Ingeborg-prisen skal deles ut for sjette gang og Ingeborg-nettverket oppfordrer bransjen til å nominere personer, bedrifter eller organisasjoner som er verdig den gjeve prisen.
Skanska Norge økte omsetningen for første halvår 2024 med 1,9 milliarder kroner, tilsvarende 22%, sammenlignet med første halvår 2023.
Sweco Norge leverer for andre kvartal et driftsresultat på samme nivå som fjoråret, hensyntatt kalendereffekten.
OBOS fikk et resultat før skatt i andre kvartal i 2024 på 488 millioner kroner, ned fra 1 218 millioner kroner i samme periode i fjor. Resultat for første halvår endte på 848 millioner kroner mot 1…
I kvartalet økte konsernets nettoomsetning med 5 prosent, og organisk vekst og serviceomsetning har fortsatt å øke.
OBOS solgte 1 183 boliger til en verdi av 5,9 milliarder kroner i første halvår 2024. Sammenlignet med 2023 er det en oppgang på 35 prosent i antall solgte boliger.
Enova har bevilget 87,3 millioner kroner i investeringsstøtte til prosjektet FLEX, som skal bidra til å implementere innovative energiløsninger i den nye fibermassefabrikken i Hønefoss
Veidekke har fått i oppdrag av Fredensborg Bolig å bygge 149 leiligheter i fire bygg med et underjordisk bod- og garasjeanlegg på Vollebekk i Oslo. Oppdraget er en totalentreprise verdt 460 millioner…
En fersk undersøkelse fra Randstad Norge viser at nesten halvparten av de spurte innrømmer at de ikke føler de kan være åpne om hvem de er på jobben. Det er problematisk, og bør tjene som et varsko…
Skanska skal rehabilitere Rådhuspassasjen i Oslo for Nordea Liv Eiendom. På sensommeren om to år skal passasjen gjenoppstå slik det opprinnelig ble bygget.
Banebrytende branntesting med stor verdi for kulturhistoriske bygninger.
Inin Power AS, som er et datterselskap av Euronext Growth-noterte Inin Group, har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Skyttermoen Anlegg AS, som er en totalleverandør av grave- og…
Etter 55 år i Multiconsult har Harald Strand valgt å pensjonere seg. Gjennom mange ulike roller har han vært viktig for selskapets utvikling. Den ungdommelige 80-åringen har satt varige spor.
Skanska skal bygge 40 leiligheter i boligprosjektet Innseilingå Fjordlys i Stavanger for Kalhammaren Boligutvikling AS. Kontrakten gjennomføres som en totalentreprise og har en verdi på ca 130…
17 personer omkom i brann første halvår 2024.
Når publikum på Nadderud jubler over trepoengere i framtida, kommer de til å gjøre det fra Norges første moderne tribune - i tre.
Bedriftsutvikler Line Nordholm Karlstad er glad for å få inn SR Mesterbygg AS som nytt medlem i Systemhus.
Fasadgruppen styrker sin norske virksomhet gjennom oppkjøpet av Brenden Materialer AS og Brenden & Co Stillasutleie AS (til sammen "Brenden").
Skanska og Heidelberg Materials baner vei for bærekraftig bygging med netto nullbetong.
Veidekke har i dag skrevet kontrakt med Statens vegvesen om å oppgradere Hammersborg- og Vaterlandstunnelen på Ring 1 i Oslo.
Consto Bergen AS og Selvaag Bolig ASA har signert kontrakt om bygging av nye boliger i Bergen.
Skanska og Grand Fiære Utvikling starter i løpet av sommeren byggingen av boligprosjektet Grand Fiære i Molde.
Øystein Halle er ansatt som ny administrerende direktør i Talgø MøreTre AS fra oktober 2024. Halle kommer fra stillingen som fabrikksjef i Pipelife Norge, en rolle han har hatt siden 2014.
I august går Tellus Eiendom i gang med utbyggingen og oppgraderingen av Eiker Senter i Hokksund, som omfatter nytt butikkareal på nær 2000 kvadratmeter og nytt inngangsparti.
Statsbygg har inngått kontrakt med Skanska for et av byggene i det omfattende byggeprosjektet, som i løpet av våren 2025 vil sette spaden i jorda på Gløshaugen-området i Trondheim.
SINTEF: Rådene skal sikre at skoleanlegg planlegges og bygges til beste for lokalmiljøet.
På Ulven i Oslo bygger OBOS seks bokollektiver for unge på vei inn i boligmarkedet og 62 leiligheter spesielt tilrettelagt for eldre.
Veidekkes datterselskap Grande Entreprenør og Verdal kommune har endelig signert kontrakt om bygging av Nye Stiklestad skole. Oppdraget er en totalentreprise verdt drøye 200 millioner kroner ekskl.…
- En hver som opplever diskriminering, trakassering eller mobbing på arbeidsplassen er én for mye, sier NITO-advokat Marianne Kjellsen.
Husholdningenes forventninger til boligprisene tok seg litt opp i juni fra et allerede rekordhøyt nivå i mai, ifølge NBBLs boligmarkedsbarometer.
Østraadt Havn binder byen i vest sammen med fjorden i øst. Tilhørighet til sjøen og vannet vil stå sentralt i planen.
Med det nye anlegget på Bjønndalen Bruk kan Feiring produsere 300 tonn industrisand i timen. Nå gjennomføres siste runde med prøvedrift.
Murverksprisen deles ut av Norsk Mur- og Flisforum. Prisen ble etablert i 1978 for å stimulere til- og utvikle god bruk av murverk i norsk byggevirksomhet.
I byggebransjen er et effektivt HMS (Helse, Miljø og Sikkerhet) arbeid ikke bare en juridisk forpliktelse, men en essensiell del av enhver virksomhets kjerne.
WorldSkills Norway oppfordrer nå videregående skoler til å bli medarrangør av Skole-NM 2025.
Konsulentselskapet Dfind Epi har på få år vokst fra et par konsulenter med en god idé, til et solid konsulentmiljø innen bygg og anlegg. Nå løfter Randstad konsulentene inn i hovedmerkevaren og rigger…
I dag åpnet det nye byggevarehuset Montér Overhalla. På bare drøye tre måneder har proff- og privatkunder i Namdalen fått to «nye» Monter-byggevarehus i sitt nærområde.
Kirsti Lovise Slotsvik er utnevnt til ny styreleder i DOGA. En prioritert oppgave blir videreutvikling av DOGAs rolle i den grønne omstillingen.
Betong Norge gjennomførte generalforsamling i Bergen, med studietur, i starten av juni. Her ble det valgt nytt styre for den nyfusjonerte foreningen.
Under årets tema «Livet inni husene» skal fem talentfulle studenter utforske konseptet «bokvalitet».
Pilotbygg på Svalbard skal bidra til mer sirkulær bruk av byggematerialer.
Det er EM-feber i Europa. Vi har hatt tidenes norske EM-innsats i friidrett og nå er det fotballen som gir høye temperaturer.
Fredag 14. juni ble Per-Arne Horne utnevnt av Kongen i statsråd som direktør for Direktoratet for byggkvalitet (DiBK). Han har dermed fått fornyet sitt åremål.
NHO Elektro lanserer nytt forum for energismarte samfunn.
1. juli kommer det nye krav til hvilke opplysninger arbeidsavtaler skal inneholde. På Arbeidstilsynets nettside finner du oppdaterte maler klare til bruk.
Under VestlandsHus sin jubileumssamling i Ålesund vant Bømlo Hus den prestisjetunge prisen for "Årets Forhandler". Denne utmerkelsen anerkjenner Bømlo Hus sin enestående innsats og dedikasjon til…
Modulvegger AS og Modum Glassindustri AS rakk opp hånda da Glass og Fasadeforeningen trengte pilotbedrifter til å etablere en EPD-generator for bransjen. Nå leverer begge virksomhetene fullverdige…
Ny veileder for grønn omstilling. Lykkes de små, lykkes også Norge.
På Eiendom Norges generalforsamling 12. juni 2024 ble nytt styre valgt.
Konkurransetilsynet gir grønt lys for Mestergruppen til å overtar BoligPartner.
– Framtida kan ikke planlegges med gårsdagens planverk, sier kommuneingeniør og visepresident i NITO, Kjetil Lein.
Det var ingen som stemte imot da Norske Murmestres Landsforening stemte over om de skulle melde seg inn i Bygghåndverk Norge.
VestlandsHus feiret 50-årsjubileum med 300 gjester
Nordr har valgt Veidekke som totalentreprenør for boligprosjektet Grønvollkvartalet på Helsfyr i Oslo.
Astrid Stenersen er ny leder av Juridisk domene i buildingSMART Norge.
The Plus stakk av med prisen for årets nybygg, og Bergen rådhus mottok prisen i kategorien rehabilitering. Entra ASA fikk årets hederspris.
Spydeberg-selskapet blir nå en del av den landsdekkende husforhandlerkjeden.
97 av 100 elektrikere er menn, men ifølge elektriker Thea Sætre Bergset er det ingen grunn til å frykte et mannsdominert miljø.
Bravida sikret stor rammeavtale med Boligbygg Oslo KF
Helgesen Tekniske Bygg AS (HTB), et selskap i AF Gruppen, har signert kontrakt med Høgafjellet Eigedom AS for bygging av nytt lager- og logistikkbygg på Espevoll i Osterøy kommune.
- Stortingets justiskomité vil be regjeringen gjennomføre våre forslag for bekjempe økonomisk kriminalitet i bolig- og eiendomshandelen, sier administrerende direktør i Eiendom Norge Henning…
Med en ny innovativ gjenvinningstjeneste kalt SoundCircularity skal Glava gjøre det enklere for byggeplasser å resirkulere avkapp fra himlinger.
Multiconsult overtar Sitepartner AS og styrker selskapets posisjon inn mot gjennomføringsfasen i bygg- og anleggsprosjekter.
– Jeg føler det på tide å slippe til nye krefter, og søke nye utfordringer. Jeg ønsker også å bruke mer tid med familien fremover, sier Grønli.
