byggebransjen.
En stor og viktig milepæl er nådd ved at Oslobygg KF nå går i full operativ drift. Ansvarlig byråd Victoria Maria Evensen og styreleder Maria Moræus Hansen er svært godt fornøyde med at måldato for…
Store endringer i lovverket fører til at lanseringen av ny BREEAM-NOR manual utsettes til 2022.
Driftsinntektene i GK Gruppen i første halvår 2021 ble på 2,91 milliarder kroner, med et resultat før avskrivninger (EBITDA) på 53 millioner kroner. Den norske delen av konsernet leverer solid…
Asplan Viak fortsetter sin satsing for å være en foregangsbedrift innen bærekraft og ansetter Elisabeth Kolrud som ny bærekraftsjef fra 13.september.
Enova med ny utlysing for utslippsfrie byggeplasser
Dag Fladby begynner i Norconsult som ny CFO, og vil inngå i selskapets konsernledergruppe. Fladby kommer fra stillingen som CFO i NRC Group ASA.
OBOS og Sintef har invitert til konkurranse i 3D-printing der målet er å finne innovative ideer som kan hjelpe byggenæringen å spare tid, penger og miljø. Vi tok en bransjeprat med Karine Storaker…
Svelviksand AS har nå planer om å starte med foredling av rene overskuddsmasser fra de store utbyggingsprosjektene i Asker-, Bærum- og Oslo- området.
Verdens mest brukte materiale står for 5-7 prosent av de globale klimagassutslippene hvert år. Flytrafikken slipper halvparten. Nå skal AF og Betong Øst gjøre noe med problemet.
Bodø kommune skal redusere sitt klimaavtrykk med 50% innen 2050. Som en del av dette har kommunen vedtatt at alle nybygg skal BREEAM-sertifiseres og føre klimagassregnskap som kan vise til 30%…
Statsministeren møtte NESO-lærlingen Silje.
AF Gruppen fornyer sin profil. Logoen bygger videre på tidligere uttrykk, og er bedre tilpasset dagens behov og krav til universell utforming.
Veidekke har inngått kontrakt med Omsorgsbygg Oslo KF om riving av eksisterende bygningsmasse og oppføring av det nye miljøsertifiserte Majorstuhjemmene med blant annet 120 sykehjemsplasser sentralt i…
Solid Entreprenør AS har inngått kontrakt med Værste AS og Scala Eiendom AS om å bygge boligprosjektet Byhaven
Miliarium Bolig AS skal bygge 175-200 boliger direkte ved det kommende kollektivknutepunktet på Kristianborg med bybanestopp, bussholdeplasser og nye hovedsykkelruter.
Stig Morten Engen overtar som administrerende direktør i AS ROCKWOOL fra 1. september. Han etterfølger Morten B. Andersen som takker av etter 35 år i selskapet, hvorav de siste 17 årene som adm. dir.
Norsk Byggebransjes svenske parter, Guardio Safety står bak verdens første vernehjelm for bygg, anlegg og industri med Mips® Safety System. Bedriften har hatt en eventyrlig reise i Sverige og har…
Finalistene til Norges Hyggeligste Håndverker 2021 er klare. Les med og stem på din favoritt
Nytt buildingSMART-medlem bidrar til økt sirkularitet og avfallsreduksjon
- Brukt på riktig måte, kan 3D-printing gjøre byggenæringen mer miljøvennlig og mer lønnsom. I tillegg kan vi få bedre kvalitet på byggene, sier seniorforsker Nathalie Labonnote i SINTEF. Nå vil hun…
Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i juni 2021 var 17,8 % høyere sammenlignet med samme måned i 2020, mens salget i juli lå 7,5 % over fjoråret, sier Jøns Sjøgren, adm direktør i…
Å bruke byggematerialer om igjen er et viktig klimatiltak. På Arendalsuka lanserte Statsbygg og Grønn Byggallianse en ny veileder for bestilling av ombrukskartlegging før riving og rehabilitering av…
Sykepleierindeksen viser at det nå er nær umulig for folk med vanlige inntekter å kjøpe bolig på det sentrale Østlandet.
Tvedestrand kommune har tildelt Veidekke oppdraget om å bygge ny barneskole på Lyngmyr i Tvedestrand. Kontrakten er totalentreprise verdt 172 millioner kroner ekskl. mva.
Flisekompaniet og Bergersen Flis slår kreftene sammen, og skal bli førstevalget hos både privat-, proff-, arkitekt- og prosjektmarkedet.
Rambøll har ansatt den erfarne bærekraftsprofilen Cathrine Dehli. Med erfaring fra blant annet IKEA og Nordic Choice, vil hun hjelpe Rambølls kunder med deres strategiske bærekraftsarbeid.
Olav Thon Eiendomsselskap hadde en god finansiell utvikling også i 2. kvartal, og resultat før skatt ble 503 millioner kroner.
Advokat Arne Scott begynner i Norconsult 16. august, i en nyopprettet stilling som selskapsadvokat.
Tord Lie Johnsen har fra 2.august tiltrådt som direktør for Organisasjon og Mennesker og blir en del av toppledergruppen i Asplan Viak.
Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg med 3,2 prosent fra juni til juli. De siste tolv månedene har prisene steget 12,3 prosent.
Etter kort tid har det allerede kommet inn over 750 nominasjoner og over 45 000 stemmer i bransjekåringen Norges Hyggeligste Håndverker. En pangstart for kåringen, med andre ord. Derfor er det viktig…
Vi tok en prat med Torstein Tvedt Solberg, utdanningspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, som går til valg på læreplassgaranti og ønsker å innføre en nasjonal standard.
AF Gruppen har inngått kontrakt med Construction City Holding AS om å bygge Construction City, en næringsklynge som skal samle bygge-, anleggs- og eiendomsbransjen i Norge.
Mona Berget blir ny direktør i Moelven Modus AS
Nordomatic blir blant de sterkeste i Norge med oppkjøp
Hjemflyttet Bodøværing, Ingunn Svava Danielsen Lindbach, er ny avdelingsleder for Norconsults arkitekturmiljø i Bodø fra 1. juli. Hun overtar etter Turi Heieraas, som har gått over i ny rolle internt.
Strategiske grep skal sikre LINK Arkitektur en ledende posisjon i Stor-Oslo innen Kontor og Bolig-segmentene.
Skanska har signert kontrakt med Base Property om bygging av et nytt kontorbygg i Stavanger. Kontrakten er på cirka 480 millioner kroner og inngår i ordrereserven for Norden i tredje kvartal.
Kiwa har sertifisert hele HRP sin virksomhet i henhold til ISO 9001 -Ledelsessystemer for kvalitet og ISO 14001 - Ledelsessystemer for miljø.
AVA Eiendom og Veidekke har skrevet kontrakt om å oppføre et miljøsertifisert undervisningsbygg som skal huse Høyskolen Kristiania i Kvadraturen i Oslo Sentrum. Oppdraget er en samspillsentreprise…
Farah Al-Aieshy ny konserndirektør for Norconsult Sverige
Optimera Byggsystemer har fått teknisk godkjenning fra SINTEF
Statsbygg har nå besluttet hvem som skal bygge det nye Samiske Nasjonalteatret Beaivváš og Samisk videregående skole og reindriftsskole.
