JM digitaliserer med hjelp av Spacemaker
Håvard Haukeland, gründer og CEO for Spacemaker med Carl Christensen, med-gründer og CTO samt Anders Kvåle, med-gründer og styreleder. Foto: Spacemaker 

JM digitaliserer med hjelp av Spacemaker 

JM signert i dag avtale med Spacemaker, om bruk av deres AI-plattformen for å digitalisere sin eiendomsutvikling i Norge, Sverige og Finland.

JM er en av de ledende boligutviklerne i Norden. Med AI-teknologien levert av Spacemaker, tar JM sikte på å befeste sin posisjon som ledende innen digital transformasjon og bærekraft, som selskapet anser både som et ansvar og en ambisjon.

"Hos Spacemaker tror vi at samspillet mellom teknologi og mennesker vil gi mer velfungerende lokalsamfunn og boforhold for dagens og morgendagens mennesker. Vi er veldig entusiastiske for samarbeidet med JM, da vi deler visjonen om at en klar vektlegging av bærekraft må danne grunnlaget for å bygge byer og lokalsamfunn som kan stå tidens prøve, sier Håvard Haukeland, administrerende direktør i Spacemaker.

Fikk du med deg: Spacemaker med internasjonalt samarbeid

JM var en tidlig støttespiller for Spacemaker, der de testet produktet og bidro med verdifull innsikt til viktige funksjoner til plattformen. Selskapet utvider nå samarbeidet som en del av sine omfattende investeringer i digitalisering av prosesser og produkter, noe som vil bidra til å skape moderne og bærekraftige boliger i dag og i fremtiden, i hele Norden.

Lindal Smith Elementer| Klimahuset - Botanisk Hage

Spacemaker har vokst raskt siden lanseringen i 2016. Med nå mer enn 100 ansatte og kontorer i Stockholm og Gøteborg er målet å dramatisk forbedre beslutningsstøtte og samarbeid i eiendomsutvikling ved hjelp av AI. Plattformen gir eiendomsutviklere, arkitekter og kommuner en mulighet til å vurdere en rekke miljøkriterier som er avgjørende for utviklingen av bærekraftige lokalsamfunn, for eksempel vind, sollys, støy og optimale.

Om JM
JM er en av de ledende utviklerne av bolig- og boligområder i Norden. Selskapet fokuserer på å utvikle boliger på attraktive steder, med vekt på å utvide storbyområder og universitetsbyer i Sverige, Norge og Finland. De er også involvert i prosjektutvikling av næringslokaler og kontraktsarbeid, først og fremst i Stor-Stockholm-området. JM fokuserer på å fremme langsiktig bærekraftarbeid i alle sine virksomheter. Årlig omsetning utgjør cirka 16 milliarder SEK og selskapet har om lag 2600 ansatte. JM er et aksjeselskap notert på NASDAQ Stockholm, i segmentet Large Cap. 

Les også: Tettere og smartere byggeløsninger

Om Spacemaker
Spacemaker ble grunnlagt i 2016, og har som mål å bidra til å bygge bedre og mer bærekraftige byer. Med sin revolusjonerende AI-teknologi gir Spacemaker arkitekter og eiendomsutviklere muligheter til å maksimere potensialet til en tomt ved raskt å generere og evaluere de optimale løsningene, basert på fysiske data, forskrifter og preferanser. Spacemaker har vokst til mer enn 100 ansatte og mottok i juni 2019 $25 millioner i serie A-finansiering fra risikokapitalinvestorene Atomico og Northzone. Selskapet har hovedkontor i Oslo, ekspanderer internasjonalt og har i dag kontorer i Barcelona, ​​Stockholm, Gøteborg og på MIT i Boston. Spacemaker er partner for store eiendomsutviklere i Europa, inkludert Bouygues Immobilier, JM, OBOS, AF Gruppen og NREP, og vant i 2019 Innovasjonsprisen fra den Norske Byggenæringen.