Malermester Buer Drammen tar det grønne skiftet på alvor
Fra venstre: Malermester Sebastian Kruche, daglig leder Ingar Aasen og malermester Daniel T. Mjelstad. Malermester Buer Drammen.

Malermester Buer i Drammen tar det grønne skiftet på alvor

-Vi er nylig blitt sertifisert som Miljøfyrtårn, og dette tar vi på alvor. Derfor skal vi bruke vår nyinnkjøpte elsykkel til befaringer i Drammen heretter. Dette blir en god anledning til å vise at vi tenker bærekraft og har et grønt fokus.

Daglig leder Ingar Aasen i Malermester Buer Drammen er både stolt og spent over bedriftens nye grønne satsning. Bedriften har lenge jobbet målrette med sitt grønne skifte og i mai markerte de sin ekspansjon til vestfold ved å sykle Bragernes Torg til Tønsberg. 

Miljøfokus
-Siden vi har lagt ned et godt stykke arbeide for å bli sertifisert som miljøfyrtårn, har vi tenkt at det er viktig at vi viser både kommunen, befolkningen og næringslivet at ved å satse på oss, satser de samtidig på bærekraft og et bedre miljø. Vi våger å ta standpunkt og står ved de valgene vi gjør, forklarer han.

-Hvordan har de ansatte tatt imot tanken om syklende befaringer?
-Med stor entusiasme! De mest praktiske tenkte litt på regnværsdagene også, så viu har kjøpt inn nytt regntøy til alle sammen, med signalfarger og refleks, slik at vi skal være godt synlige der vi kommer syklende. Som kjent jobber malerne ikke veldig ofte ute i øsende regnvær, så det har ikke vært på tapetet tidligere. Men befaringer skjer jo hele tiden, uansett vær. Dermed ble det regntøy på samtlige.

Sykle i Drammen
-Blir det ikke lite rasjonelt å skulle sykle til befaringene?
-Vi tror ikke det. Da vi syklet Bragernes Torg til Tønsberg i forbindelse med ekspansjon og etablering av kontor der, fikk vi virkelig testet våre sykkelferdigheter og fikk samtidig et innblikk i hvordan det er å bruke elsykkel i praksis.

Med en rekkevidde på 14 mil, kom Aasen seg trygt gjennom sykkelturen fra Drammen til Tønsberg og han føler seg trygg på at elsykkelen har det som trengs for å gjennomføre befaringer i Drammen i løpet av en dag. 

-Heretter blir det hardtrening for alle ansatte i Malermester Buer Drammen?
-Nåja, elsykkel er jo en god løsning også for oss som kanskje sliter med et kne eller kunne ha ønsket oss bedre kondis, humrer Aasen, men legger til at han synes elsykkel på befaringer er en kjempeidé som han mer enn gjerne lager litt blest om.