Elsker å gjøre folk happy
– Helt fra femårsalderen fikk jeg være med faren og farfaren min og hjelpe dem, de var begge håndverkere. Bestefar malte fly og da kom malerinteressen min frem. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker
Sist oppdatert: 19-09-2022 - Saken er tidligere publisert på hyggeligste.no 

Elsker å gjøre folk happy

Å se kundenes store smil når jobben er utført, er like gøy hver eneste gang!

Nikolay er en imponerende håndverker som behersker det meste av håndverksfag, fra flislegging til bilmekanikk.

Han er opprinnelig fra Bulgaria og elsker livet i Norge. Nikolay er blid som en sol og har alltid et vennlig ord, og ser alle rundt seg. Han hjelper mer enn gjerne til med hva enn det skulle være og når enn det skulle være.

Bygget opp selv på tre år
Nikolay bor på Sola i Stavanger og driver sitt eget firma. Han forteller at han er veldig stolt over å kunne si at han har et firma som går veldig bra og at han om ikke lang tid vil kunne tilby rundt 20 arbeidsplasser.

Alt har han bygget opp selv på tre år. I 2023 har han planlagt et stort prosjekt og han forteller at han aldri mangler noe å gjøre.

I en av nominasjonstekstene kan vi lese:

"Han er så utrolig positivt og flink i alt han gjorde hos oss. Han er effektiv og smiler og finner beste løsningen. Jobben han gjør er utført med et smil, og alt han gjør er veldig bra og han passer på kvalitet og gir veldig bra service. Finner gode løsninger og passer på at kundene er fornøyd.”

Man skal tidlig krøkes
Nikolay er utdannet ingeniør, men han skjønte etter noen år at han ønsket å gjøre noe mer praktisk med kroppen og hendene. Interessen for håndverk og maleryrket fikk han i tidlig alder:

– Helt fra femårsalderen fikk jeg være med faren og farfaren min og hjelpe dem, de var begge håndverkere. Bestefar malte fly og da kom malerinteressen min frem.

Nikolay forteller at han jobber hardt, er seriøs, kreativ og at han stiller opp for andre. Han utfører nesten alle typer arbeid utenom rørlegger- og elektrikerfag.

Han er også en god bilmekaniker! Med så mange jern i ilden sier det seg selv at han ikke har mye fritid og han jobber ofte 12-15 timer. Når han ikke er på jobb hender det at han pusser opp og fikser ting hjemme.

– Om det er noe tid til overs så reiser jeg og samboeren min litt, og vi spiser ute, eller hun hjelper meg med et prosjekt i huset.

Nikolay er som nevnt bild som en sol og en av høydepunktene i hverdagen hans er å gjøre andre folk glade. Han setter stor pris på å kunne hjelpe folk med et problem eller å få det fint i hjemme deres.

Norges hyggeligste håndverker 2022

Å se kunders glede er for Nikolay mer motiverende enn betalingen.

Han forlater aldri en jobb han ikke er 100 prosent fornøyd med og han lytter alltid til kundenes ønsker.

– Jeg er sosial og tar gjerne en kaffekopp og en prat med kundene, selv om det er litt vanskelig iblant med språket. Men et smil og vennlighet forstår alle på alle språk!

En fantastisk kåring
Om kåringen Norges Hyggeligste Håndverker sier Nikolay at han synes det er helt fantastisk at det finnes en kåring som gir håndverkerne mer selvtillit og anerkjennelse.

– Uten oss blir det jo ikke bygget noe i Norge, så dere trenger oss! Jeg tror kåringen også er viktig som inspirasjon til rekruttering av de unge.

Han forteller videre at han er så stolt av å være i finalen at det er vanskelig å forklare.

– Stolt og takknemlig. Jeg har blitt tatt så varmt imot av kunder og venner i Norge, og har alltid følt meg inkludert og verdsatt. Og nå å bli finalist på toppen av det hele er jo bare helt utrolig!

Klikk deg inn her for å stemme på Nikolay!