Flere tilsyn for å kontrollere om bedriftshelsetjenesten brukes riktig.
De gedigne trykkerihallene i Nydalen skal få nytt liv. Nå er planene klare for bygging av et aktivitetshus på rundt 2000 kvadratmeter.
May Kvalheim Bagge-Lund (49) startet som leder for vann og miljø i Cautus Geo 1. mai 2024.
Vollebekk i Oslo er et av stedene hvor boligprisene stiger. Så langt i år har prisene for brukte OBOS-boliger gått opp med 8,9 prosent i hovedstaden.
Aldri før har så mange nyutdannede søkt seg til Veidekke.
Åsane Byggmesterforretning AS, et selskap i AF Gruppen, er innstilt av Bergen kommune som totalentreprenør for bygging av Haugland bofellesskap. Kontraktsverdi er ca. MNOK 125 ekskl. mva.
Gleden var stor da vi møttes på Eliaden 2024 og Victoria kunne fortalte oss stolt om Lærling-håndboka som hun har bidratt til.
Familiebedriften Skarpnes, deltok i år på Eliaden for første gang og responsen var overveldende.
På Eliaden 2024 fikk vi gleden av å møte både “Messe-sjef” Ronny Solbraa-Bay, Salgssjef Installasjon og Jonas Henni Normann, Direktør Produkt og Forretningsutvikling.
Project Manager i Mittanbud, Kari Gausen, er svært fornøyd med å nå kunne introdusere BankID hos anbudstjenesten.
Samarbeidsavtalen bidrar til lett tilgjengelig produktdokumentasjon for byggenæringen.
I år er første året Kruge stiller ut på Eliaden og vi fikk slått av en prat med CCO og salgsdirektør, Kristoffer Ziegler.
Med sin nye Orion alarmsentral vil Elotec utfordre monopolet i Norge.
Etter grundig gjennomgang og nøye vurdering av en imponerende liste med nominerte kandidater, er juryen stolte over å kunngjøre vinnerne av Elektrokvinnen 2024 og Elektrobransjens Mangfoldspris 2024.
EG SmartKalk fra Holte, er et godt kjent kalkulasjonssystem for mange i byggentreprenører i Norge. Under Eliaden 2024, presenterte Holte EG SmartKalk EL.
– På tide å få bort gubbeveldet i elektrobransjen!
- Mange vil bruke mindre tid på vedlikehold og samtidig handle miljøbevisst. Dette gjør Moelvens produkter til en spesielt god match," sier markedssjefen i VestlandsHus.
Boligmappa samler all data og dokumentasjon knyttet til bygg og boliger i Norge på én og samme plattform. Informasjonen er tilgjengelig for eiendommens eiere når og hvor de må trenge det.
- Vi er svært fornøyde med at Kjell Vidar har takket ja til stillingen som landssjef i TOOLS AS.
Med rekordhøye driftsinntekter og driftsresultat i første tertial 2024 fortsetter Jotun den solide utviklingen fra tidligere år.
Økt kvalitet, tidsbesparelser og optimaliserte prosesser for en bærekraftig utvikling er hva EPLAN hjelper sine kunder med. Selskapet har vært fast inventar på Eliaden i over 10 år, og 2024 er ikke…
69 prosent av husholdningene venter høyere boligpriser, ifølge NBBLs Boligmarkedsbarometer for mai.
Lynnedslag kan gå ut over både strømforsyning, TV og internett. Det er flere ting du kan gjøre for å unngå skader.
Ny rapport fra Construction City Cluster, viser et stort potensial for optimalisert materialbruk.
NCC har lykkes godt med digitalisert læring.
Med supert vær i store deler av landet er mange huseiere klare for å komme i gang med utendørssesongen og malejobben ute når treverket i fasade og terrasse er tørt nok. Noen tror at maling tørker…
Statens vegvesen inviterer entreprenørbransjen til å komme med innspill om lading av kjøretøy og maskiner som brukes i driften av riksvegene.
Knut Landstad blir Rambølls nye prosjektdirektør for Energi.
Hvis ikke regjeringen rydder opp i regelkaoset, vil den ikke klare sitt eget mål om 8 TWh solkraft, skriver Bård Folke Fredriksen, Tone Tellevik Dahl og Tore Strandskog.
Rangeringen av Norges mest attraktive arbeidsgivere blant studenter ble offentliggjort under Universum Awards torsdag 23. mai.
Skydda Norge-sjef valgt til ny leder i NSA.
Veidekke gjenvinner ROCKWOOL isolasjon på Ulven.
22. april gikk startskuddet for årets kåring av Norges Hyggeligste Håndverker. På kort tid har det kommet inn ca 1400 nominasjoner og over 42 000 stemmer i bransjens største og viktigste kåring.
Når HT Gjerde Norge nå feirer 10 års jubileum, kan selskapet skilte med å ha satt opp over 2000 km med anleggs, sikrings- og landbruksgjerder siden oppstarten i 2014. Det tilsvarer mer enn Norges…
Miljødirektoratet sender på høring et forslag om forbud mot bruk av fossil gass til oppvarming på byggeplasser.
Sweco Norge leverer for første kvartal et driftsresultat på samme nivå som fjoråret, hensyntatt kalendereffekten.
Riksantikvaren fredar sjøbuer i Bergen. - Trehusrekkene langs sjøen i Bergen er kjend over heile verda, seier riksantikvar Hanna Geiran, og no kjem fleire på lista.
Fra 1. juli skal flere opplysninger enn tidligere inn i arbeidsavtaler. Avtalene skal også være på plass tidligere enn før. Endringene skal bidra til tydeligere og mer forutsigbare arbeidsvilkår.
Konkursbølgen i bygg- og anlegg drar med seg flere bransjer og aktører som leverer tjenester og materialer til byggebransjen, sier Henning Dalsegg, bransjeansvarlig for bygg- og anlegg, BDO
Ni bedrifter forener krefter for å redusere avfall i byggenæringen.
På bakgrunn av økt aktivitet i regionen åpner nå Multiconsult kontor i Hammerfest.
Norge ligger langt bak i det digitale skiftet i bygg- og anleggsbransjen. Mangel på kompetanse og data er det største hinderet.
Husbanken gikk tom for penger i april. – Nå står regjeringen uten redskaper mot den historisk lave boligbyggingen, sier Bård Folke Fredriksen, administrererende direktør i Norske Boligbyggelags…
AF Gruppen hadde en omsetning i 1. kvartal på MNOK 7 187. Resultat før skatt ble MNOK 186 i kvartalet, en forbedring fra tilsvarende kvartal i 2023.
Bærum kommune tar skritt for å møte en forventet befolkningsvekst, og tar grep for å nå nullvekstmålet for persontransport og samtidig redusere bilbruken. Et av tiltakene er å utvikle snarveier i…
Tidligere denne måneden hadde juryen møte, og har nå valgt sine finalister til både Elektrokvinnen 2024 og Elektrobransjens Mangfoldspris 2024
NCC bygger barnehage i massivtre for Nordre Follo kommune
Etterlengtede feriedager nærmer seg for mange av oss. Men hvem har egentlig siste ordet når det kommer til tidspunktet for ferieavviklingen?
Etter 16 år med lederskap fra Øystein Hansen, tar Heras Norge et nytt steg ved å ønske Eirik Erikstad velkommen som den nye daglige lederen.
Katharina Th. Bramslev går fra stillingen som daglig leder i Grønn Byggallianse til nyopprettet rolle som Utviklingssjef 2050 i LINK Arkitektur.
Elektrokonsernet satset på Kontorhuset for å vokse. Det skjedde. På fem år er omsetningen økt fra 430 millioner til over to milliarder.
Veidekke har fått i oppdrag av Odden 1 AS å bygge første byggetrinn av bolig­prosjektet Odden i Hinna Park i Stavanger. Prosjektet består av 56 miljøsertifiserte leiligheter fordelt på tre bygg samt…
En ny veileder viser hvordan man bør gå fram når man vurderer å etablere grønne tak på eksisterende bygg.
Konsernet BoligPartner gikk konkurs 30. april. Mestergruppen har blitt enige med boet og panthavere om en avtale som innebærer at kjeden og byggeprosjekter i kjedens regi vil videreføres.
Logistic Contractor har valgt Bravida som leverandør av rør til Ahlsells nye hovedlager.
Tore Ulvin er ansatt som ny leder for prosjektutviklingsavdelingen (PU) i Insenti. Ulvin kommer fra stillingen som Head of Development i Storebrand Asset Management AS. Han starter i Insenti 1.…
De er tunge, stive og først og fremst laget for å beskytte. Mange opplever den rett og slett som en plage. Men nå skal forskning bidra til mer ergonomiske vernesko, samtidig som klimaavtrykket skal…
Høy aktivitet og en sterk start på 2024 for Multiconsult.
Mesterhus krever radikale endringer i mandatet til ENOVA.
-Vi ble for alvor oppmerksom på Ingeborg-nettverket under VVS dagene i 2019. Nå er tiden riktig for å gå inn som partner.
Knut Strand Jacobsen forlater Byggmesterforbundet.
Styret i Solcellespesialisten har ansatt Jan Wilhelmsen som ny administrerende direktør i selskapet. Wilhelmsen vil tiltre stillingen 3. juni.
Med planleggingsverktøyet Agiliate simuleres ulike løsninger for å finne frem til optimal arealutnyttelse.
Boligprisene steg med 1,2 prosent i april 2024. Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 0,7 prosent.
Nye forhandlere til Saltdalshytta på Sunnmøre og Stryn.
Miljødirektoratet har sammenstilt tilgjengelige data for utbyggingsplaner i Norge framover. Til sammen planlegges utbygging av nesten 4000 km² nytt areal.
Install kan nå meddele sin inntreden på det norske markedet med sitt tilbud av helhetlige løsninger innen mark- og anleggsarbeid, energi, elkraft og fiber.
Per Christian Randgaard utnevnt til ny administrerende direktør i Asplan Viak.
