ELKO fornyer samarbeidet med Norges Hyggeligste Håndverker
-I ELKO har vi lidenskap for det vi driver med og et stort hjerte for elektrikerne, derfor er det viktig for oss å støtte opp om initiativ som løfter håndverket opp og frem, sier Marlene Haagensen, Marketing and Communications Manager hos ELKO. Foto: ELKO
Sist oppdatert: 18-01-2022

ELKO fornyer samarbeidet med Norges Hyggeligste Håndverker

– Vi er stolte over å få være med og støtte kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker i år også.

-I ELKO har vi lidenskap for det vi driver med og et stort hjerte for elektrikerne, derfor er det viktig for oss å støtte opp om initiativ som løfter håndverket opp og frem, sier Marlene Haagensen, Marketing and Communications Manager hos ELKO.

I april starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker for sjette gang og nå er det klart at ELKO Norge AS for fjerde året på rad skal være med på laget.

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad- Nedberg er svært fornøyd med å ha med ELKO videre:

– Norges Hyggeligste Håndverker handler om å sette positivt fokus på og gi noe tilbake til alle de hyggelige og dyktige håndverkerne vi har i dette landet. Elektrikere flest kjenner godt til elektrobedriften ELKO.

-Som Skandinavias ledende produsent av installasjonsmateriell, styringssystemer samt tele- og nettverksprodukter, mener vi ELKO har en naturlig og viktig plass i sponsorstallen vår.

Haagensen ønsker å fokusere på at de er en naturlig støttespiller med lang erfaring i elektrobransjen:
– ELKO har gjennom 77 år levert elektromateriell til norske hjem og virksomheter, og har hele tiden vært med på å lede utviklingen.

-Vi er også stadig i endring og følger med tiden, også med tanke på smarte hjem og bærekraftige produkter. Folk flest har ELKO-produkter i hjemmene sine og det er vi kjempestolte av.

Håndverksbransjens største og viktigste kåring:
Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene.

Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrke rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

I 2021 kom det inn over 2200 nominasjoner og 270 000 stemmer. Husstad-Nedberg forteller at man har truffet en nerve i befolkningen og har stor tro på at kåringen bare vil fortsette å vokse.

– Norges Hyggeligste Håndverker engasjerer veldig - både hos håndverkerne og blant befolkningen forøvrig. At vi har fått inn nesten 10 000 nominasjoner og over én million stemmer på seks år sier jo det meste om hvor mye denne kåringen engasjerer, sier Husstad-Nedberg.

Han mener kåringen er viktig med tanke på bransjens omdømme og rekruttering til håndverksfagene.
– Kjernen i Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem alle de dyktige og hyggelige håndverkerne vi har her i landet, og gi dem den oppmerksomheten de fortjener.

-Vi har gitt folk muligheten til å hylle håndverkerne, og den sjansen er det svært mange som har benyttet seg av, avslutter Husstad-Nedberg.

Om Norges Hyggeligste Håndverker:

  • Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbudi 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjene
  • Kåringen i 2022 blir den 6. i rekken, med sterke sponsorer i ryggen
  • Kåringen hyller håndverkerne! Gjennom å fortelle de positive historiene fra håndverksbransjen er målet å løfte bransjens omdømme i befolkningen
  • Kåringen styrker rekrutteringen til yrkesfagene
  • Kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker 2022 åpner opp for nominasjoner og stemmer etter påske 2022 og prisutdelingen finner sted i september 2022