Nøkkelordene for GKs strategi er lønnsomhet, digitalisering og bærekraft. I dag leverer konsernet sin bærekraftsrapport for 2020. GKs ambisjon er å halvere egne utslipp innen 2030 og at halvparten av…
Kontorbygg har ledet vei, men nå kommer boligmarkedet etter. Skanska har satt seg som mål å BREEAM-sertifisere alle nybygg.
BNL er svært fornøyd med at kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup oppretter Samordingsråd for Digitalisering og en toppleder referansegruppe.
Statsbygg stiller krav om at produkter som inngår i et bygg eller leveranse skal identifiseres med GTIN (Global Trade Item Number). Nå er det utarbeidet en veileder om GTIN for byggenæringen.
JAF Arkitektkontor på Gjøvik blir en del av Norconsult.
ENTREPNOR ble startet i 2014 og er en av de største aktørene innen rørfornying i nord. Bedriften holder til i Hemnes på Helgelandskysten og har også avdelinger i Tromsø og Bodø og et lager på…
Peab bygger 59 nye leiligheter på Ammerud i Oslo
Droner fra det norske startup-selskapet Senseloop skal effektivisere nye byggeprosjekter. Nå investerer OBOS og Norsecraft i selskapet.
Boligmappa lanserer podkasten Boligsnakk. Podkasten tar opp temaer boligeiere er opptatt av, fra oppussing og bestilling av håndverkstjenester, til økonomi, kjøp og salg.
Økt rekruttering av jenter til håndverksfagene vil bremse den voksende mangelen på yrkesfaglig kompetanse i Norge. Her er hvordan du og din håndverksbedrift kan bidra i dugnaden.
Skanska har signert kontrakt med Avantor om å bygge det som blir et landemerke i Nydalen og ett av hovedstadens mest klimaambisiøse bygg.
Smart by urbanist Håkon Iversen (47) er ansatt som ny leder for LINK Arkitektur i Bergen med virkning fra 1. juni.
Viken fylkesting vedtok 16. juni å etablere en tilskuddsordning for lærekandidater ved opplæring i bedrift. Målgruppen for ordningen er lærlinger, lærekandidater og praksisbrevkandidater med behov for…
RIF - Regjeringens strategi for en grønn og sirkulær økonomi er for lite ambisiøs for byggesektoren
AF Gruppen har inngått kontrakt med Kultur- og idrettsbygg Oslo KF om å bygge det nye Tøyenbadet, Oslos nye hovedbad for idrett og publikum. Kontrakten har en verdi på MNOK 520 millioner, ekskl. mva.
Ny strategi for grønn sirkulær økonomi: – Viktig å følge opp med konkrete tiltak og virkemidler
Skal bygge biogassanlegg til 200 millioner kroner
Statsbygg har inngått avtale med Hent om å bygge A-blokken i det nye regjeringskvartalet i Oslo.
Multiconsult og LINK arkitektur har inngått rammeavtaler på fire områder med Sykehusbygg HF. Rammeavtalene omfatter rådgivingstjenester for planlegging og gjennomføring av sykehusbygging.
Entra kåret til årets grønne selskap av Oslo Kommune
En fjerdedel av næringsbygg i Norge blir grønnere med Linstows miljøløfte
Entra kjøper Fyrstikkalléen 1 på Helsfyr for 2,4 milliarder og befester med dette posisjonen som en ledende eier og utvikler av kontoreiendommer i området.
Ingeniører frykter Norge blir klimasinke – krever en mer konkret energiplan
I dag åpnet Byggmax dørene til sitt nye varehus og regionssenter i Behakvartalet.
Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i mai 2021 var 2,3 % høyere sammenlignet med mai 2020
For å sikre god byggekvalitet og tiltak mot useriøse aktører, varslet daværende kommunal- og moderniseringsminister i 2017 at han ville sette i gang en ryddejobb i regelverket. Fire år senere er…
Ved å samle kreftene internt og med SINTEF Narvik AS på laget, er SINTEF enda bedre rustet til å møte byggenæringens økende etterspørsel etter kunnskap om bærekraftig betong
BoKlok fortsetter å vokse – ansetter ny leder for prosjektgjennomføring
I tråd med vekst I selskapet har vi ansatt flere dyktige folk – 1.juni hadde vi gleden av å ønske denne buketten velkommen I Hesselberg Maskin!
Bjørnar Valstad overtok stillingen som daglig leder i WorldSkills Norway 1. desember 2020. 7 måneder inn i jobben var det på høy tid med en bransjeprat.
Skanska skal bygge Helgerudkvartalet for Andenæs Eiendom
Det er tittelen på en ny bok fra Journalist og forfatter Torgny Hasås, som kommer i hyllene i juni. Norsk Byggebransje har fått en forhåndstitt og tok en bransjeprat med forfatteren selv.
To uavhengige juridiske vurderinger slår entydig fast at salget av utleieboliger på Ulven var både lovlig og helt i tråd med OBOS’ vedtekter og formål.
Byggmesterforbundet er positive til signaler fra NHO og LO når de nå samler seg om nasjonale regler for å sikre at leveransene til offentlig sektor leveres av seriøse aktører.
Betonmast Trøndelag er innstilt av Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (SiT) for bygging av studentboliger i Trondheim.
Det er mange ulike måter som fylkene og organisasjonene kan bidra til Læreplassjeger-kampanjen. Her er 10 gode tips
Norconsult har signert en samarbeidsavtale med OsloMet for å styrke undervisning, forskning og innovasjon i bygg- og energiteknikk ved storbyuniversitetet.
Styreleder Haakon Tronrud er konstituert som leder av BNL fra 2. juni frem til ny leder er på plass. – Min oppgave er å sørge for stø kurs for BNL-skuta fremover, og at BNL forblir relevant for…
Prisen for Årets helsebygg 2021 går til Alta omsorgssenter i Alta kommune, som vant foran to andre nominerte prosjekter.
Øyvind Moshagen ny leder for Region Innlandet i Norconsult
31. mai inngikk Swerock AS en avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Frøseth AS. Frøseth er et selskap hjemmehørende i Verdal med virksomhet innen pukk & grus og asfalt. Selskapet har ni uttak for…
Tirsdag ble Fair Play Bygg lansert i Østfold. Moss, Fredrikstad og Sarpsborg kommuner har alle blitt enige om å trappe opp kampen mot en useriøs byggebransje.
Tre hundre år med industrivirksomhet har dannet grunnlaget for en ti mål stor halvøy ved utløpet av Mosseelven. Nå forvandles det gamle tømmerlageret til en levende folkepark med strand og…
Hesselberg Maskin AS har i lengre tid vært nede i en bølgedal, men det siste halve året har den nye ledelsen endret kursen radikalt. Det har resultert i en økning i antall solgte maskiner med hele 65…
Norsk Gjenvinning Metall forsterker egen identitet med ny logo
Betonmast skal rehabilitere Tollgaarden for Entra
SINTEF Community har ansatt Alexandra Klimek som forretningsutvikler fra 1. juni.
En ny testmetode kan gi lavere forbruk av bindemiddel ved stabilisering av ulike grunnforhold, som kvikkleire. Slik vil CO2-uslippene kunne reduseres betraktelig.
OBOS har inngått avtale med Skanska om å bygge 195 av totalt 600 boliger i det nye prosjektet Nansenløkka på Fornebu. Kontrakten har en verdi på 961 millioner kroner
Mestergruppen kjøper 100 % av aksjene i Malorama AS.
