MAKS og Byggsøk i full drift
Tallene peker stødig oppover for Arkitektbedriftenes elektroniske byggesøknadsløsning. Foto: iStock

MAKS og Byggsøk i full drift

15. februar 2019 lanserte Arkitektbedriftene, som den første private aktøren i Norge, en heldigital løsning for byggesøknader. Åtte måneder senere går det unna med søknader.

– Vi har investert en god del sparepenger og har jobbet tett i to år med løsningen, og det er gøy å se at så mange allerede har tatt den i bruk. Målet vårt har vært å lage en søknadsløsning tilpasset arkitektenes arbeidsprosesser, slik at de best mulig kan kvalitetssikre arbeidet sitt, gjenbruke data og jobbe mer effektivt. Arkitektene står for en stor del av byggesøknadene i Norge, og med en løsning som gjør søknadsprosessen enklere, regner jeg med god vekst i antall arkitekter som tar i bruk systemet, sa administrerende direktør, Egil Skavang den gangen.

Etter åtte måneder i drift må man kunne konkludere med at løsningen har vært en stor suksess.

"Eg synes søknadsløysinga er enkel og forståeleg på det meste (mykje betre enn gamle byggsøk)"
- Elisabeth Silde, Omega Arkitekter

Så langt er det blitt sendt 350 ulike søknader, og de første prosjektene har fått ferdigattest for tiltak der hele søknadsprosessen ble gjennomført i MAKS. Arkitektbedriftene har også utvidet IT-teamet sitt slik at man har enda bedre kapasitet til både utvikling og support. Alt for å gjøre brukere av våre unike og fremtidsrettede systemer fornøyd.

"Dere er helt fantastiske til å svare kjapt!"
- Hege Brenden, qdp arkitekter

– Det er utrolig spennende å gå i front og være en drivkraft i utviklingen av denne typen verktøy. Her er også medlemmer og brukere en viktig faktor, alle de tips og tilbakemeldinger vi har fått fra dem er en uvurderlig utviklingshjelp for oss, sier kvalitetsrådgiver Christian Hofmeier, som til daglig jobber med disse systemene.