Spacemaker med internasjonalt samarbeid
Nathalie Watine, Bouygues Immobilier Executive Director for Digital Transformation og Håvard Haukeland, co-founder og CEO for Spacemaker signerer partnerskapsavtalen mellom de to selskapene. Foto: Spacemaker

Norske Spacemaker planter flagget i det franske markedet.

Nathalie Watine, Bouygues Immobiliers konsernsjef for digital transformasjon og Håvard Haukeland, medgründer og administrerende direktør i Spacemaker, en partnerskapsavtale.

Ved å samarbeide med Bouygues Immobilier, en av Europas ledende eiendomsutviklere, lanserer Spacemaker sin revolusjonerende teknologi basert på kunstig intelligens i det franske markedet. Dette markerer det første franske partnerskapet i Spacemakers «Frontier Program» - et program designet for inngang i nye markeder, hvor utvalgte eiendomsutviklere får tilgang til AI-plattformen.

Spacemaker gir utviklingsteam muligheten til å maksimere potensialet til en tomt gjennom rask generering, analyse og evaluering av optimal design basert på fysiske data, reguleringsforskrifter og preferanser. Plattformen bruker AI for å dramatisk forbedre beslutningsstøtte og samhandling i eiendomsutvikling.

Bruk av AI i eiendomsutvikling har en rekke fordeler som kan føre til mer bærekraftige tilnærminger i planleggingen av byene og lokalsamfunnene våre: Vi kan identifisere betydelig forbedringspotensial for tomter, og maksimere bokvalitetene i utbyggingsprosjektene (f.eks dagslys, sollys, utsikt, kvaliteten på uterommene, støy), samtidig som det introduserer sårt tiltrengt effektivitet i selve byggeprosessen.

I lys av sin digitale transformasjonsstrategi vil Bouygues Immobilier i 2020 begynne å bruke Spacemakers teknologi i seks av de viktigste prosjektene, inkludert Charenton-Bercy-distriktet.

Rådgivende ingeniører i BYGGTEKNIKK, GEOTEKNIKK, BYGGLEDELSE, PROSJEKTLEDELSE,

- Spacemaker har som mål å bidra til å bygge bedre og mer bærekraftige byer med AI. Etter den vellykkede lanseringen av vår plattform i Norden, er vi nå stolte av å samarbeide med en av Europas ledende og mest fremtidsrettede eiendomsutviklere, forklarte Håvard Haukeland, Spacemakers medgründer og CEO.

- Jeg er veldig glad for samarbeidet med Spacemaker, som er et perfekt eksempel for
Bouygues innovasjons- og digitaliseringsstrategi" sier Pascal Minault, president for Bouygues Immobilier.

Om Bouygues Immobilier
Bouygues Immobilier er en av Frankrikes og Europas ledende private eiendomsutviklere, med en total arbeidsstyrke på 1 969 ansatte (per 31. desember 2018) og en omsetning på 2 628 millioner euro i 2018. Med flere kontorer over hele Frankrike og tre i utlandet, har Bouygues Immobilier i over 60 år utviklet bolig-, tertiær- og kommersielle eiendomsprosjekter i over 250 tettsteder gjennom et tett nettverk av lokale byråer. Bouygues Immobilier prøver å skape bedre livskvalitet på lang sikt for alle sine kunder, og er veldig opptatt av innovasjon og bærekraftig utvikling, ved å gjøre både kjøpsprosessen og bruken av boarealene og tjenestene som er skapt for dem, så gode som mulig. Bouygues Immobilier var Frankrikes første eiendomsutvikler som ble tildelt ISO 9001-sertifisering og NF Habitat HQE-sertifisering, med et øye for å oppnå de høyeste standardene for kvalitet og trivsel på arbeidsplassen for sjette år på rad.

Om Spacemaker:
Spacemaker ble grunnlagt i 2016, og har som mål å bidra til å bygge bedre og mer bærekraftige byer. Med sin revolusjonerende AI-teknologi gir Spacemaker arkitekter og eiendomsutviklere muligheter til å maksimere potensialet til en tomt ved å raskt generere og evaluere de optimale løsningene, basert på fysiske data, forskrifter og preferanser.

Spacemaker har vokst til mer enn 100 ansatte og mottok i juni 2019 $25 millioner i serie A-finansiering fra risikokapitalinvestorene Atomico og Northzone. Selskapet har hovedkontor i Oslo, ekspanderer internasjonalt og har i dag kontorer i Barcelona, ​ Stockholm, Gøteborg og på MIT i Boston. Spacemaker er partner for store eiendomsutviklere i Europa og vant i 2019 Innovasjonsprisen fra den norske byggenæringen.