Jotun leverer gode tall i de første fire månedene av 2021
Asplan Viak styrker sin posisjon i Lofoten og Helgeland - Kjøper Stein Hamre arkitektkontor.
Smittestopp-appen oppdager 80 prosent av nærkontakter
VR i byggebransjen – Norconsult og Ntention leder an
Petter Hallerby er ansatt som ny IT-direktør i Moelven Industrier ASA. Han begynner i jobben 1. september.
Scala Tista har inngått avtale med AF Gruppen om utvidelsesprosjektet «Tista Senter Vest». Senteret skal få nytt inngangsparti og det nye tilbygget skal gi plass til tolv nye butikker, der…
HRP skal bistå Statsbygg med å redusere energiforbruket i 570 eiendommer med 30% de neste fire årene.
Multiconsults funn om beregninger av trinnlyd kan bidra til at utbyggere oppnår store kostnadsbesparelser med hensyn til hvilke belegg eller overgulv det er behov for i bygg med betongsåle på grunn og…
Kunnskapsdepartementet jobber med å utvikle et nasjonalt lærlingtorg, som skal være en digital møteplass for bedrift og lærling. Nå foreligger den ferdige utredningen, som peker på tre ulike…
HRP er nå FG-godkjent konsulentvirksomhet på innbruddsalarmsystemer, samt godkjent sikringsvirksomhet for ISPS havner.
Norske virksomheter mangler til sammen 46 000 personer. Mangelen innen helse, pleie og omsorg og bygg og anlegg utgjør nesten halvparten.
Avinor ønsker ny kontrakt for å sikre forutsigbarhet og god fremdrift. Konkurransen påvirker ikke byggestart og ferdigstillelse vesentlig
Peab Bjørn Bygg har signert kontrakt med Kautokeino kommune om oppføring av en ny barne- og ungdomsskole med idrettshall og svømmehall.
Norconsult er tildelt kontrakt på prosjektering av Løvoldgården i Bodø sentrum, et nytt, kombinert bolig- og næringsbygg i historiske omgivelser på Hundholmen plass
Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom hever grønne ambisjoner for bransjen
Lars Clementsen Pedersen er ansatt som direktør i BOB Eiendomsutvikling
Olav Thon Eiendomsselskap i 1. kvartal 2021 på tross av pandemien
Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i april 2021 var 13,3 % høyere sammenlignet med april 2020, sier Jøns Sjøgren, adm direktør i Byggevareindustriens Forening
— Vi ser at vår nye konsernstrategi skaper kraft og begeistring hos våre medarbeidere og gir oss tydelige mål og retning for vår videre utvikling. Sten på sten bygger vi økt robusthet inn i…
Vi kunne på nasjonaldagen lese i Dagens Næringsliv hvordan ulike aktører uttaler seg om prisoppgang på byggevarer, og hvordan dette ikke går ut over boligprisene med det første. Rekordhøy etterspørsel…
BNLs leder Jon Sandnes skal lede nytt NHO-prosjekt
Arkitema og Ratio signerte kontrakt med Helse Møre og Romsdal
Siva har solgt sine aksjer i Siva Narvik Eiendom AS til Teknologiveien AS. Med det er alle Sivas eiendommer overtatt av Teknologiveien AS.
Voler Gruppen har ansatt Kvalitet og HMS leder
LO-lederen krever nasjonale innkjøpsregler: Vil holde «useriøse» aktører ute
Arne Jebsen ny styreleder i Byggevareindustrien
GK skal levere ventilasjon og bygningsautomasjon til et nybygg ved Nye Førde sykehus i en samspillskontrakt med Veidekke.
Fasadgruppen etablerer seg i Stavanger gjennom to nye oppkjøp
En økolandsby, kontorbygg, boligfelt med delingsløsninger, nybygg og påbygg. Takket være det tette samarbeidet er ordreboken til Norlys så full de neste årene at de har fått et behov for ansette flere…
EBA inviterer til Entreprenørdag og generalforsamling 2021
Moelven har ansatt Vera Flatebø som divisjonssjef for Moelvens selskaper innen limtre, byggemoduler og kontorinnredninger.
HRP kan se tilbake på sterk vekst i både omsetning og resultat for 2020. Omsetningen endte på 479,5 millioner kroner og resultatet før skatt ble 47,2 millioner.
Regjeringen har bestemt at deler av Sivas virksomhet skal gå inn i Innovasjon Norge. I tillegg skal Sivas eierskap i innovasjonsselskapene overføres til kommuner, fylkeskommuner eller andre aktører.
AF Gruppen (AFG) nådde en omsetning på MNOK 6 209 og et driftsresultat på MNOK 264 i første kvartal 2021, noe som tilsvarer en resultatforbedring på 24 prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i…
En samlet byggenæringen krever 1 milliard til kommunene – 7000 gryteklare prosjekter venter
Etter en grundig gjennomgang har Statsbygg avdekket innleie som ikke følger arbeidsmiljøloven og feilregistrering av faglærte på byggeplassene sine. Samtidig viser kartleggingen at lærlinger er…
Gjennom bedre planlegging og målrettet oppfølging av prosjekter, skal avfallet fra byggeaktiviteter mer enn halveres. I samarbeid med SINTEF skal Omsorgsbygg Oslo KF, Asker og Bærum kommune utvikle…
Höegh Eiendom har fortsatt den gode utviklingen i 2020. Selskapet leverte et godt resultat både kommersielt og operativt, til tross for at deler av virksomheten ble drevet fra hjemmekontor.
Enova mener potensialet for energieffektivisering i bygg gir grunnlag for nye markeder
Skanska har signert kontrakt med Aberdeen Eiendomsfond Norge I om en full rehabilitering av Karenslyst Allé 12-14 på Skøyen.
Klima står sentralt i Veidekkes strategi, som offentliggjøres under konsernets kapitalmarkedsoppdatering i dag. I lys av den oppdaterte strategien løfter Veidekke sin klimaambisjon og tar sikte på å…
Infobric Group kjøper MSite - Storbritannias ledende leverandør av løsninger for administrering av arbeidere på bygge- og anleggsplasser
I dag, onsdag ble det klart at fylkesråd Tomas Norvoll vil gi 55 millioner kroner til The Whale i Andøy.
Trøndelag fylkeskommune ved yrkesopplæringsnemnda har kåret Peab Anlegg til årets lærebedrift 2020.
Aspelin Ramm har valgt Insenti til å være prosjektleder og gjennomføre byggingen av Bilia sitt 12 500 kvm store prestisjeprosjekt i Hans Møller Gasmanns vei 7 på Vollebekk. Prosjektet har fått…
1. mai kom en forskriftsendring som innebærer at man kan bygge terrasser og små tilbygg på egen eiendom uten å måtte søke kommunen om tillatelse. Byggforskserien beskriver detaljert hvilke tiltak som…
Nedgangen i skader med fravær er svært positiv i NCCs norske virksomheter. Ved utgangen av første kvartal i år hadde selskapene, inkludert datterselskaper, en H-verdi på 1,3 de siste 12 månedene. På…
Multiconsult leverer et EBIT-resultat på 98,5 millioner kroner i første kvartal 2021. Dette tilsvarer en EBIT-margin på 10,1 prosent.
