Berggård Amundsen til nytt og større sentrallager
Det har vært viktig for Berggård Amundsen at bygget skal fremstå som et hovedkontor i tillegg til sentrallager.

Berggård Amundsen med nytt og større sentrallager og hovedkontor

Mandag 19. august flytter Berggård Amundsen til nytt og større sentrallager og hovedkontor i Berghagan Næringspark på Langhus. Den familieeide, norske elektrogrossisten har vokst ut av lokalene i Ski. I tillegg til å doble lagerkapasiteten, moderniseres logistikkløsningene slik at det tross forventet vekst årlig vil transporteres 30.000 færre esker ut til kunder og selskapets 25 servicesentre rundt om i hele landet.

 Miljø og bærekraft har vært viktig i oppføringen av det nye bygget. I tillegg til at det er bygget meget energieffektivt (A-bygg), er hele 2.000 kvadratmeter av taket dekket av solcellepaneler. Dette gjør Berggård Amundsen selvforsynt med energi. Den egenproduserte strømmen forsyner også de førti laderne som sørger for at ansatte og gjesters elbiler får påfyll. Laderne skal også gjøres tilgjengelig for andre i nærområdet på kveldstid og i helgene gjennom ladenettverket LadeiNorge. For Berggård Amundsen skal bygget være et utstillingsvindu for de energieffektive løsningene de leverer i samarbeid med installatører i hele Norge.

– Både solenergi og elbillading er forretningsområder vi jobber mye med, så det var et naturlig valg å utnytte den omfattende kompetansen vi har på dette i eget bygg, forteller administrerende direktør Hege Amundsen Elvestad som er tredje generasjon ved roret i familiebedriften.

Utbygger for det kombinerte kontor- og næringsbygget på 14.000 kvadratmeter er Anthon B Nilsen Eiendom, med Veidekke Logistikkbygg som totalentrepenør. Berggård Amundsen leier bygget av gårdeier Pareto Eiendomsfellesskap.

Elektrogrossisten har involvert seg langt mer i byggeprosessen og vært mer opptatt av detaljer enn det som er vanlig for denne typen næringsbygg. Bygget skulle tilpasses tjenestene og løsningene som selskapet tilbyr, og i tillegg fremstå vel så mye som et hovedkontor som et sentrallager.

I det nye sentrallageret er det lagt stor vekt på effektiv varehåndtering, pakking og ekspedering. AutoStore-anlegget er kraftig utvidet, og de moderne løsningene gir en rekke fordeler for både kunder og selskapet selv. Den forventede besparelsen på 30.000 forsendelsesesker i året er i tillegg godt nytt for miljøet.

Modernisering er nøkkelord også for hovedkontoret. Naturlig lys gjennom store vinduer, bruk av farger, tepper og dekor skal bidra til hjemlig trivsel i de aktivitetsbaserte kontorlokalene. I kombinasjon med gode og fleksible digitale løsninger, legger dette svært godt til rette for samarbeid, trivsel og læring.

Samarbeidet i byggeprosjektet har vært svært godt, og selv om en dam med salamandere skapte noen utfordringer, ble overleverte Anthon B. Nilsen bygget på avtalt dato og til avtalt pris rett før sommerferien. Den stille ferietiden ble utnyttet til å flytte sentrallageret som nå har full drift i det nye bygget. Førstkommende mandag flytter hovedkontoret etter.

– Det blir utrolig godt å komme i hus, forteller Hege. Både bygge- og flytteprosesser er krevende og tar uunngåelig noe fokus bort fra det vi egentlig skal drive med: å hjelpe kundene våre med å lykkes! Nå ser vi frem til å ønske både kunder og samarbeidspartnere velkommen hjem til oss, til å ha god plass både til dagens drift og til å fortsette veksten i årene fremover!