Møller Eiendom kan vise til en solid forbedring i selskapets arbeid med miljø- og bærekraft
Bravida vant tverrfaglig brannsikkerhetsavtale med Oslo kommune på nytt.
OBOS har inngått avtale med Veidekke om å oppføre det tredje byggetrinnet med 52 miljøsertifiserte leiligheter i prosjektet Teieparken i Tønsberg. Kontrakten er en totalentreprise verdt nær 130…
Flere pilotprosjekter viser at det er fullt mulig å få ned utslippene i anleggssektoren. Men for å ta ut hele potensialet trengs det mye mer kunnskapsdeling i bransjen.
Den 2. mai startet André Teigen i rollen som direktør for enhet Vest i rådgivningsselskapet Multiconsult.
Kompa AS har gleden av å kunngjøre at Maria Råken vil tiltre som ny daglig leder av selskapet fra 1. mai.
Det nærmer seg byggestart for BIRs biogassanlegg på Voss.
Stian Ellburg skal lede Hallingplast sin satsing på salg av PE-kummer i Sør-Norge.
Entreprenørselskapet Strøm Gundersen AS skal bygge hotellet og det første kontorbygget i Drammen Helsepark. Kontrakten har en verdi på 516 millioner.
Veidekke har fått i oppdrag å oppføre kontor- og næringsbygget Mediebyen på Nytorget i Stavanger for SVG Property AS. Bygget på 11.500 kvadratmeter får blant annet NRK og Stavanger Aftenblad som…
Anne Berit Figenschau blir ny regiondirektør i Innovasjon Norge.
Sweco får ja på konsesjon: Strømgaranti ved Nye Aker sykehus.
Ny organisering skal sikre at COWI-konsernet i fremtiden er bedre rigget for større oppgaver.
Bulk Vestby IV er det første bygget sertifisert etter BREEAM-NOR 6.0.
I alt ble det omsatt 22 400 boliger i fritt salg 1. kvartal 2024. Det er en nedgang på 13 prosent sammenlignet med samme kvartal året før.
Avinor og Peab Anlegg AS har i dag signert den endelige avtalen for byggingen av rullebane og store tilhørende anlegg – kalt «flyside» – på nye Bodø lufthavn.
Nominer din kandidat til Elektrobransjens Mangfoldspris og Elektrokvinnen 2024!
Gyproc åpnet i fjor verdens første helelektriske gipsplatefabrikk, og nå har Norges største entreprenør tatt valget om å benytte Gyproc Klima på sine prosjekter.
Siden 2009 har DOGA delt ut nesten 110 millioner kroner gjennom DIP, som står for Designdrevet innovasjonsprogram. Nå har DOGA økt den årlige innovasjonspotten fra 10 til 11 millioner kroner.
Konkurransen om å få bygge E6 Megården-Sommerset er i gang. Planen er å inngå kontrakt tidlig i 2025 med byggestart vår samme år.
Levetiden til varmtvannsberedere er gjerne 15-20 år. Eldre beredere har høyere risiko for for vannskade, opplyser forsikringsselskapet If.
Oslo kommune inngår avtale med Fremby for oppfølging av utslipp på bygge- og anleggsplasser.
GK legger i dag frem sin års- og bærekraftsrapport for 2023. Rapporten viser rekordhøy omsetning samtidig som underskudd ble snudd til overskudd. Bærekraft, digitalisering og kompetansebygging er…
Ellen Langeggen er ansatt som ny administrerende direktør i KLP Eiendom.
Robert Steen fra Bygghåndverk Norge holder Svennetalen Drammen 30. april. Steen har fått det ærefulle oppdraget av Drammen Håndverk- og Industriforening.
Mer ekstremvær, økte temperaturer og grønne jobber vil påvirke arbeidslivet fremover. Det kan gi nye risikoer i arbeidsmiljøet og endre måten vi jobber på.
Peab Bygg AS har fått oppdraget med å bygge ny transformatorstasjon for Statnett i Kanstadbotn. Kontrakten er på 127 millioner kroner med planlagt overlevering høsten 2025.
Tre nye rapporter viser hvordan norske infrastrukturprosjekter kan redusere sine klimafotavtrykk, og bidra til at det produseres nok strøm for fremtidens anleggsbransje.
Kunder, partnere og ambassadører har blant annet svart på hvor tilfredse de er med produktene og oppfølgingen de får. Det gleder oss å se at så mange er fornøyde.
Tomten til det gamle sykehuset i Narvik er på ca. 42.000 kvm mens bygningsmassen er på ca. 20.000 kvm.
VB Gruppen kjøper Drammens eldste rørleggerbedrift.
Bjarne Hønningstad slutter i Moelven, etter 16 år som divisjonssjef for Wood-divisjonen. Lars Storslett er konstituert i rollen inntil videre.
Læringskurven er bratt når vinnerne av AF Gruppens studentkonkurranser får prøve seg i praksis.
Peabs datterselskap Arne Olav Lund AS og Nittedal kommune har signert kontrakt på to av entreprisene som inngår i prosjektet «VA på langs». Samlet kontraktsverdi er på ca. 312 millioner kroner.
Nå skal snart brukte og returnerte plastrør trygt og enkelt kunne klargjøres for ombruk. Leverandører, rådgivere og rørleggere samarbeider med forskere om å utvikle vurderingsmetoder som gjør dette…
Stadig flere venter at boligprisene skal videre opp, viser NBBLs Boligmarkedsbarometer for april. –68 prosent venter høyere boligpriser et år frem i tid, mens bare 7 prosent tror på boligprisfall,…
Med en vekst i varekjøp på 14 prosent hittil i år har VB Partnerbedrifter fått en god start på det nye året
Som et ledd i at Nielstorp+ arkitekter har gått over til et utvidet partnerskap profesjonaliseres organisasjonen ytterligere
1. juni blir kravene som stilles til innkvartering som arbeidsgivere tilbyr arbeidstakere forskrifestet. Målet er å forhindre uforsvarlig og uverdige boforhold.
En enstemmig generalforsamling i Nelfo vedtok å skifte navn til NHO Elektro. Rune Kolbeinsvik (t.h), leder for hovedstyret i Nelfo og Ove Guttormsen, administrerende direktør, er begge fornøyde med…
Nordisk råds miljøpris fokuserer i år på bærekraftige bygg.
Tilsyn med 46 kommuner i 2023 viser at få oppfyller kontrollplikten de har som offentlige oppdragsgivere.
Til tross for de høye sammenligningstallene viser resultatet for første kvartal at året har startet bra, med sterkere ordreutvikling enn forventet, rekordhøy margin og sterk kontantstrøm. Det gir oss…
Mesta har satt inn fire nye, tunge biler på biogass på kontrakt gjennom vinteren. Erfaringene er både gode og delte.
VH-Gruppen ansetter Per Einar Storhaug som Group
Nordbygg er Nordens største møteplass for bygg- og eiendomsbransjen. Vi gjentar suksessen fra 2022 og deltar på det store svenske bransjetreffet i Stockholm 23-26 april.
JM's styre har utnevnt Mikael Åslund som ny administrerende direktør og konsernsjef fra og med 1. juni 2024. Han vil etterfølge Johan Skoglund, som samtidig går av med pensjon.
Nyvinnende arbeidsflyt for produktinformasjon til digital tvilling i byggenæringen.
Statsbygg har tildelt Veidekke første byggekontrakt i NTNU campussamlingsprosjektet. Dette markerer en tydelig start for et omfattende byggeprosjekt i Trondheim.
- Eiendom Norges regionsrapporter for første kvartal 2024 viser en oppgang i boligprisene i alle områdene i landet unntatt Hammerfest.
Stein Trygsland tiltrer rollen som styreleder i Hallingplast. Han tar over stafettpinnen fra Jan Andreas Sannem som har vært selskapets styreleder i over 17 år.
Førsteklasses inneklima i verdens nordligste svanemerkede barnehage.
Kundene til opplyste rørleggerbedrifter kan få ny ENOVA-støtte!
OBOS solgte 533 boliger til en verdi av 2,5 milliarder kroner i første kvartal 2024. Sammenlignet med første kvartal i fjor er det en oppgang på 24 prosent.
Nok penger til å få ned vei-forfallet vil gi store gevinster for samfunnet. – Det smaker mye mer enn det koster å holde veinettet ved like, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF.
På oppdrag for Forsvarsbygg skal NCC bygge ny ubåtkai på marinebasen Haakonsvern i Bergen. Kontrakten ble nylig signert og har en verdi på om lag 450 millioner norske kroner
Lyskulturs Årsmøte ble avholdt i går, 11. april 2024. Ny styreleder er Tord Christensen fra Signify, ny nestleder er Tore Gjesteland fra Bluelectro og ny leder for Informasjon og kompetanseutvalget…
Midtskogen trer ut av konsernledelsen i Skanska Norge. Pål Aglen konstitueres som konserndirektør for byggvirksomheten.
Den endelige revisjonen av EUs byggevareforordning er vedtatt. Den understreker at det fortsatt er mulig å bruke offisielt anerkjente miljømerker, som Svanemerket og EU Ecolabel, som konkurransefordel…
Fra i dag får nordmenn endelig et reelt valg av markedsplass for boligannonser. Hjem.no er eid av eiendomsmeglerne selv og setter en helt ny standard for kjøp og salg av bolig på nett.
Med våren kommer også løv som skal rakes og garasjer som skal males. Men hva har styret i borettslaget lov å pålegge deg å gjøre på dugnad?
Lokale tiltak for barn og ungdommer får nå til sammen sju millioner kroner i støtte fra OBOS.
Inngår rammeavtale med Sykehusbygg om verktøy med kunstig intelligens.
Naturvitenskap på agendaen - første spadetak for det nye vitensenteret i Kristiansand er tatt!
I et nærmest stillestående nyboligmarked ser Skanska nå flere lyspunkter, og går i gang med sitt tredje boligprosjekt på kort tid. Nå er det Kongsberg sentrum og Nova Park som får grønt lys for…
Pilotprosjekter bringer oss litt nærmere et sirkulært bygd miljø.