Veidekke har fått i oppdrag av Øgreid Eiendom AS å oppføre første byggetrinn i boligprosjektet Søstrene Hinna på Jåttå i Stavanger. Her skal Veidekke bygge 51 boenheter i fire rekkehus og to…
Vikens kommuner samler seg i kampen for et seriøst arbeidsliv
Nordic – Office of Architecture styrker den arkitektfaglige kompetansen i ledelsen
Verdens første CO2 mottaksanlegg er under bygging i Øygarden. Både byggherre og entreprenør er skjønt enig om at sikkerheten i prosjektet kommer foran alt.
Da ingeniørvirksomheten COWI i 2019 kjøpte hele Arkitema, var en av ambisjonene å skape sterk vekst og fremgang i Norge. Den strategien er nå godt i gang
I dag starter NCC opp sin årlige HMS-uke. Det er en uke hvor de ansatte inspirerer hverandre og sammen videreutvikler og styrker sikkerhetskulturen i selskapet.
Ikke kjøp håndverkertjenester som tilbys på døra. – Sier du ja til slike tilbud kan det bli en dyr affære for deg, i tillegg til at du er med på å støtte arbeidslivskriminalitet, sier skattekrimsjef…
Nå er det klart for å bygge nytt administrasjonsbygg i Oppdal med en prisramme på 50 millioner kroner. Bygget blir et samlingspunkt for 3 aktører med lang fartstid lokalt. Olav Solberg AS, Comfort AS…
Har ansatt Haakon Løberg som assisterende regiondirektør i Peab AS og Jarle Gehrken som assisterende regionsjef i Oslo.
Neste uke er det salgsstart på Hovedhuset i Veum Park. Med sin karakteristiske jugendstil har det vært et landemerke i området siden 1914. Når Betonmast Eiendom nå gir det nytt liv, gjøres det med…
Nå får byggebransjen en åpen markedsplass for kjøp og salg av ombrukbare bygningsmaterialer.
Rehabiliteringen av Kommunegården i Sandvika er i full gang. Etter planen skal bygget overleveres i desember 2022 med høyeste BREEAM-klassifisering, som det tredje rehabiliteringsprosjektet i Norge…
Statsbygg trekkes frem som best i klassen i den nye «State of the Nation»-rapporten, som vurderer hvor godt offentlige bygninger vedlikeholdes.
Peab Bjørn Bygg skal bygge Quality Hotel Richard With, som får beliggenhet rett ved Hurtigrutemuseet på Stokmarknes i Vesterålen. Det storslåtte hotellprosjektet er et initiativ fra lokale investorer…
Den siste uken har den blå vernehjelmen dukket opp flere steder i sosiale medier. Flere kjente personer har tatt på seg den blå vernehjelm for å markere sin støtte til håndverksbransjen. Blant annet…
I følge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har det vært mellom 250 og 350 ulykker med sprengstoff hvert år i Norge de siste 5 årene. Det er uhell og ulykker som er innmeldte,…
Fredrik Lundh kommer fra Assa Abloy-selskapet Certego, og har tidligere lang erfaring fra automasjonsbransjen. Først som økonomidirektør, så som forretningsutvikler. Da jobbet han sammen med Kristian…
Salget av 43 leiligheter i Peab Eiendomsutviklings prosjekt Sandefjord Hageby er i gang. Ambisjonen er å skape en ny, fremtidsrettet og miljøvennlig bydel, og planen er å svanemerke samtlige boliger i…
– A-krim har store kostnader – langt større enn bare tap av skattekroner. Privatpersoner, bedrifter og byggherrer sender penger inn i kriminelle miljøer, for å gjøre billige innkjøp. Nå må vi erkjenne…
På vegne av Grønn Byggallianse gjennomfører Opinion AS nå en undersøkelse innenfor dette feltet.
Med store klimagasskutt, gjenbruk og vedlikeholdstiltak har Statsbygg langt på vei oppnådd de høye ambisjonene i sin miljøstrategi.
AF Gruppen har inngått avtale med Fredensborg Bolig om bygging av 38 leiligheter på Grünerløkka i Oslo sentrum. Avtalen er en totalentreprise med verdi på MNOK ca. 157
OBOS-konsernet igangsatte i første kvartal i år bygging av 880 nye boliger i Norge og 247 i Sverige.
Anbudene for Bodø ny flyplass og de store veiprosjektene framover er ennå ikke utlyst, men kommunen, Avinor og Statens vegvesen inviterer nå anleggsbransjen til dialog om hvordan de kan bygge mer…
SINTEF anbefaler at BAE-næringen får en felles satsing på digitalisering
Erik Osmundsen blir ny styreleder i Norsk Gjenvinning, Bjørn Arve Ofstad konstitueres som konsernsjef
Insenti Samferdsel har ansatt Marit Liv Solbjørg til å lede satsingen fremover. Solbjørg overtar etter John Ytterhaug som fortsetter som prosjektleder i selskapet.
Den høye interessen for de nye boligene som planlegges i Malerhaugveien 15 på Ensjø gjør at Usbl allerede er i gang med neste salgstrinn.
Salgssuksess på Løren – 90 prosent solgt på forhåndssalg til Usbl medlemmer
Grønn Byggallianse og FutureBuilt flytter til Norges første storskala ombruksbygg. — Kristian Augusts gate 13 er en læringsarena, som viser vei inn i fremtiden, sier daglig leder Katharina Th.…
På jakt etter en eiendom utenom det vanlige? Statsbygg legger nå ut Arendal fengsel og Hof fengsel for salg.
Etter snart fem måneder som konsernsjef i Norconsult har Egil Hogna og styret i Norconsult besluttet ny organisering og konsernledelse.
HR Prosjekt AS (HRP) sitt miljø for Arkitektur, rådgivning og prosjektering (ARP) har allerede vunnet sitt 5. skoleprosjekt i 2021. Samtidig har HRP levert prosjekteringsgrupper til skoler med samlet…
Maur er et sikkert vårtegn fordi de ligger i dvale på vinteren, og våkner opp når det blir varmere i været. I naturen gjør den nytte for seg, men i hjemmet er den ofte en plage og kan gjør skade.
Byggingen av Consulens Brygge startet i 2020 med 38 leiligheter i første byggetrinn. Nå starter byggingen av 27 leiligheter i trinn 2, der den ene kan nå en salgspris på 35 millioner.
Ny rapport: Energieffektivisering i bygg kan frigjøre mer energi enn all norsk vindkraft
HRP har for lengst forstått hvor viktig digitalisering på byggeplasser er. Det har ført til ledelse av flere digitaliseringsprosjekter innen bygg- og anleggsbransjen.
Statsbyggs gigantiske telt fra regjeringskvartalet skal nå brukes om igjen – til ombruk. Den 4500 kvm store duken vil bli Norges største lager og handleplass for byggematerialer som skal brukes på…
I takt med etterspørselen etter utleiemaskiner har Hesselberg nå opprettet ett nytt selskap, Hesselberg Rental AS, hvor utleieparken for det meste vil bestå av bestselgerne til Hesselberg Maskin AS.
- Eiendom Norges regionsrapporter for første kvartal 2021 viser en oppgang i boligprisene i alle områdene i landet. Dette er normalt for årets første kvartal, men oppgang er betydeligere sterkere enn…
Statsbygg har signert kontrakt med AF-gruppen for det som skal bli det nye museumsanlegget for vikingtidssamlingen på Bygdøy i Oslo.
– Vi har levd under svært strenge smittevernsrestriksjoner i lang tid. Dette påvirker også byggenæringen. Det er ikke uventet, men bekymringsfullt - at såpass mange bedrifter melder om forsinkelser,…
Ramirent har nådd sitt mål om 10 prosent kvinneandel innen 2020. Nå er målet 15 prosent innen 2023.
