Har du noe på hjertet?
Sist oppdatert: 05-02-2022

Har du noe på hjertet?

Redaksjonen i Norsk Byggebransje vil gjerne høre din mening om bransjen, utdanning, arbeidsliv, politikk, utfordringer og muligheter.

Vi inviterer deg til å sende oss debattinnlegg, kronikker, kommentarer og leserbrev. Ordet er ditt!

Er innlegget relevant og aktuelt publiserer vi gjerne, før vi sprer innlegget via våre kanaler i sosiale medier.

Det er for oss som andre mer interessant å publisere innlegg som er sendt eksklusivt til oss, vi utelukker ingenting, men ber deg informere oss om artikkelen er sendt til flere.

Slik går du fram

  • Send oss din tekst i et word dokument
  • Inkluder bilde av deg selv, liggende/horisontal format i god oppløsning
  • Oppgi fullt navn, telefonnummer og e-post. Ditt navn og bilde blir benyttet ved publisering.

Vi publiserer som regel ikke anonyme debattartikler eller artikler skrevet under pseudonym, med mindre det er ekstraordinære forhold som gjør at det kreves. Dialogen kan vi ta, så lenge vår redaksjon kjenner din identitet.

Tips, råd, vett og etikette
Du får gjerne være kritisk, men samtidig saklig. Du får like gjerne være positiv, sett fingeren på en utfordring, eller komme med konstruktive forslag til forbedringer i bransjen.

Når du viser til fakta, må du også henvise til kilde.

Skriv så leseren forstår og unngå anklagelser og insinuasjoner.

Formalia
Redaksjonen forbeholder seg retten til å redigere innlegg før publisering. Det kan handle om overskrifter, ingress, brødtekst, språk eller omformuleringer som tydeliggjør dine poeng.

Vi forholder oss til Redaktørplakaten og «Vær varsom»-plakaten samt presseetisk standard, dersom du kritiserer personer, bedrifter eller politiske partier vil motparten få informasjon og få mulighet for å komme med et tilsvar.

Ditt innlegg vil merkes med: Dette er et leserinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi gjør vårt beste for å gi deg tilbakemelding så raskt som mulig og publiserer ofte innen 24 timer. Send oss ditt bidrag tips@norskbyggebransje.no

Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Lengde på innlegget 
Vi jobber med nett og sosiale medier som verktøy, derfor setter vi ingen begrensninger på antall ord. Samtidig anbefaler vi at du ikke skriver for langt, i en moderne medieverden besøker 7 av 10 lesere våre artikler via mobiltelefon og/eller lesebrett.

Blir artikkelen for lang minsker muligheten til at den blir lest.

Publiseres alle innlegg? 
Vi har ambisjoner om å skape mangfold og gjør vårt ytterste for å publisere, men kan ikke garantere at ditt innlegg blir publisert.

I første omgang leses det av redaksjonen som gir deg en tilbakemelding om innlegget er interessant for våre lesere. Du vil uansett få en tilbakemelding fra oss så raskt som mulig etter at vi har mottatt din e-post.

Når publiserer dere innlegget? 
Vi gjør vårt ytterste for å publisere innen 24 timer. Spredning i sosiale medier skjer til optimale  tidspunkt. Vi kan tagge deg i SoMe etter avtale.

Betaler dere honorar for leserinnlegg? 
Norsk Byggebransje betaler ikke for leserinnlegg, kronikker eller debattartikler

Hvilket ansvar har jeg? 
Vi forutsetter at du har rettigheter til det materiale du sender oss. Åndsverkloven styrer opphavsrettigheter til både tekst og bilder, har du. Har du «lånt» noe fra andre må du gjøre oss uttrykkelig oppmerksom på dette. Rettigheter må i så fall klareres før noe kan publiseres.

Aktuelle tema? 
Norsk Byggebransje er byggebransjens mediepartner, vi prioriterer innlegg som er aktuelle og interessante for våre lesere.

Tema behøver ikke å være dagsaktuelt, la ditt engasjement skinne gjennom uansett om det er ris eller ros. Når du har noe du vil formidle, hjelper vi deg å fortelle det til flere.