Betonmast Buskerud-Vestfold har inngått kontrakt med Folksom og Coop Norge Eiendom om bygging av 42 boligenheter og næringslokaler på Tolvsrød Torg i Tønsberg. Kontrakten er en totalentreprise til en…
4-5. april var hele VB Gruppen og VBs leverandører og samarbeidspartnere samlet til eiersamling, leverandørmesse og fest. Over 1100 VBere og leverandører fra hele Norge var samlet hvor også Årets…
Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) skal nå gjennomføre et markedstilsyn med røykvarslere.
Tallene for VB Gruppen 2023 er klar og med en EBITDA-margin på over 10% ser det veldig bra ut på tross av en svært krevende markedsituasjon!
Julie Marie Stenrød tar over som ny daglig leder i Svalinn AS fra 1. April 2024. Julie Marie har vært en del av Svalinn siden 2021 etter mange år i AF Gruppen og Statsbygg, og kjenner både selskapet…
Buskerud Varmepumpeservice AS blir en del av Konstel. Oppkjøpet styrker konsernets tilstedeværelse i Buskerud samtidig som det øker vår ekspertise og kapasitet innen varmepumpetjenester.
Fagskoler over hele landet tildeles millioner av kroner til utviklingsprosjekter og nytt utstyr. Til sammen får de 76,7 millioner kroner.
Erlend Danielsen (49) har takket ja til å lede Constos byggevirksomhet i Norge.
Bedre retningslinjer for måling av sirkularitet vil være et skritt i riktig retning. Det viser en kartlegging utført ved forskningssenteret FME ZEN.
Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 2,3 prosent fra februar til mars i år. På landsbasis gikk prisene opp med 2 prosent.  
Peab Eiendomsutvikling har besluttet å sette i gang med byggearbeidet på Engene Hage. Boligprosjektet består av 33 enheter med en unik beliggenhet i Drammen sentrum.
NCC har så langt i år signert ni asfaltkontrakter med Statens Vegvesen og fylkeskommuner. Oppdragene løper over ett år og samlet har kontraktene en verdi på om lag 555 millioner norske kroner.
Thorsrud kommer fra stillingen som finansdirektør i samme selskap og overtar etter Arvid Engebretsen
I mars ble husholdningene litt mer positive til boligpris- og renteutviklingen fremover, viser ferske tall fra NBBLs Boligmarkedsbarometer.
Veidekke har inngått avtale med GC Rieber Eiendom om å oppføre et miljøsertifisert næringsbygg der Norconsult blir største leietager. Kontrakten er en totalentreprise med samspill verdt 241 millioner…
Tina Stiegler skal lede Innovasjon Norges største kundedivisjon som selskapets nye divisjonsdirektør for samfunns- og næringsutvikling.
Det er tøffe tider i eiendomsbransjen, men Bane NOR Eiendom styrker satsingen på en bærekraftig utvikling av byer og tettsteder. Siden i høst er totalt fem nye prosjektsjefer ansatt.
Henning Karlsen er ansatt som ny divisjonsleder for prosjektledelse i Rambøll Bygg fra 1. april 2024
En ny veileder viser vei mot fremtidens avfallsfrie byggeplasser og blir presentert på ConZerW sitt avslutningsseminar 17.april.
Veidekke forventer en tydelig todeling mellom bygg og infrastruktur i det skandinaviske entreprenørmarkedet i de neste to årene. Samlet sett er det ventet nedgang i aktiviteten på -9 % i 2024 og -2 %…
2023 ble et krevende år for Moelven der stigende renter, økte kostnader og oppbremsing i etterspørselen preget resultatet. – Vi må si oss tilfredse med fjorårsresultatet gitt de utfordrende tidene vi…
Bygghåndverk Norge, sammen med bransjeorganisasjonene Byggmesterforbundet, Malermestrenes Landsforbund, Norske Murmestres Landsforening og Norsk Mur- og Flisforum, mobiliserer nå håndverksbedriftene…
Hybridized AS vil redusere energiforbruk og CO2 utslipp i byggenæringen gjennom mere klimavennlige isolerglass. Målet er etablering verdens første automatiserte produksjon av hybride isolerglass i…
Nå er avtalen som gjør Vest Betong til hovedentreprenør i samarbeidsprosjektet Innseiling og dypvannskai Mo i Rana signert.
Oslobygg KF har startet byggingen av nytt bygg til Haukåsen skole og barnehage. Skolen er planlagt ferdig til skolestart 2026.
I Statsbyggs største byggeprosjekter vil over en tredjedel av energibehovet dekkes av fornybare kilder på eiendommen. Det viser bærekraftsrapporten for 2023.
I 2023 hadde single førstegangskjøpere i Norge i gjennomsnitt råd til 14,2 prosent av boligene – i Oslo kun 3,1 prosent.
Nå skjerper Svanemerket kravene på klima, ombruk og avfallshåndtering ved rehabilitering av bygg. Det vil gi bygg som bruker mindre energi, har lavere klimabelastning, og garanterer et godt innemiljø.
Statsbygg brukte 128 millioner kroner mindre på byggeprosjektene som ble ferdigstilt i fjor enn vedtatt i styringsrammen. Det viser Statsbyggs årsrapport for 2023.
– Vi ville lage en digital løsning som gjør det enkelt for utbyggere, rådgivere og arkitekter å oppfylle kravene til ombruk i prosjekter, sier prosjekteier Karen Skaali i Asplan Viak. Resultatet ble…
I 2024 gir regjeringa pengar til 1650 studentbustader. Målet er at enda fleire studentar skal ha en trygg og rimeleg plass å bu.
LINK Arkitektur og Multiconsult skal bistå Tromsø Havn med å utarbeide en strategisk plan for utvikling av søndre del av Breivika havneområde i Tromsø.
Forskere bidrar med å teste og sikre gammelt murverk når verneverdige Sophies Minde i Oslo rehabiliteres. Resultatene viser at mye kan brukes om igjen.
Bane NOR Eiendom blir eneeier i Drammen Helsepark. Eidos Eiendomsutvikling selger seg helt ut.
– Med dette melder Norge seg for alvor på i den europeiske storsatsingen på batterier. Disse fire prosjektene vil bidra til innovasjon i ulike deler av både norsk og europeisk batteriverdikjede, sier…
Rambøll-gruppen leverer sterk vekst og rekordinntjening i et utfordrende marked.
Hvorfor svartmaler staten byggenæringen, men lar være å anerkjenne fagkompetanse?
Statsbygg har skrive kontrakt på 130 millionar kr med Mesterbygg Ringerike for det nye regjeringskvartalet sitt eksterne kontrollsenter, som skal byggast ei dryg mil sør for Oslo sentrum.
LAB Entreprenør, et selskap i AF Gruppen, har inngått avtale med Gjelsten Bolig (tidligere Profier) om boligprosjektet Sjøbodene i Sandviken i Bergen. Kontrakten er en totalentreprise og har en verdi…
Grundfos, som en ledende aktør innen innovasjon av pumpeløsninger til varmesystemer, ser gode nyheter for rørleggere som ser potensialet i å jobbe med vannbårne oppvarmingsløsninger og som vil bidra…
Hvordan finner vi fukt? Ved å kartlegge fra lufta, med sensorovervåkning eller med bedre tilstandskartlegging? Dette er noe av det du får høre mer om på Nasjonalt fuktseminar 17. april.
KLP Eiendom har inngått avtale med Schage Eiendom AS om kjøp av Stortorvet 7 AS og Stortorvet 7 Drift AS, som eier eiendommene Stortorvet 7, Grensen 2 og 4, Karl Johans gate 15 og Nedre Slottsgate 12.…
Oslo universitetssykehus HF (OUS) har forpliktet seg til betydelige kutt i energibruk innen 2030 og inngår EPC-kontrakt i fornyet og tilpasset versjon med to av markedets tungvektere på området,…
Boels Rental, som eier Cramo AS, er stolte over å kunne annonsere at de har inngått en avtale om kjøp av Riwal.
– Dette er en historisk høy søking til yrkesfag, både i prosent, men også i absolutte tall, sier Maria Enstad, leder av inntaksseksjonen i Møre og Romsdal fylkeskommune.
32.000 kvadratmeter (brutto) lagerplass – fordelt på 48 fjellhaller over to etasjer - legges snart ut på leiemarkedet. Nye leietakere kan flytte inn sommeren 2025.
Offshore Simulation Center (OSC) er et Ålesund-basert selskap som spesialiserer seg på virtuell prototyping og digitale tvillinger for offshore, fornybar energi og digitale smarte byer. Selskapet…
I en stadig mer digitalisert verden, hvor netthandel blir stadig mer vanlig, søker forbrukere stadig etter innovative løsninger som kan forenkle hverdagen. Kan digitale dørlåser være en del av…
Bravida har vunnet en av Norges største rammeavtaler for brannslukkesystemer.
– Håndverksbedriftene trenger flere jobber nå. Derfor er det gledelig at Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget hører på oss og ber regjeringen om å gi MVA-fritak for energisparetiltak i alle…
I en tid hvor teknologien stadig gjennomsyrer våre liv, har elektroniske dørlåser inntatt scenen som den nyeste revolusjonen innen hjemmesikkerhet, men er de verdt det?
1. juli stenges Ring 1 mellom Oslo Spektrum og St. Olavsgate for all biltrafikk. Vegen holdes stengt i tre år.
Veidekke har fått i oppdrag av Sarpsborg kommune å utvide og oppgradere Alvim renseanlegg. Kontrakten er en hovedentreprise verdt 253 millioner kroner ekskl. mva.
Veidekkes datterselskap Grande Entreprenør AS og Berg Eiendom Røra AS har signert kontrakt på bygging av nytt kyllingslakteri for Berika på Røra i Trøndelag. Oppdraget er en totalentreprise verdt om…
Totalt omsatte de norske byggevarekjedene for 57,2 milliarder i 2023. Markedet gikk kraftig tilbake, med 9,6 prosent fra året før. Det viser Hovedorganisasjonen Virkes årlige bransjerapport.