RIF og Norsk vannforening har kåret nestoren Simon Haraldsen til vinner av Vannprisen 2021
Rodeo arkitekter henter Håkon Moslet fra NRK til en nyopprettet stilling som leder for innovasjon og utvikling.
Veidekke og Obos har skrevet kontrakt for oppføringen av Lumanders Hage på Ensjø
Etter en vellykket samspillsfase fattet bystyret i Trondheim den 25. mars et utbyggingsvedtak for Nidarvollprosjektene. Mandag ble den største entreprisekontrakten noensinne for Trondheim kommune…
Statsbygg jakter smarte vegger som har integrert teknikk, som kan flyttes på, og som kan brukes om igjen andre steder når behov endres.
Bygg Reis Deg inviterer samtlige aktører i norsk byggenæring til å melde seg på konkurransen om Byggenæringens Innovasjonspris 2021.
NCC og Trondheim kommune har signert kontrakt for bygging av nye Granåsen Idrettspark.
Pressens hus får en solid, kreativ og driftig leder med 20 års erfaring fra mediebransjen når Guro Istad tiltrer som Daglig leder.
Bravida valgt og bestille alle tappevann og golvvarme skap ferdige prefabrikkerte av LK Systems noe som forenkler arbeidet på byggeplass for våre rørleggere
WorldSkills Norway inviterer til deltakelse i Læreplassjeger-kampanjen 2021. Kampanjen har planlagt oppstart 2. juni og vil pågå gjennom sommeren og godt utpå høsten.
Thon Eiendom lanserer Skårerløkka Premium
Regjeringen vil øke den grønne konkurransekraften i norsk næringsliv. Men hvordan kan grønn konkurransekraft måles?
Statsbygg har valt HENT AS sitt løysingsforslag til den nye satsinga ved Nord universitet i Bodø.
Nohrcon har en stor glede av å informere om vinneren av Årets skolebygg 2021: Torvbråten skole i Slemmestad i Asker kommune som vant mot tre andre skoler nominert til prisen.
Peab bygger Bertel O. Steens nye bilanlegg i Ålesund
Svalbard kirke har bokstavelig talt stått på sviktende grunn. Nå er råtne trepæler byttet ut med stål og underetasjen blitt splitter ny
Velde Produksjon AS skal produsere asfalt som gir betydelig lavere klimaavtrykk. Selskapet får 22,2 millioner kroner i støtte fra Enova til bygging av et nytt produksjonsanlegg i Mandal. Det nye…
I ny drakt går Asplan Viak fremtiden optimistisk i møte med ny strategi og nytt utseende
- Salget var svært godt i første kvartal. Det har vært stor etterspørsel i alle markedene vi opererer, men spesielt i randsonen til Oslo.
Grønn Byggallianse søker Årets grønne driftsteam 2021
Solidgruppen kan nok en gang vise til solide tall. Regnskapet for 2020 viser en omsetning på 870,7 millioner, og en EBITDA på 64,5 millioner.
I likhet med mange andre 10. klassinger som ikke har staket ut en ferdig kurs for utdanning og karrierevalg, endte også Lise-Lotte Gjendahl opp med studiespesialisering etter endt ungdomsskole.
Helgesen Tekniske Bygg (HTB), et datterselskap i AF Gruppen, har inngått avtale med Hellenes Yard om bygging av Skaparhuset i Førde
Olaf Thommessen blir direktør for samfunnskontakt og fagdirektør for bærekraftig forretningsutvikling i HRPs nyopprettede enhet for miljø og bærekraft.
Skjeggkre, svart jordmaur og veggedyr er skadeinsektene skadedyrfirmaene rykket ut for å fjerne flest ganger i fjor, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Gjør-det-selv kjeden Byggmax åpnet i dag varehus i Torolf Storsveens veg i Elverum
Hansgrohe kåret til den beste leverandøren i den tyske rørleggerindustrien
Utleie av hytta, huset eller leiligheten kan være en god mulighet til å tjene litt ekstra. Det er viktig å kjenne til reglene for skatt og hva du skal gjøre i skattemeldingen
Eieren av Telenor Arena har, i samarbeid med Norges Håndballforbund, jobbet i to år med planer om både inn- og utvendig redesign.
AF Gruppen har inngått avtale med Bjerke Grønnegata AS om bygging av boligprosjektet Grønnegata 6 i Oslo sentrum. Bjerke Grønnegata eies av Bjerke Eiendom.
-Har investert for en halv milliard hittil i 2021
Byggingen av Nordens flotteste travanlegg kan startes etter signering av byggekontrakten.
Tore Crister Løkke tar 1. april over ledelsen etter Terje Bratberg i anleggsentreprenøren Tore Løkke AS på Fosen i Trøndelag. Tore Løkke AS utfører anleggsoppdrag over hele landet med sine 120…
Norconsult-konsernet leverte sterk vekst i omsetning og underliggende resultat for 2020, til tross for et utfordrende år preget av koronapandemien.
Glava har gjort endringer i salgsorganisasjonen og selskapet er rigget for å oppnå flere synergier, med et større produktutvalg og bedre utnyttelse av tverrfaglig ekspertise på tvers av tre…
Etter stabile markeder i 2020 forventer Veidekke at den svært høye aktiviteten i entreprenørmarkedet vil fortsette, med vekst i alle tre skandinaviske land i 2022.
Med en langvarig satsning på nettjenester og tilbud som «klikk & hent» er det mulig for Byggmax å holde på alle ansatte.
Domkirken i Bodø skal bygges ut. Nå er tre arkitekter, av 31 plukket ut til plan- og designkonkurransen.
Peab Bjørn Bygg har lånt ut seks av sine tømrerlærlinger for å bidra på Holt læringstuns gapahukprosjekt i Holtemarka i Tromsø. Gapahuken er en del av naturmøteplassen på Holt, som benyttes av barn og…
Monica Steinsland og Ståle Gundersen har fulle dager. På anleggshotellet er det innspurt mot åpning.
Det samlede investeringsnivået var blant Statsbygg høyeste noensinne, viser årsrapporten for 2020. Samtidig ble driftsresultatet vesentlig høyere enn budsjettert.
Slemmestad Brygge AS har over noe tid søkt etter en partner for å gjennomføre den utvikling som kreves for å skape Kystbyen Slemmestad. Prosessen har ledet frem til at eiendomsselskapet Avantor AS nå…
Veidekke har i dag skrevet kontrakt med Helse Førde HF om bygging av et åtte etasjers sykehusbygg i Førde.
12 representanter fra hele fylket utgjør programstyret for det regionale planarbeidet i Viken. Nå er de i gang med arbeidet som skal gi et bærekraftig og godt Viken-samfunn for framtiden.
Rekordmange nordmenn tror på høyere boligpriser det neste året, sier sjeføkonom Christian Frengstad Bjerknes i NBBL
Tredobling av svanemerket byggevirksomhet i Norden på tre år
Betonmast Røsand er innstilt av Averøy kommune som entreprenør for bygging av Averøy barneskole på Averøy på Nordmøre i Møre og Romsdal.
Håndverkskompaniet AS vant totalentreprisen om å rehabilitere de tekniske anleggene ved Ila fengsel og forvaringsanstalt.
