11 dager igjen til vi starter jakten på Norges hyggeligste håndverker
-Dette bidrar til motivasjon, mestring og anerkjennelse og er med på å sikre Norge fagarbeidere i verdensklasse. Vi blir med i Norges Hyggeligste Håndverker fordi vi deler samme verdier som prosjektet. Daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway. Foto: WorldSkills Norway
Sist oppdatert: 16-04-2021

Jakten starter om 11 dager!

Norges Hyggeligste Håndverker er en kåring som hyller håndverkerne. WorldSkills Norway er en del av juryen og skal også bidra særskilt til å få flere nominerte lærlinger.   

Daglig leder Bjørnar Valstad i WorldSkills Norway forteller det er naturlig å samarbeide med aktører som deler felles mål, og han gleder seg til å ta fatt i juryarbeidet.

– Vi i WorldSkills arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. Gjennom nasjonale og internasjonale yrkeskonkurranser gir vi unge lærlinger og unge fagarbeidere sjansen til å teste sin kompetanse mot de beste i verden. 

Saken fortsetter under annonsen

  • slide
  • slide

-Dette bidrar til motivasjon, mestring og anerkjennelse og er med på å sikre Norge fagarbeidere i verdensklasse. Vi blir med i Norges Hyggeligste Håndverker fordi vi deler samme verdier som prosjektet.

-Vi ønsker å bidra til at dyktige, seriøse og serviceinnstilte fagarbeidere kommer bedre frem i lyset og får større anerkjennelse enn de gjør i dag.

– Ungdommens viktigste rollemodeller for yrkesvalg er foreldrene. Det er vi foreldre som kan åpne eller lukke ungdommens horisont for framtidig yrkesvalg.

-Vi foreldre snakker sjelden positivt om håndverksyrkene til barna våre, fordi bransjen i årevis er negativt beskrevet. Hvem vil vel bli håndverker når man bare hører negative historier?

-Derfor skal WorldSkills Norway og Norges Hyggeligste Håndverker bidra til sterkere positiv historiefortelling, og slik bidra til å endre holdningene i befolkningen.