Norges hyggeligste håndverker - Bli med da vell
Fordi nasjonen Norge trenger det! -Det er litt pompøst sagt, men fakta er at vi mangler 70.000 håndverkere i Norge (kilde: SSB). Det tar tid å utdanne en ny generasjon håndverkere, sier prosjektleder Benjamin Husstad-Nedberg.
Sist oppdatert: 01-04-2022

Bli med da vel!

Det nærmer seg avspark for årets hyggeligste kåring og hele temaet hos Norsk Byggebransje gleder seg stort til å komme i gang igjen. 

Med sommerfugler i magen tok Hege og Andrea turen til Oslo, for et trivelig gjensyn med prosjektleder Benjamin Husstad-Nedberg og flokken hans i Norges Hyggeligste Håndverker.

Vi kommer inn i en litt nøytral entré og må pent vente på å bli hentet. Når vi kommer opp i etasjene tas vi godt i mot av en gjeng glade mennesker i fine, lyse lokaler. 

-Vi kjenner at her må det være godt å komme på jobb, spesielt kantinen gjør oss lett misunnelig, ler prosjektleder Hege Indrehus. 

Bransjeløft med Norges Hyggeligste Håndverker i spissen
Norge har mange flotte, hyggelige og faglig dyktige håndverkere som fortjener ros og honnør. Samtidig vet vi at Norge trenger mange flere håndverkere i årene som kommer. 

Kåringen bidrar til å løfte alle de som allerede gjør et godt inntrykk i norske hjem. Det er flotte ambassadører for sine yrker som inspirerer kommende generasjoner. 

-Det handler om mennesker, som hver dag gjør et faglig stykke arbeid som mange av oss kanskje tar litt for gitt. Vi ser vegger, gulv og tak utvendig, og innvendig, men det er mye vi ikke ser. Jeg føler at vi lærer noe nytt hver eneste dag fra håndverkerne som vi snakker med, sier prosjektleder Hege Indrehus.

Fordi nasjonen Norge trenger det!
-Det er litt pompøst sagt, men fakta er at vi mangler 70.000 håndverkere i Norge (kilde: SSB). Det tar tid å utdanne en ny generasjon håndverkere, sier prosjektleder Benjamin Husstad-Nedberg.

-I år gjennomføres kåringen for sjette gang og vi vil engasjere hele befolkningen gjennom positiv historiefortelling. Det er dere i Norsk Byggebransje gode på! 

Hvilke forventninger har dere til årets kåring?
-Vi har et nasjonalt ansvar for en bransje som bygger hjemmene våre, kontorer og arbeidsplasser. Hva passer bedre enn å hylle en håndverker som fortjener det?

-Målet er å øke engasjementet hvert år. Vårt 5 års jubileum i fjor ble et av våre beste år noensinne. Over 2300 håndverkere ble nominert, og de mottok over 270 000 stemmer. 

 -Kjennskap blant håndverkerne klatret også og norske politikere med forrige- og nåværende statsminister samt NHO-sjef i spissen støttet kåringen offentlig.

-Når vi åpner for nomineringer 25 april i år håper vi norske kvinner og menn over hele landet vil engasjere seg og ta seg tid til å hylle en håndverker som fortjener det. 

-Så utfordrer vi kunder, bedrifter, politikere og ikke minst bransjeforeninger til å engasjere seg.  BLI MED DA VEL! Vær med å heie, avslutter Husstad-Nedberg.

Uten håndverkeren stopper Norge! 
-Med delte verdier og et felles mål om å heve statusen til håndverksfagene er det med glede vi fornyer samarbeidet med Norges Hyggeligste Håndverker.

-Som en ledende nyhetsformidler innen byggebransjen vil vi bidra gjennom å formidle gode og fine historier fra bransjen, samtidig som vi skaper oppmerksomhet rundt selve kåringen, sier ansvarlig utgiver Ellen Øiesvold Palsén. 

Vi går fra Tøyen med rett rygg og en solid porsjon stolthet, det er godt å kjenne at Norges Hyggeligste Håndverker er like fornøyd over samarbeidet med oss som vi med dem.

Sammen med solide, trygge bedrifter og bransjefolk har vi et felles mål: Å bidra til å sette et positivt søkelys på norske håndverkere. 

Hovedsponsor 2022 er Volkswagen Nyttekjøretøy
-Vi ønsker å bidra til at de flinke håndverkerne vi har rundt om i landet får økt oppmerksomhet for den gode jobben de legger ned hver eneste dag. Ingvild Øversveen, markedssjef Volkswagen Nytte.

Øvrige sponsorer i 2022 er:

Talkmore er naturligvis med som en av initiativtakerne til hele kåringen.
-Vi håper det norske folk også i årets kåring vil nominere sine favoritthåndverkere på
 hyggeligste.no fra påsketider, det fortjener de og det kommer hele bransjen til gode -Markedsdirektør Karianne Salicath

Mitt Anbud ønsker å løfte frem de positive historiene fra bransjen, og gi de dyktige håndverkerne den oppmerksomhet de fortjener. Administrerende direktør Håvard Bungum.

EL-PROFFEN: -Norges håndverkere er helt sentrale i byggingen av landet. EL-PROFFEN ønsker å være med å sette fokus på alle de hyggelige og dyktige håndverkerne som hver dag bidrar til dette. Stein V. Fossnes, administrerende direktør

Boligmappa jobber for å løfte frem den seriøse delen av håndverksbransjen, en viktig del av dette arbeidet handler om å bygge stolthet rundt håndverksfaget. Daglig leder Erling Olaussen 

Oras: Vi er stolte av å få være med og støtte kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker også i år. Vi ser hvor viktig det er å ha stødig fokus på å løfte frem dyktige og seriøse rørleggere og andre håndverkere. Lars Erik Fossum, country Manager

Helly Hansen: -Bransjen fortjener et positivt løft, så dette gleder vi oss til å være med! Marte Christine Bakken, Nordic marketing specialist

Tools: -TOOLS ønsker sammen med andre bransjekolleger å løfte fram, hylle og hedre våre dyktige håndverkere og vise at vi setter pris på den viktige jobben dere gjør. Anders Olaussen, markedsføringssjef.

Comfort og Bademiljø: -Vi er stolte av å styrke rekrutteringen til håndverksbransjen sammen med kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker. Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i VVS Norge

ELKO: -Som Norges mest kjente leverandør av elektromateriell ønsker ELKO å løfte fram flinke håndverkere og elektrikere. Kjetil Kaldestad, administrerende direktør

Worldskills Norge: -Vårt arbeid er å inspirere og motivere unge mennesker til å velge yrkesfag, og disse målene er helt sammenfallende med hva Norges Hyggeligste Håndverker ønsker å oppnå, sier Bjørnar Valstad, daglig leder.

Würth Norge: -Vi støtter Norges Hyggeligste Håndverker fordi vi ønsker å være med på å øke anerkjennelsen av håndverkerne våre, sier Kari Helene Hagen, Markedssjef i Würth Norge AS.

Tryg: -Vårt motto er: Det handler om å være trygg. Det gjelder også i høyeste grad for håndverksbedrifter og deres ansatte, der yrket som håndverker kan innebære en økt risiko for skader og uhell, sier Ingeborg Morken, direktør i Tryg Næringsliv.