Sweco har inngått to viktige rammeavtaler med Tysnes- og Balsfjord kommune
Telia og Multiconsult skal samarbeide om utvikling av smarte bygg for å muliggjøre smartere og mer bærekraftige byer og samfunn. Samarbeidet omfatter bruk av digitale løsninger i bygg, infrastruktur…
Knut Strand Jacobsen (52) er ansatt som administrerende direktør for Byggmesterforbundet.
Norkart lanserer digital byggesøknadsløsning for privatpersoner som skal bygge garasje, tilbygg eller rive
Peab K. Nordang starter nå med tredje og siste byggetrinn på leilighetsprosjektet Fri Sikt på Volsdalsberga i Ålesund. Totalentreprisen er på ca. 120 MNOK eks. mva.
Peab Anlegg er tildelt utførelsesentreprisen for nytt kryssingsspor og oppgradering av Reinsvoll stasjon på Gjøvikbanen. Byggherre er Bane NOR og kontrakten har en verdi på 97 millioner kroner eks.…
- Ett av mange viktige tiltak for å sikre godt smittevern på byggeplasser, sier Hilde Røren i entreprenørselskapet Seltor.
Oppgavene vannbransjen står overfor fremover er formidable. Vi har en plikt til å lete etter smartere, raskere, mer effektive og ikke minst mer bærekraftige måter å bygge VA-anleggene på
I løpet av 2020 ble det installert rundt 40 MW med ny solkraft i Norge. Det tilsvarer installasjon av 350 solcellepaneler hver dag i 2020.
Grande Entreprenør vant Veidekkes HMS-pris 2020
AF Gruppen har inngått avtale med Brekkeveien 19 Utvikling om bygging av boligprosjektet «Brekketunet» i Ås i Viken.
Et nytt lovforslag tydeliggjør kommunenes ansvar for å bistå vanskeligstilte på boligmarkedet. Norske arkitekters landsforbund støtter at dette ansvaret blir presisert i lovverket.
I Norge pusser vi opp for over 80 milliarder hvert år. For å hjelpe nordmenn å ta smarte grep når de pusser opp, lanseres nå oppussingsråd for boligeiere
Marius Weydahl Berg har opplevd en eventyrlig reise i COWI siden han inntok sjefsstolen i 2018.
Når fremtidens kontorbygg reiser seg på Hasle, er planene allerede klare for hvordan det skal kunne demonteres og brukes om igjen. – Dette er ombruk versjon 2.0, sier utbyggerne.
Montér Stord flytter en knapp kilometer, etablerer stort kjøkkensenter og utvider byggevarehusets areal med 50 prosent fra 2400 til 3600 kvadratmeter rett ved E39.
Ørsta kommune valgte Peab K. Nordang som totalentreprenør for Sæbø skule og barnehage. Byggene oppføres i massivtre og kontrakten har en verdi ca. 58 MNOK eks. mva.
BKK og CRAMO leverer mobile lade- og batteriløsninger til bygg- og anleggsplasser
AF Gruppen har inngått avtale med Nygård Boligutvikling Holding, et heleid selskap av Fredensborg Bolig, om å bygge boligprosjektet Kværnerhøyden med 71 leiligheter fordelt på to blokker på 12 og 5…
Skattemeldingen kommer fra i dag: 5 viktige punkter boligeiere må passe på å sjekke!
Multiconsult skal ta en enda sterkere og tydeligere posisjon innen bærekraft og bærekraftig samfunnsutvikling
På grunnlag av regjeringen innfører strenge koronatiltak i alle kommuner i Viken, bør nå byggeplasser innføre smitteverntiltak på rødt nivå i henhold til byggenæringens smittevernstandard for…
BNL anbefaler å innføre smitteverntiltak på rødt nivå i henhold til byggenæringens smittevernstandard for byggeplasser.
Mesta leverte et solid driftsresultat på 187 MNOK for 2020 etter historisk dårlig resultat i 2019. Ny administrerende direktør, Marianne Bergmann Røren, har endret på både selskapsstruktur,…
COWI møter klimautfordringer med nytt kunnskapssenter for klimatilpasning
-Kunnskapen vi har fått gjennom kartleggingen er også et godt grunnlag for å utvikle nye løsninger for transport, sier SINTEF-forskeren.
Den 15. mars 2021 styrker GROHE sin tilstedeværelse i gamle Buskerud, Vestfold, Telemark, og Østfold med ansettelsen av en ny Area Sales Manager, Kim Vegard Rekvik.
Multiconsult og Autodesk satser sammen på digital innovasjon
Marit Vassmyr (29) er ansatt i en nyopprettet stiling som miljøsjef for Peab Bygg Norge.
Kompetansebarometeret 2020: 1 av 3 har ikke fått tak i ønsket kompetanse det siste året
Royalbehandlet kledning skaper usikkerhet i markedet
CEO, Kent Kongsdal Rasmussen hos Krüger Kaldnes er glad for at utbyggingen nå får store positive ringvirkninger for lokalsamfunnene i Bodø-området.
GK Norge - pådriver for det grønne skiftet
Hva kjennetegner et bygg som tilfredsstiller de strengeste miljøkrav?
DOGAs hedersmerke til Entra og KA13
Omsorgsbygg Oslo KF har inngått totalentreprisekontrakt om rehabiliteringen av Briskeby brannstasjon.
Endelig skal Samskipnaden realisere et av organisasjonens mest spennende boligprosjekt noensinne. En studentbolig på kaikanten
Consto Midt-Norge og Wigen Bolig AS har inngått kontrakt om bygging av rekkehus på Dalgård i Trondheim.
På Bjørndalen i Kristiansand bygger Skanska det som har fått navnet Fremtidens bydel. Med god planlegging kan de konsentrere seg om å bygge fremtidsrettede leiligheter, uten å bekymre seg over…
OBOS Nye Hjem og AF Eiendom lanserer nå boligprosjektet MIDT, som ligger sentralt plassert midt på Skårersletta i Lørenskog.
Kontrakt om sikkerhetssystemer til regjeringskvartalet
Entra sitt ombruksprosjekt, Kristian Augusts gate 13 (KA13), har høstet mye oppmerksomhet for å ta ombruk og miljø på alvor. Nå er prosjektet helt i sluttfasen, og Insenti kan se tilbake på et…
Azib Banaras er ny finansdirektør i COWI
Norconsult styrker seg innen arkitektur på Sunnmøre
LINK Arkitektur tar det første skrittet i en ny ekspansiv forretningsstrategi
Prisvinnende arkitektfirma utvider med nye partnere
Uten innsatsen fra de utenlandske arbeiderne, risikerer vi utsettelser og fordyrelser som følge av at entreprenører ikke har nok arbeidskraft til å bygge skoler, sykehjem, hytter, hus, osv. Vi trenger…
Alberte Ruud (48) begynner i Norconsults planavdeling i Sandvika som seniorrådgiver på faggruppe mobilitet og samfunn. Hun tiltrer stillingen 8. mars.
Klart for bygging av nytt travanlegg i Trøndelag
Magnus Løseth blir ny konsernsjef i VestlandsHus
Med oppdelt kvartalsstruktur og levende byrom, ønsker arkitektene å gjøre Jessheim sentrum til et levende sted også på kveldstid.
