Isolerer Norske hjem med øl glass fra England

Isolerer norske hjem med øl glass fra Engelske puber

Resirkulert glass fra britiske puber blir energieffektiv isolasjon i norske hus. Det er resultatet etter en unik satsing på sirkulær økonomi av Knauf Insulation i samarbeid med Veolia.

I St Helens, en og en halv mil utenfor Liverpool, ligger det britiske hovedkontoret til Knauf Insulation. Her produseres det glassullisolasjon til det Europeiske markedet. I det nye gjenvinningsanlegget til Veolia – tvers over gaten fra fabrikken til Knauf Insulation – skal nå mer enn 60 000 tonn glassflasker og glassbeholdere fra blant annet lokale puber og barer gjenvinnes hvert år og bli til energieffektiv isolasjon. Både blåseullen og de herdede produktene i form av plater og ruller som produseres i St Helens, blir til isolasjon i nybygde hus i Sverige, Danmark og Norge. Bak denne satsingen står Knauf Insulation sammen med Veolia, et globalt selskap med virksomhet innen vanntjenester, avfallshåndtering og energi.

– Med råvaren så nær produksjonen sparer Knauf Insulation mer enn 600 000 kilometer i materialtransporter og kan samtidig sikre kvaliteten på våre produkter. Opplegget sikrer tilgangen til råvarer og viser dessuten at vi inntar et klart standpunkt for sirkulær økonomi, sier Peter Isacsson, adm. dir. i Knauf Insulation Scandinavia.

Knauf Insulation er en del av Knauf Group, et familieeid globalt byggmaterialkonsern med en årlig omsetning på mer enn €5 milliarder. Som en av verdens ledende isoleringsprodusenter driver vi virksomhet i over 35 land og har flere enn 40 produksjonsanlegg som produserer glassull, steinull, ekstrudert polystyren (XPS), ekspandert polystyren (EPS) og ekstrudert polyetylen (XPE). Med flere enn 5500 ansatte er vi spesialister på isoleringsproduksjon, forskning og utvikling.