Consto og Nova Sea har signert kontrakt om bygging av det nye lakseslakteriet til Nova Sea på Lovund i Nordland.
Skanska starter nå bygging av byggetrinn tre, som består av 38 leiligheter fordelt på syv etasjer, parkeringsanlegg, utomhus og underetasjen til det neste byggetrinnet.
I bygge- og anleggsbransjen er presisjon og nøyaktighet avgjørende. Enhver feil eller forsømmelse kan føre til kostbare forsinkelser, sikkerhetsrisikoer og uønskede konsekvenser for både prosjektets…
Triton kunngjør strategisk sammenslåing av Assemblin og Caverion for å skape et ledende nordeuropeisk konsern innen teknisk service og installasjon.
-Purus Norge har hatt et godt øye for Ingeborg helt siden nettverket ble etablert i 2016, forteller markedssjef Jarle Ørnebo.
Enova bevilger 100 millioner kroner til prosjektet «Euroflex». Prosjektet skal utnytte kapasiteten i det eksisterende strømnettet bedre, og kan nå to tredjedeler av norske strømkunder.
Richard Kvalevaag overtar etter Inge Jan Thorsen som har vært leder i selskapet de siste 20 årene.
LAB Entreprenør AS, et selskap i AF Gruppen, er innstilt som entreprenør av BIR AS (Bergensområdets Interkommunale Renovasjonsselskap) for bygg og infrastruktur for et nytt biogassanlegg på Voss.…
Fra å være et lite brukt område for byliv, skal Ski sentrum fornyes til et område med aktivitetssoner for lek, idrett, rekreasjon og byliv.
Daglig leder i Fiskarhedenvillan Norge, Tommy Nyborg, har et brennende og smittende engasjement for alt som handler om hus og boligbygging. Mini,- mikro og småhus, eneboliger og villaer - iveren er…
Etter en lang og intens rekrutteringsprosess med flere svært gode kandidater innså konsernleder, Margrethe Ollendorff Lien, at den beste kandidaten av dem alle satt på nabokontoret. Nå er CFO i…
«Fiskerne» har møysommelig og varsomt blitt fraktet på en gigantisk, motorisert tralle fra sitt ventested foran Høyblokken mot Akersgata og til A-blokken på Einar Gerhardsens plass i Grubbegata.…
Ole Johan Heir, leder av styringsgruppen for det tverretatlige a-krimsamarbeidet 2024, er kraftig uenig med den anonyme kilden som hevder å ha kjennskap til a-krim, kaller a-krimsamarbeidet et…
Ved hjelp av AI blir det mulig å skanne bygningselementer på en enkel og rimelig måte for å identifisere byggets ombrukspotensial.
Du har tatt fagbrev, men hva er mulighetsbildet for videre utdanning?
Kan vi kalle det et «grønt» skifte når sikkerheten ikke er ivaretatt?
Tjeldsund traff spikeren på hodet med Fagbrev på Jobb.
Nye Veier går nå ut i markedet for å kartlegge mulige løsninger for å produsere energi til driften av veiene.
Ola H. Strand ble i dag oppnevnt til ny styreleder i Innovasjon Norge i et ekstraordinært foretaksmøte i selskapet.
6 av 10 av NHOs medlemsbedrifter fikk ikke tak i den kompetansen de trengte i fjor. Blant kompetansen som er aller mest etterspurt, troner yrkesfag og fagskoleutdanning øverst. I 2023 manglet norske…
Snart skal årets viktigste valg gjøres, dere unge skal velge retning etter ungdomsskolen. Fristen er 1. mars og sannsynligvis går debatten rundt middagsbordet i mange hjem. Mange av dere lurer…
Tøffere tider, men Assemblin Norge forsvarte de gode resultatene også i 2023.
Bravida leverer tekniske fag på Kvaløysletta ungdomsskole.
OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj er svært kritisk til måten Enova har skrudd sammen støtteordningen for energitiltak i boliger: – Den er urettferdig og må endres.
Med 2500 kvadratmeter boltreplass og en langt mer sentral plassering enn før, åpnet i dag det nye og toppmoderne byggevarehuset Montér Trysil dørene for første gang.
LAB Entreprenør bygger 178 leiligheter for Nåbo i Bergen.
– Det jeg synes er interessant er det jeg opplever som en stor kunnskapsbrist, sier Kristian Strandli Owren, administrerende direktør i IFI – Informasjonskontoret for farge og interiør.
Consto og Nordland fylkeskommune inngikk denne uken kontrakt om bygging av ny videregående skole i Mosjøen.
OBOS og Skanska går i gang med å bygge 121 leiligheter, rekkehus og omsorgsboliger i boligprosjektet Nansenløkka på Fornebu.
Stine Ramstad Westby blir ny administrerende direktør for GK Norge.
Det innenlandske salget av byggevarer i januar var 2,9 % lavere enn i januar 2023. Størst nedgang har trebaserte produkter med – 11,8%. Betongbasert byggevarer går ned med 1,5 %, mens øvrige…
Consto har signert kontrakt med Statnett SF om bygging av Hyggevatn transformatorstasjon.
Husholdningenes forventninger til boligpriser og renter ble mer positive i februar, etter et markert oppsving i januar, viser ferske tall fra NBBLs boligmarkedsbarometer. – Et stort flertall av…
Norconsult økte netto omsetning i fjerde kvartal 2023 med 11 prosent til 2 333 millioner kroner, sammenliknet med 2 110 millioner i samme kvartal i 2022. Den organiske omsetningsveksten endte på 7…
- Vi ser at det er et stort behov for arbeidskraft i elektronæringen til tross for urolige tider, sier Ove Guttormsen i Nelfo. Tall fra NHOs Kompetansebarometer viser at Nelfo-bedriftene kunne ansatt…
GK Gruppen 4. kvartal 2023: Rekordhøy aktivitet og en god avslutning på året
Majorstuen stasjon skal oppgraderes: – Det blir et løft for passasjerer, nabolaget og Oslo.
Møter bransjens utfordringer med midlertidig avklaring i BREEAM-NOR v6.
Til tross for kulde, begrenset infrastruktur og store avstander kan elektriske anleggsmaskiner også tas i bruk i Nord-Norge, viser ny studie.
Norges ledende montørbedrift for gjerder, HT Gjerde Norge, fusjonerer nå med søsterselskapet og regional aktør HT Gjerde Haugaland. Hensikten er å samle kompetanse, øke fokus på produktutvikling og…
Nå rekrutterer LINK Arkitektur ytterligere fagekspertise innen rehabilitering, ombruk og transformasjon for å imøtekomme økende etterspørsel.
Det finnes alt for mange myter om yrkesfag, fagarbeidere og byggenæringen. I denne artikkelen ønsker vi å avlive det vi mener er 3 største mytene. Er du klar for å bli med på forandringen?
Hallingplast utvikler nyskapende rørsystem til fjernvarmenettets nye "termos". Termosen skal lagre nær kokende varmt vann gjennom sommeren som brukes direkte inn i Oslo sitt fjernvarmenett i…
Johan Berglund blir fra 1. mars midlertidig daglig leder på Moelven Profil AS. – Jeg er takknemlig for at Johan tar ansvaret. Han kjenner Moelvens produksjon godt, og har vært involvert i flere…
Caverionkonsernets årsresultat for 2023 viser en omsetning på 2,49 mrd. euro (28,5 mrd. kr), opp med 5,9 prosent fra 2022. Justert EBITA ble 123,7 mill. euro (1,42 mrd. kr). Ordrereservene var ved…
Lovforslag for offentlige anskaffelser mottas positivt av Bygghåndverk Norge.
Nomineringen er åpen og hvem som helst kan sende inn en nominasjon! Alle bygg som er ferdigstilt fra og med januar 2022 til og med nominasjonsfristen kan nomineres.
I fjor døde 26 arbeidstakere på jobb i det landbaserte arbeidslivet i Norge. Av de omkomne var 25 menn og én kvinne. 22 av de omkomne var norske statsborgere.
De norske plastrørprodusentene Hallingplast og Haplast har inngått et samarbeid for å tilby Haplast sine egenutviklede spesialprodukter raskere og rimeligere i hele Norge.
Topp- og bunnlinjeveksten fortsetter for Sweco. Selv om den lave aktiviteten i det private byggmarkedet preger avslutningen av året, forbedres det rekordsterke driftsresultatet fra 2022 ytterligere.
Arne Birkeland er ansatt som ny administrerende direktør i Rambøll Norge, og tiltrer stillingen 1. mars.
18. januar ble Bravida Norge tildelt kontrakt på leveranse av elektro og brann og sikkerhet på Haugesund Sykehus, som utvides og rehabiliteres.
Veidekke omsatte for NOK 12,1 milliarder i fjerde kvartal 2023. Resultatet før skatt var NOK 603 millioner.
Skanska har signert kontrakt med WS Computing AS for gjennomføring av forberedende arbeider for deres nye datasenter i Skien. Kontrakten har en verdi på 1,1 milliarder kroner og inngår i ordrereserven…
- Dette beviser hvor viktig prosjektet digital bolighandel, som Eiendom Norge var med å starte, er for det norske samfunnet, sier fagsjef Hanne Nordskog-Inger i Eiendom Norge.
OBOS med høy aktivitet i et svært krevende år for boligbransjen. – OBOS var i 2023 aktøren i Norge med størst byggeaktivitet, men resultatene viser med tydelighet at det var et tøft år, sier…
Lindab, ledende innen innovative ventilasjons- & byggeløsninger, er begeistret for å kunngjøre utnevnelsen av Stefan Myhre Pettersen som vår nye Salgs- og Markedssjef.
Tidligere konserndirektør i Adecco Service and Solutions, Susan Hanssen, blir ny regionsdirektør i Cramo. Utover selskapets avdelinger på Østlandet får Hanssen ansvaret for flere fagavdelinger i…
Multiconsult leverte en god avslutning på 2023. Selskapet registrerte høyt aktivitetsnivå, solide salgstall, sterk vekst og gode operasjonelle resultater for fjerde kvartal.