I Oslo og Trondheim er et titalls store eiendomsselskaper samlet for å kartlegge og skape et marked for treverk, glass, vinduer og alt annet av byggematerialer som kan brukes på nytt ved…
Ole-Jørgen Mo ny kommersiell direktør for Optimera
HENT skal bygge andre byggetrinn for Entra i Holtermanns veg. Prosjektet er et BREEAM Excellent-prosjekt og den tredje største jobben HENT har fått i Trondheim.
Tre prosent nedgang i søkertall til videregående skole – flere velger yrkesfag
GK er tildelt rekordstor kontrakt for byggautomasjon ved det nye regjeringskvartalet i Oslo.
En nyvinnende solcellepark på syv mål etableres på Romerike Avfallsforedlings anlegg på Berger i Lillestrøm kommune. Solcellepanelene henter solenergi både fra oversiden og undersiden, følger solens…
Gøril Bergh (46) tok over som administrerende direktør i Drammen Helsepark mandag 1. mars 2021
HAKI, en del av det børsnoterte Malmøkonsernet Midway Holding, har kjøpt alle aksjene i det britiske selskapet Vertemax.
Enova støtter Freyr med 142 mill. til pilotering av fremtidsrettet batteriteknologi
Målet er å kutte klimagassutslippene. Resultatet kan bli nye metoder i grunnarbeid for bygge- og anleggsprosjekter.
Statsbygg - Konkurranse for brann- og redningsskole
4. mars åpner Forskningsministeren ZEB-laboratoriet i Trondheim – det mest bærekraftige bygget i verden med dokumentert klimaregnskap. Nullutslippslaboratoriet er skapt av NTNU og SINTEF i samarbeid…
Innfører strenge, men nødvendige tiltak for byggeplasser i Oslo
Hvordan skal vi bo i framtiden? Det skal OBOS teste ut i et nytt boligbygg med 34 leiligheter i Oslo. Nå starter jakten på leietakere som vil være med å utforske fremtidens løsninger.
Sterk vekst ga byggevarehandel for 55 milliarder i 2020
Økt byggeaktivitet i nord til tross for korona
AKA kjøper nytt grønt bygg i Narvik
Peab Bjørn Bygg har signert kontrakt med Tromsø kommune om å bygge Sommerlystvegen barne- og avlastningsboliger. Prosjektet er en totalentreprise, og kontraktsummen er på 90 millioner kroner eks. mva.
AF Gruppen er innstilt av Halden kommune som totalentreprenør for Os skole og idrettsarena. Estimert kontraktsverdi er 493 Mnok
Hultafors Group fullfører oppkjøpet av Fristads, Kansas og Leijona
Multiconsult inviterer til samtale 5. mars, om hvordan man danner slike gode fysiske rammer.
Norconsult utvider sin virksomhet i Polen, og åpner nytt kontor i Poznań.
Lintec & Linnhoff, satser i Norge
Veidekke skal bygge ny legevakt i Arendal
Ingeborg Ukkelberg starter i stillingen som konseptutvikler i VestlandsHus 1.mars
Logistikk- og teknologiselskapet wanda.space avslutter sin såkornsrunde med å få OBOS inn på eiersiden. Wanda tilbyr ekstra lagringsplass som en tjeneste levert på døren.
Barlindhaug Eiendom, Miliarium Bolig og Mælen Holding skal bygge hundrevis av smarthus-klare boliger rett utenfor Tromsø Sentrum og salget går over all forventning.
- Kvinner er dessverre sterkt underrepresentert blant landets fagarbeidere i bygg- og anleggsbransjen, og det ønsker vi å gjøre noe med. For skal vi rekruttere motiverte og dyktige lærlinger må vi få…
AF Gruppen har inngått avtale med Fyrstikkbakken 14 AS om å bygge 163 leiligheter fordelt på fire boligblokker i massivtre ved Fyrstikkbakken 14. Boligprosjektet inngår i FutureBuilt-programmet som…
Ingrid R. Lorange slutter etter sommeren i stillingen som administrerende direktør i Siva
HRP og Fram Web inngår et strategisk samarbeid om leveranser innen samfunnssikkerhet og beredskap. Sammen skal selskapene levere både rådgivningstjenester og robuste varslingstjenester.
Studenthuset Granheim ved campus Stord jubilerer på mest mulig inkluderende vis: Med et nytt tilbygg blir det fra høsten av tilgjengelig også for studenter med funksjonsnedsettelser.
Byggherre OMKK Eiendom lyser ut konkurransen om totalentreprise med samspill for nytt opera-, museum og kulturhus i Kristiansund.
I forbindelse med WSPs satsing på samfunnsutvikling, samles arkitekter, landskapsarkitekter, arealplanleggere og øvrige rådgivere i RIK Arkitektur i det nye forretningsområdet WSP Samfunnsutvikling.
Morrow Batteries vil øke tempoet i kommersialiseringen av ny batteriteknologi og celleproduksjon. Allerede i år tar selskapet sikte på å starte byggingen av Morrow Industrialization Centre.
Etterspørselen etter kunnskap og verktøy for bærekraftig bygg, eiendom og anlegg økte i 2020 - ikke minst innen drift av bygg. Grønn Byggallianse styrker laget for å støtte markedet i omstillingen.
Betonmast Eiendom inngår samarbeidsavtale om sentrumsutvikling i Nittedal
Betongslam skal bli en miljøvennlig og lønnsom ressurs
Det er store planer for Nannestads nye bydel Engelsrudshagen der er det avsatt plass til omlag 750 nye hjem i et område som har nærhet til både naturen og sentrum. Her har BoKlok bygd 36 leiligheter…
Oslo kommune vil trigge jenter til å velge byggfag
Pandemien innvirket negativt på salget i alle segmenter i 2020, og justert for valutaeffekter som følge av en svakere norsk krone var underliggende salgsvekst på tre prosent. Veksten skyldes i…
UN Global Compact er FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv og verdens største bedriftsinitiativ for bærekraft. Norconsult har nå blitt medlem av UN Global Compact i Norge, og forplikter seg med…
Kompetansenettverket Lyskultur lanserer nå en egen veileder for hvordan bygg- og anleggsbransjen kan ivareta behovet for god og riktig belysning i prosjektene sine.
- Oppgangen i både pris og omsetningsvolum i hyttemarkedet i 2020 overgår alt vi har sett tidligere, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.
Volue og WSP har inngått leieavtaler med Entra om 4 100 kvadratmeter i byggetrinn to for Holtermanns veg 1-13 i Trondheim. Entra planlegger oppstart av byggetrinn to i løpet av første halvår 2021.
Driftsinntektene i GK Gruppen i 2020 ble på 6,13 milliarder kroner, med et resultat før avskrivninger (EBITDA) på 158 millioner kroner. Stabil underliggende drift og økt lønnsomhet ga et betydelig…
Selvaag Bolig har gjennom Sandsliåsen Utbygging inngått avtale med LAB Entreprenør, et selskap i AF Gruppen om bygging av 199 leiligheter på Sandsli i Bergen.
Sammen med blant anne Ringsaker komune planlegger Nordbolig et sentrumsnært boligområde i et hyggelig parkanlegg med turstier langs Moelva.
Optimera kjøper Kristiansand-selskapet Rencon AS for å ekspandere videre innenfor betong- og anleggssektoren. Daglig leder Mikael Olsen ser frem til å få Optimera som eiere og mulighetene dette gir…
Multiconsult viser til et resultat for 2020 på 371 millioner kroner og en EBIT-margin på 10,1 prosent. Dette er det beste resultatet i selskapets historie og mer enn en tredobling av resultatet i…
Viktig milepæl nådd for ny lufthavn Bodø: Forprosjektet godkjent
Statsbygg har inngått kontrakt med NCC Norge AS, som sammen med Dyrvik Arkitekter AS skal utvikle og bygge nytt tinghus i Drammen.