Etter en samspillsfase har Peab K. Nordang fått oppdraget med å etablere et nybygg ved Langhaugen videregående skole i Bergen. Kontrakten beløper seg til 257 millioner kroner eks. mva. med byggestart…
For å møte bransjens økende etterspørsel etter erfaring med prosjektledelse av store og komplekse prosjekter, har Advansia opprettet en egen seksjon for akvakultur.
Boligprisene steg med 3,4 prosent i januar 2024. Korrigert for sesongvariasjoner steg boligprisene med 0,7 prosent.
Rambøll har signert rammeavtale med Statnett på strategisk bærekraftsrådgivning. Avtalen omfatter en rekke områder som klima- og naturrisiko, klimagassregnskap, regelverk og bærekraftsrapportering.
I fjor fikk forslaget for Lilletorget 1 et overraskende stopp fra Plan- og bygningsetaten. Nå har byråd for byutvikling gjort sin vurdering og sender forslaget på høring.
I et halvt århundre har danske Kim Lindholm Lauritsen jobbet som ingeniør, byggeleder og samfunnsrådgiver i Grenland.
Peab årsresultat, januar – desember 2023: Fortsatt et todelt marked.
Administrasjonen i Holmestrand kommune har vært spredt, men nå skal endelig 260 ansatte samles i ett bygg. De skal leie lokaler i et nytt bygg fra Bane NOR, som Veidekke skal bygge.
Mindre enn ett år etter at GK ble partner i mangfoldsnettverket Diversitas, er HR-leder i GK, Caroline Kindle valgt inn som nytt styremedlem.
AF Gruppen har inngått avtale med KLP Eiendom om bygging av prosjektet Nora på Bislett i Oslo.
Veidekke har fått i oppdrag å oppføre et miljøsertifisert kontor- og næringsbygg på kaipromenaden i Haugesund for Smedasundet Sytti7 AS (Caiano AS). Bygget blir på 8.500 kvadratmeter hvorav 6.000…
Ny salgsdirektør og større stab skal sikre verdiøkende tjenester.
Birgit Farstad Larsen tar plass i konsernledelsen i COWI.
– Forskningsparken Tromsø har vært et langsiktig utviklingsløp som bygger opp under vårt samfunnsoppdrag om å bidra til bærekraftig industriell verdiskaping og produksjon i hele Norge, sier…
Husholdningenes forventninger til boligpriser og renter gjorde et byks i optimistisk retning fra desember til januar, viser tall fra NBBLs Boligmarkedsbarometer.
I januar 2024 ble Peab AS fusjonert inn i Bjørn Bygg AS, som deretter byttet navn til Peab Bygg AS.
Multiconsult-gruppen og Ankerdb AS har nylig inngått et partnerskap, samtidig som Multiconsult går inn med en mindre eierandel i selskapet. Anker er en datadreven teknologistartup som hjelper til med…
Gjennom «Plastcupen» inviterer Norsk Gjenvinning og Plastretur norske entreprenører til å samle inn og kildesortere mest mulig plastemballasje på byggeplasser.
Inin Group AS har utøvd en opsjon for å kjøpe de resterende 35 prosent av aksjene av elektroentreprenøren Hadeland Elektro. Dermed øker Inin Groups eierandel til 100 prosent.
Statsbygg sin nye energisentral på Campus Ullandhaug vil redusere universitetet sitt klimagassutslepp knytt til energiforbruk med 80 prosent. No er grunnsteinen ved Universitetet i Stavanger lagt ned.
Multiconsult etablerer seg med kontor i Lillestrøm sentrum for å kunne tilby enda bedre rådgivingstjenester for bygg- og anleggsprosjekter på Romerike.
Nylig ble det avholdt felles møter mellom rørleggerbedrifter, elektrikerbedrifter og entreprenørbedrifter i Nord-Norge. Konklusjonen; samarbeid gir den utførende siden muskler.
Bergen kommune har gitt Veidekke oppdraget med å forvandle det gamle Sentralbadet i sentrum til et Scenekunsthus. Kontrakten er en samspillsentreprise verdt 330 millioner kroner ekskl. mva. pluss…
I en moderne bygg- og anleggsbransjen, hvor fokus på helse, miljø og sikkerhet (HMS) er av største viktighet, har teknologiske fremskritt gitt opphav til innovative verktøy for å styrke…
Med det nye navnet Woodfab skal Norges største prefab-aktør bli mer synlig og ta nye markedsandeler i det raskt voksende markedet for utvikling og produksjon av prefabrikkerte byggeløsninger.
Klimagassutslipp knyttet til VVS-installasjoner må beregnes og optimeres for å oppnå nasjonale og internasjonale klimamål, viser en forskningsrapport.
Veidekkes datterselskap Seby AS har inngått kontrakt med Ekebergveien 1 AS (Clemens Eiendom og Stiftelsen Oslo Hospital) om å utvide og rehabilitere eiendommen Oslo Hospital i gamlebyen i Oslo.…
H-verdien synker videre i bedriften, som har 3700 medarbeidere i hele Norge.
OBOS har inngått en avtale om å kjøpe boligprosjektet Bergensmeieriet av UNION Residential. Eiendommen, som ligger sentralt på Mindemyren i Bergen
– Løfte frem gode rollemodeller for ungdom og fokus på positive historier fra bransjen, er to viktige tiltak for å styrke rekrutteringen til yrkesfagene. Sammen med Norges Hyggeligste Håndverker gjør…
Betong fra gamle hus i Bodø ble fyllmasse. Det førte til betydelig mindre transport, penger spart og reduserte CO2-utslipp.
Multiconsult kjøper det svenske konsulentselskapet VA-Resurs AB. Oppkjøpet bidrar til å styrke Multiconsults svenske datterselskap, Iterio AB, med markedsledende og ettertraktet kompetanse innen VA.…
Hanne-Kjersti Aalde blir ny eiendomssjef for Vulkanporteføljen i Aspelin Ramm. Aalde kommer fra stilling som Senior Leasing Manager i Citycon og tiltrer 1. februar.
Geomatiker Bjørnar Nevland Knudsen (28) styrker Cautus Geo innenfor naturfare. Han hadde første arbeidsdag i selskap 3. januar i år.
Årets første tilslutning til Strakstiltakene ble gjort torsdag 11. januar av Hav Eiendom. Eiendomsselskapet er det nyeste av flere selskaper som har valgt å ta ett skritt videre mot ambisiøse klima-…
Arne Beek (49) er ansatt som ny organisasjonsdirektør i Asplan Viak. Beek startet i stillingen 2. januar i år.
Simpson Strong-Tie ønsker ny nordisk salgs- og markedsføringssjef velkommen.
Veidekke har fått i oppdrag av Selvaag Bolig å oppføre boligprosjektet Kanaltunet på Lervig Brygge i Stavanger. Prosjektet består av 91 leiligheter fordelt på tre bygg og et garasjeanlegg. Kontrakten…
OPAK er stolte av å annonsere at vår dyktige prosjektleder Magnus Gåseby fra 1. januar tiltrer rollen som avdelingsleder for vår avdeling som leverer prosjektledelsestjenester for offentlig…
Den siste tiden har gradestokken krøpet ned mot -30, og enorme snømengder har skapt kaos over hele Sør-Norge. Kulda fryser og sprenger vannrør, snøen gjør at tak kollapser.
Inin Groups heleide datterselskap Laje AS har blitt tildelt en kontrakt på 40 millioner kroner av Green Mountain Innlandet AS for å støtte utviklingen av Norges største datasenter på Heggvin, som…
Sweco har vunnet kontrakten for prosjektering av prosjektet «Kløvertunet», som er nye Aksal helsekvartal.
Den 1. januar 2024 tiltrådte Bjørn Gabrielsen som administrerende direktør (CEO) i BLDNG.ai. Gabrielsen kommer fra stillingen som adm.dir. i ClevAir AS.
Fjellsikrere bruker vibrerende verktøy som kan gi langvarige skader. Mestas Thomas A. Clemm har nå doktorgrad i vibrasjonsskader.
Carl Brynjulfsen er ny programdirektør i Senter for eiendomsfag.
Et team fra Veidekke legger i dag ut på langtur for å møte elever på ungdomsskoler og videregående skoler fra Agder i sør til Trøndelag i nord.
Etter noen år utenfor VB Gruppen, blir den tradisjonsrike Stavanger-bedriften Ragnar Svensen igjen VB Partner.
Første uka i januar ble Skaugen Blikk og Ventilasjon i Hokksund kjøpt opp, og styrker Assemblins ventilasjonsvirksomhet primært på montørsiden.
Veilederen gir råd om analytisk brannteknisk prosjektering av trekonstruksjoner i bygg der preaksepterte ytelser i veiledningen til de norske byggereglene (TEK17) ikke kan benyttes.
Moritz Groba har nylig inntatt en nøkkelrolle som partner i Oslotre, og hans betydningsfulle bidrag til selskapets utvikling siden 2018 har vært essensiell for formingen av Oslotre.
Veidekke har fått i oppdrag av Sandefjord kommune å bygge et miljøsertifisert dag­aktivi­tets­senter for voksne med nedsatt funksjonsevne.
Arkitektfirmaet Arkitema etablerer nå et kontor i Trondheim, slik at det store arkitektkontoret kan komme nærmere sine kunder.
OPAK endrer organisering fra 1. januar 2024. Endringen innebærer også at vi i enda større grad markedsorienterer oss, videreutvikler fagområdene våre og strekker oss mot vår visjon om å levere over…
VestlandsHus Arkitekter AS er stolte av at Kjetil Kolbjørnsen har takket ja til stillingen som daglig leder.
Kristian Knorr Svane tiltrådte som bærekraftsjef hos Wienerberger 1. desember 2023. Han får i oppgave å lede teglbedriftens bærekraftige innsats i Danmark, Norge og Sverige mot full CO 2 -nøytralitet…
Stortinget har vedtatt en rekke endringer i arbeidsmiljøregelverket fra nyåret. Her har vi samlet de viktigste endringene i arbeidsmiljøloven og arbeidsmiljøforskriftene.