I Fredrikstad kommune er ett av Østlandets største næringsområder - Viken Park - under planlegging. Arbeidet med regulering er i gang og Multiconsult er sterkt inne i prosjektet.
Birte Almeland kommer til SiO fra stillingen som direktør for Veidekke Bygg Forretningsområde Vest. Hun har med sine 27 år i Veidekke bred ledererfaring og kompetanse innen prosjektutvikling og…
AF Gruppen og Vestby kommune har signert en tilleggsavtale og setter i gang med detaljplanlegging og bygging av nytt kulturkvartal i Vestby kommune.
Det innenlandske salget av byggevarer fra industrien i januar 2021 gikk ned med 4,1 % sammenlignet med januar 2020, sier Jøns Sjøgren, adm. direktør i Byggevareindustriens Forening.
COWI planlegger bærekraftsertifisert boligfelt – først i Norge
Sammen med Skanska bygger maskinentreprenøren nå en portefølje med utslippsfrie maskiner. Målet er å redusere klimabelastningen.
Haandverkerne AS, NP Bygg AS, Corigo AS, Hånverkeriet AS og Thorendahl AS har alle signert rammeavtale med Omsorgsbygg
OBOS er industripartner til Antler og har besluttet å dele ut et stipend til kvinnelige gründere i Antler-programmet. Oppstartsstipendet skal deles ut to ganger til dette året, og totalrammen er på…
Lettet over at det ikke ble en generell stengning av byggeplasser i Bergen
OBOS oppnådde et resultat før skatt i 2020 på 3 224 millioner kroner, mot 3 737 millioner kroner året før. 2020 var det beste året for nyboligsalg siden 2016.
BoKloks forsknings- og utviklingssjef Jerker Lessing, har fått utvidet sitt professorat ved Stanford Universitetet
Statens vegvesen, Bane NOR og Nye Veier har gått sammen med Grønn Byggallianse for å gjøre verktøyet CEEQUAL lettere tilgjengelig for det norske markedet
Per Ivar Moen tiltrer i rollen som CFO (direktør for økonomi, finans og virksomhetsstyring) 8. februar.
1.februar begynte Sølve Monteiro i den nyopprettede stillingen som løsningsarkitekt VestlandsHus.
I mars går fristen for å velge studieretning ut for landets 16-åringer. BNLs medlemsundersøkelse viser at bedriftene trenger flere ungdom som velger bygg- og anleggsteknikk.
– Vi er stolte av å få være med på en kåring som skaper så mye stolthet og energi hos håndverkere, sier Erling Olaussen i Boligmappa.
Omsorgsbygg har valgt WK Entreprenør AS for detaljprosjektering og bygging av Sentrum brannstasjon i Bjørvika. Ny og effektiv stasjon skal stå klar i 2023.
Lyse investerer i teknologiselskap som skal løse utfordringer knyttet til klimaendringene.
Økningen er på 85 prosent sammenlignet med 2019. En stor andel av tipsene knytter seg til forhold i bygg og anleggsbransjen, men mange tipser også om forhold i serveringsbransjen, og innen transport…
Til tross for at fjoråret ble dramatisk i verden, viser årsresultatet en sterk utvikling for Peab. Ordreinngangen var stabil, og vi forbedret vår finansielle posisjon som følge av en sterk…
Betonmast er klare for sitt tredje prosjekt i Kobbervikdalen!
Aage Tengs tok første februar over som daglig leder i Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg AS på Klepp i Rogaland.
GK etablerer eget kompetansesenter for store entrepriseprosjekter
Nå lyses det ut nærmere 40 millioner kroner til fagskolene som kan gi fagarbeidere over hele landet mulighet til kompetansepåfyll.
Nytt anleggshotell åpner i Drammen. Bak står Fjordbyen Innkvartering.
De 449 utvalgte prosjektene til EUs arkitekturpris er offentliggjort. Tolv av dem er norske.
Lars Christian K Skjelvan ny partner i Ræder
COWI planlegger utvidelsen av akuttmottak på Sykehuset Østfold Kalnes
Resultatet i annerledesåret 2020 ble ett av de sterkeste i Moelven gjennom tidene. Konsernet leverte et driftsresultat på NOK 662,2 millioner - en økning på nærmere NOK 330 millioner fra året før.
Damprosjektet på Vinje i Telemark vant torsdag hedersprisen Damkrona 2020. Prosjektet leverer på alle punkter.
AKA og Ringerikskraft selger eiendomsselskapet HM 33 Kontoreiendom AS, som eier syv av åtte etasjer i kontorbygget HM33 i Hvervenmoen Næringspark.
Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo gikk opp med 4,5 prosent fra desember til januar. De siste tolv månedene har boligprisene steget med 11,3 prosent.
Handelens Miljøfond ønsker å sette fart i bruken av resirkulert plast i Norge. Nå har de gitt Grønt Punkt Norge 1,95 millioner kroner i støtte for å sørge for at det offentlige Norge tar ansvar…
Prosjektleder i Forsvarsbygg, Hilde Spansvoll, har sommerfugler i magen når hun nå inviterer markedet til å delta på vår første dialogkonferanse om å utvikle mer fleksible og mobile bygg. Målet er å…
En stor og viktig brikke i etableringen av Oslobygg KF er nå på plass ved at ledergruppen er rekruttert. Styreleder Maria Moræus Hanssen og administrerende direktør Eli Grimsby er strålende fornøyde…
Hilde Nordskogen skal lede Rambølls og Henning Larsens satsing på arkitektur, landskapsarkitektur og urbanisme
Forbudet mot å fyre med fossil olje til byggvarme bidrar til å redusere utslipp av klimagasser fra byggsektoren.
Grønn Byggallianse varsler flere store endringer for å styrke Norges største miljøsertifiseringssystem for bygg.
Strandsonen er under sterkt utbyggingspress...
Finansparken har oppnådd Outstanding-nivå i BREEAM-NOR. Illustrasjon: Helen & Hard.
– Mange syns det er utfordrende å integrere BREEAM godt i bygge- og enteprisekontrakter. Det går utover miljøkvalitetene i prosjektet, og det vil vi gjøre noe med, sier Anders Nohre-Walldén i Grønn…
Avtalen omfatter rådgivning og prosjektering innen alle bygg- og anleggsfag relatert til Forsvarets øvelser og alliert trening i Norge. Norconsult er den eneste leverandøren som er tildelt denne…
Kristian Høines Mathisen (41) fra Hammerfest er ansatt som administrerende direktør i Peab Eiendomsutvikling Nord, og regionsjef for Nord-Norge. Han tiltrer i jobben den 1. mai 2021.
Nye Torvbråten skole blir BBC-dokumentar
KLP Eiendom har inngått avtale med Trym Næring AS om kjøp av Dybdahls veg 3-5 AS som eier Dybdahlsgården i Trondheim, et bygg under oppføring. Brutto eiendomsverdi på transaksjonen er 265 millioner…
En egen satsing på utslippsfrie bygge- og anleggsplasser skal bidra til å kutte klimagassutslipp i byggebransjen. Samtidig varsler Enova at tilbudene til byggsektoren som har hatt tradisjonell…