Lanserer fagkurs sprinkler for utførende rørleggere.
Entra har inngått en rammeavtale med norske Consigli som gjør kunstig intelligens tilgjengelig i alle Entras eiendomsprosjekter.
Peab har fått oppdraget med å bygge et nytt logistikk senter for Posten Bring. Totalentreprisen har planlagt ferdigstillelse høsten 2025.
Norges største elektrikerkjede, EL-PROFFEN, bruke millioner på fremtidens elektrikere når de i februar 2024 lanserer TV-serien «Elektrikerne»
Åse Maria Lien blir ny regiondirektør i Møre og Romsdal
Drammen Helsepark signerte fem kontrakter for tekniske entrepriser: Skal stå klart i oktober
Rambølls toppleder, Ole Petter Thunes, kan se tilbake på et krevende år, men etter å ha vunnet flere store avtaler de siste månedene venter lysere tider.
Anne-Cathrine de Lange går fra stillingen som eiendomssjef for Vulkanporteføljen og blir sjef for eiendomsdrift Aspelin Ramm.
ESA-godkjenning til ny lufthavn i Bodø.
Indunor-familien er utvidet, og vi ønsker velkommen ny daglig leder Christoffer Berg!
1. januar 2024 blir det nye regler for hvilke virksomheter som må ha verneombud og arbeidsmiljøutvalg.
Erfaringene fra en stor undersøkelse kan bidra til vinduer som tåler et tøffere klima.
1. januar skjerpes kravene til kommunikasjon og språkferdigheter i bygg- og anleggsbransjen
Oslobygg KF har i dag inngått avtale med Veidekke om å bygge Økern skole øst i Oslo. Oppdraget innebærer oppføring av en ny ungdomsskole med flerbrukshall og en barnehage. Kontrakten er en…
Verdens første elektriske hjulgående mobilkran i bruk på Dælenenga flerbrukshall
Nye Veier AS har besluttet å invitere tre leverandører til å levere tilbud og konkurrere om å rassikre og utbedre riksvei 13 mellom Djupevik og Kviturtunnelen i Ullensvang kommune i Vestland.
“På låven sitter nissen med sin julegrøt, så god og søt, så god og søt... 🎵” Men vet du hvem som også elsker en bit av julegodtet? Rottene i kloakken!
Solibo fortsetter reisen som utfordrer og får Sigmund Hagehaugen inn i rollen som CFO.
I januar er Nina Merethe Wiley på plass som ny direktør for Rambøll Energi i Norge. Hun startet i Rambøll i 2019, og kommer fra stillingen som avdelingsleder i Bygg, og kontorleder for Rambøll i…
Adgang til dispensasjon for bruk av ikke-godkjent løfteutstyr til personløft avvikles.
Elisabeth Heggelund Tørstad slutter i Asplan Viak.
Etter lang tids arbeid kan FLOW Elektro Oslo Vest endelig offisielt kalle seg for en ISO sertifisert bedrift.
– Resultatene antyder at husholdningene har blitt litt mer optimistiske den siste måneden, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL.
Kurset gir økt kunnskap om hvordan man oppnår god lydisolasjon i bygg med trekonstruksjoner, og gir en oversikt over praktiske løsninger som tilfredsstiller ulike krav.
Takket være et lite industrieventyr ved Veidekkes asfaltfabrikk i Kristiansund er det i høst produsert 3.000 tonn asfalt kun ved bruk av hydrogen som energikilde. Dette er første gang i historien at…
Styret i Rørentreprenørene Norge gir grønt lys til utarbeidelse av basiskurs i vannbårne energianlegg for lærlinger og rørleggere.
Norges nye håndverkstjeneste, Steddy, lanseres i Lofoten, Vesterålen, Narvik, Bodø, Harstad og Tromsø.
Oslo kommune ved Oslobygg KF har inngått kontrakt med Betonmast Romerike AS for byggingen av Nye Haukåsen skole. Byggearbeidene er planlagt å starte opp tidlig i 2024.
Konstel har signert avtale om oppkjøp av Elman. Oppkjøpet styrker konsernets posisjon i Trøndelag og utvider tilstedeværelsen nordover i fylket gjennom 5 nye selskaper.
Veisikring Holding AS er nå en del av Garda Sikring Group AS. Det sammenslåtte konsernet vil være en av de ledende leverandørene av trafikksikkerhetsløsninger og bruvedlikehold i Norge.
Planlegging og montering av de komplekse takkonstruksjonene er nylig gjennomført. Glassfasadene er på plass. Om ett år er Oslos nye hovedbad ferdig.
BuildingSMART Norge er stolte over å kunngjøre utnevnelsen av Steen Sunesen som ny administrerende direktør i organisasjonen.
RenCon og Optimera med gigantkontrakt for levering til Nord-Norges største veiprosjekt
Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo steg 0,2 prosent fra oktober til november. På landsbasis falt prisene 0,1 prosent.
Riss og deformasjoner i trekonstruksjoner blir med jevne mellomrom reklamert på som konstruksjonsfeil. Det er det ikke alltid.
Bane NOR har tildelt en kontrakt for prosjektering og ombygging av åtte jernbanestasjoner i Oslo-regionen for å imøtekomme de kommende behovene for nye og lengre togsett.
Statens vegvesen har valgt Accenture som strategisk partner til en ny porteføljeavtale for utvikling og forvaltning av IT-systemer for utbygging, drift og vedlikehold av veinettet i Norge. Accenture…
Overhalla Betongbygg AS inngår avtale med Nordlaks Smolt AS om levering av komplett råbygg med kar og RAS anlegg til det nye smoltanlegg i Nusfjord.
Hvor mye effekt trenger en utslippsfri byggeplass?
Hele 309 fag- og svennebrev ble delt ut i Håkonshallen torsdag kveld. Da ble det avholdt seremonier for elevene.
Cautus Geo styrker innsatsen på miljø og klima. – Vi er på jakt etter den som skal lede vår satsing på miljø og klima, sier daglig leder Atle Gerhardsen.
Stine Undrum er COWIs nye divisjonsdirektør for transport og byutvikling
Multiconsult kjøper T-2 Prosjekt Vest AS og styrker seg ytterligere på prosjekt- og prosjekteringsledelse.
-Juryen har hatt en utfordrende, men givende oppgave. I et meget sterkt felt av nominerte, gikk Ingeborg-prisen 2023 til Ingeborg-nettverkets egen lysende stjerne i nord, Karin Eilertsen.
SINTEF styrker markedssatsing med ny konserndirektør
Sør-Fron kommune har signert skolebyggkontrakt med HENT
GK leverer byggautomasjon med tilhørende elektrotekniske systemer til det nye regjeringskvartalet. Samarbeidet med Statsbygg ble i inngått i 2021, og GK har nå signert kontrakter på til sammen ca. 400…
Nå åpner vi nytt ProffPunkt i Bodø – nummer 27 i rekken av våre lokale og i stor grad døgnåpne butikker.
– Tre av ti venter lavere boligpriser om et år. Dette peker mot et fortsatt kjølig boligmarked de neste månedene, sier Hilde Midsem, sjeføkonom i NBBL om de ferske tallene fra NBBLs…
AF Eiendom og Boligbyggelaget Usbl sammen om tomtekjøp sentralt i Oslo
HAB Construction skal utføre alt innvending arbeid i parkeringskjelleren til Drammen Helsepark
Startar bygginga av felles norsk-svensk politistasjon.
Flere ulykker i bygg og anlegg skjer utenfor bygge- og anleggsplassen flere ulykker skjer ikke på plass
En fersk kartlegging viser at 113 norske næringsparker har potensial for å produsere hele 1 TWh solenergi, dersom rammebetingelsene legges til rette. Solkraft fra næringsparker kan dermed bidra til å…
Korrekt timeregistrering er avgjørende for alle firma innen bygg og anlegg, men det er ikke til å stikke under en stol at det er en oppgave som tar mye tid og selv mindre feil kan få stor betydning.
Vi forsterker nå administrasjonen i arbeidet med å styrke medlemsbedriftenes ulike interesser. Byggmester Harald Hansen fra Oslo er med virkning fra februar neste år ansatt i en nyopprettet stilling…
– Vi er helt avhengige av energifleksibilitet dersom vi skal lykkes med klimamålene for 2030
Whtif vant Innovasjonsprisen 2023!
Bygghåndverk Norge oppfordrer Stortinget til å samle seg om å se sysselsetning, konjunktursvingninger, økonomiske incentiver og klima/miljø i en helhet. I en tid med kraftig nedgang i boligbyggingen…
Sørumsand stasjon vant Lillestrøms arkitektur- og byggeskikkspris
På Byggenæringens Landsforenings ekstraordinære generalforsamling i dag ble en rekke vedtektsendringer vedtatt. Blant annet skifter foreningen navn til NHO Byggenæringen fra januar 2024.
I byggingen av Campus Ullevål og eget hovedkontor, tester Norges Geotekniske Institutt (NGI) ut bruk av spunt som energilager – en pionersatsning for å redusere byggebransjens klimafotavtrykk.
GK Gruppen 3. kvartal 2023: Vekst og stabil drift i et mer krevende marked
Atle Gerhardsen er ny toppsjef i Cautus Geo. – Vi gleder oss til å fortsette vekstreisen sammen med Atle og resten av de ansatte, sier styreleder Torkild Hebbert Haukaas.
Hvert år blir Arbeidstilsynet varslet om over 2000 arbeidsulykker i Norge, men hvilke ulykker er det som skal meldes inn og hva skjer etter at du har varslet?
I mars 2023 ble Tag arkitekter og Arcasa arkitekter offisielt en del av Sweco Architects. Arkitektkontorene ble kjøpt opp i henholdsvis 2020 og 2022, men fortsatte driften under sine gamle navn fram…
Bård Sandberg er ny leder for Rambølls industriavdeling
Stavanger troner øverst på listen som landets mest boligvennlige storkommune.
KIMA arkitektur og Powerhouse Company er første arkitektteam på plass i Landbrukskvartalet. Sammen skal de transformere det vernede meieribygget som ligger i selve hjertet av Landbrukskvartalet.
Sweco vunnet betydelige rammeavtaler med Statnett 
Entreprenører har stor evne og vilje til å redusere utslipp. Det betyr at veikontraktene må utformes annerledes.
– Det nye selskapet har en kommersiell strategi som innebærer at vi ser for oss en ekspansjon, både i Norge så vel som internasjonalt.
L5 Navigation er stolte av å kunngjøre åpningen av sitt nye kontor, L5 Arctic, i samarbeid med Polarsirkelen Mekaniske.
Multiconsult kjøper Planteknikk AS og styrker selskapets konkurransekraft innen VVS i Østfold. Gjennom oppkjøpet overføres viktig kompetanse som vil bidra til at Multiconsult blir det ledende…
Når arbeidsgiver tilbyr innkvartering til arbeidstakere, stilles det visse krav til boligen. For å hjelpe arbeidsgiverne med å vite hva som kreves, foreslår Arbeidstilsynet et helt nytt kapittel i…
Til tross for de tøffe tidene, har konsernsjefen i Moelven tro på at framtida for trevarer er lys.
SiO bygger 462 nye studentboliger på Nordberg Studentby
Ketil Søyland er hentet inn for å lede anleggssatsingen i Grønn Byggallianse.
Multiconsult rapporterer om en sterk organisk vekst i tredje kvartal.
Et nytt standarddokument vil gjøre det enklere for byggherrer og myndigheter å stille krav om utslippsfrie byggeplasser.
Betonmast Trøndelag har inngått avtale med Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) om bygging av 724 nye studentboliger i Nardovegen 12-14 i Trondheim.
Norconsult offentliggjør prospekt og betingelser i forbindelse med noteringen på Oslo Børs.
Entra og JM vil skape et mangfoldig sentrum øst i Oslo med 600 boliger og nesten 5000 arbeidsplasser.
Tidligere avdelingsleder i BAS maskinutleie, Camilla Jenssen, får nå ansvaret for én av utleieselskapet Cramos tre virksomhetsområder i Norge.
De skal bruke designmetodikk for å utvikle et skalerbart system for gjenbruk av murstein i byggesektor. Nå får HØINE 600 000 kroner i innovasjonsstøtte fra DOGA
Veidekke har fått i oppdrag av Sunnmøre parkering AS å oppføre et parkeringshus ved Ålesund sjukehus.
Andelen kvinnelige rørleggere har økt fra 1,52% til 2,4% siden 2016. Rørleggerlærling Mariel Alexandra Hernes i Horten vil bli en del av den stadig økende statistikken når hun er ferdig utdannet.…
Løsningen har vist seg å kutte over 95 prosent av klimagassutslippet – og nå har forskere funnet ut at betongen holder.
Jesper Asferg utnevnt som konserndirektør for forretningsutvikling innen infrastruktur.
En ny undersøkelse fra Arbeidstilsynet viser at de aller fleste virksomheter gjennomfører risikovurderinger og tiltak på én eller annen måte, men det skorter på systematikken.
Bygg Reis Deg 2023 samlet nærmere 31.000
GK arrangerer skandinaviske arbeidsmiljødager.
Bravidas kvartalsrapport juli–september 2023 | Organisk vekst og økt nettoomsetning i et utfordrende marked
I høst har 63 kommuner deltatt i en tilsynskampanje for å avdekke ulovlige hybler og utleieboliger. Mange melder blant annet om ulovlig bruk av kjellere og manglende rømningsveier.
XL-BYGG og Byggtorget, inngår et samarbeid med markedsplassen Tørn for salg av overskuddsvarer
Veidekke har brukt sanntidsovervåking av betong i tretti prosjekter de siste fem årene. Det har gitt bedre kvalitet og økt fremdrift. I tillegg kan det legge til rette for mer gjenbruk av materialer.
Fem flotte lærlinger har gjennom året kvalifisert seg til å representere sine regioner i NM under årets Bygg Reis Deg
Nye Veier har valgt arbeidsfellesskapet Skanska Norge AS og Johs. J. Syltern AS sammen med rådgiver Rambøll, for prosjektering og bygging av ny E6 mellom Berkåk og Vindåsliene i sørlige del av…
Ungdommelig pågangsmot premiert med Byggenæringens Innovasjonspris 2023
Samferdselsdepartementet har gitt Avinor konsesjon for en ny lufthavn i Bodø. Konsesjonen er en av flere tillatelser som er nødvendige for å kunne bygge og ta i bruk lufthavnen.
Onsdag 29. november avsluttes det fireårige forskningsprosjektet REBUS på Kulturhuset i Oslo. Fagfolk og akademikere fra byggenæringen inviteres til hybrid arrangement
LINK Arkitektur vinner oppdrag for SpareBank 1 Forsikring.
Vestlandshus bygger sitt første svanemerkede hus, men synes det er et for lite utvalg av miljømerkede byggevarer på markedet. Nå ber de leverandørene komme på banen slik at det blir enklere å bygge…
Regiondirektør Per Eirik Silseth går inn i en nyopprettet stilling som direktør for Handels og Næringsbygg i HRP. Denne stillingens skal ha et nasjonalt ansvar for tjenester rettet mot handels og…
Jan Halstensen mottok Byggenæringens Ærespris 2023, under Bygg Reis Deg.
Oppdag Posi-Joist - golvbjelkelag med fokus på kostnadseffektivitet og fleksibilitet i trebygg.
Arkitektkontoret Arkitema har utnevnt Nora Bille som ny Partner. Nora har hovedansvaret for Arkitemas helsearkitektur i Norge, og har for kort tid siden i tillegg fått ansvaret for prosjekter innen…
Spilka Industri og Strafo har hatt et langvarig samarbeid som strekker seg helt tilbake til 1930 tallet da Spilka ble etablert. Med virkning fra 1. november 2023 vil Spilka ta over driften fra Strafo…
Anders Olstad har i dag informert om at han vil fratre sin stilling med virkning fra 1. mai 2024. Olstad begynte i Entra i oktober 2015 som CFO, og han har hatt en sentral rolle i Entras ledergruppe…
Peab K. Nordang og Ålesund kommune har signert kontrakt om bygging av Fremmerholen vannbehandlingsanlegg. Kontraktssummen er på 202 millioner kroner eks. moms, med byggestart i oktober.
–Dette er en skikkelig gavepakke til Norge, sier konserndirektør i SINTEF Digital, Morten Dalsmo.
BoligPartner og Allier Gruppen har inngått et samarbeid om salg og oppføring av boligkonseptene «Trehusene» og «Kommunalt boligsamarbeid» på Vestlandet.
Det benyttes massivtre i bygninger, både private hjem og offentlige bygg. Bra for klimaet, og fint å se på. Men ikke så bra hvis flammene får tak, viser forskning.
En fersk rapport viser at det er et stort potensial for solkraft fra bygg i Norge, men at kraftpris, støtteordninger og lokal kraftdeling er helt avgjørende for hvor mye som faktisk er lønnsomt å…
Veidekke har fått i oppdrag av OBOS å bygge prosjektet Ulvenplassen på Ulven i Oslo med 264 boliger, eldreleiligheter og næringslokaler. Kontrakten er en totalentreprise verdt 597 millioner kroner…
2023 har vært et forrykende år for Ingeborg-nettverket. Vi har utviklet ny nettside, utvidet styret, fått flere nye partnerbedrifter og stadig nye medlemmer. Velkommen til Inspirasjonsdagen 2023 -…
SiO har startet byggingen av tre nye studentboligbygg med 450 boliger i Nydalen Studentby. Arbeidet er ett av flere store byggeprosjekter som SiO har pågående.
Ombruk, hvordan bygge fuktsikkert med puss på isolasjon og erfaringer fra 20 år med vindusprøving er blant temaene du får høre om på Norsk bygningsfysikkdag 22. november
Garda Sikring har ansatt Hilde Kathrine Nystad Monteiro i stillingen som Director People & Culture Nordics.
Nå har VA og VVS Produsentene VVP startet et nytt kapittel. Foreningen for leverandørene i bransjen har fått nytt styre, ny styreleder og ny daglig leder.
Dette budsjettet viser at regjeringen ikke tar inn over seg den alvorlige situasjonen byggenæringen står i, sier Nina Solli, adm. direktør i Byggenæringens Landsforening i en første kommentar til…
Det er bedre for klimaet å ta vare på det vi har framfor å bygge nytt. Bestemmelser i plan- og bygningsloven gjør det enklere å rehabilitere og bruke eldre bygninger.
–Ikke tilstrekkelig, sier Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL etter regjeringen la frem sin handlingsplan for energieffektivisering.
Bravida Norge kjøper Thunestvedt-konsernet og blir dermed den største aktøren på markedet i Vestland. Konsernet omsetter for ca. 600 millioner kroner, har ca. 380 ansatte og tilbyr tjenester på totalt…
Jan Erik er i dag Daglig leder i SH-Bygg, som ble en del av Fasadgruppen i 2021. Han har lang erfaring fra fasadebransjen, hvor han startet som murerlærling og har senere jobbet både som formann og…
Vinner i konkurransen om ny videregående skole i Harstad er nå utpekt.
E. C. Dahls Eiendom, Skanska og Bravida bygger om Søndre gate 12-14 i Trondheim
Regjeringen har nå formelt besluttet at nybygg for Tønsberg tinghus skal bygges.
Jotun har økt både salgsinntekter og driftsresultat så langt i år. Malingprodusenten ser betydelig usikkerhet i verdensmarkedene fremover, men forventer videre vekst.
Eaton relanserer Store Blå – brukerhåndboken mang en elektriker og montør har hatt på baklomma siden første utgave i 1980.
Peab planlegger fusjon av Peab AS og Bjørn Bygg AS. Verken ansatte eller kunder vil merke noen store endringer som følge av fusjonen.