Norges hyggeligste snekker - Vestlofoten Bygg AS
Med 30 års erfaring vil Knut Arne gjerne anbefale flere å velge håndverksfag -Det er utrolig fritt, vi får jobbe med alt fra privatmarkedet til offentlige bygg og industri. Vi får være mye ute og kan påvirke store deler av vårt arbeid. Foto: Privat
Sist oppdatert: 23-07-2020 

Norges hyggeligste snekker?

Knut Arne Henningsen, snekker/tømrer fra Reine i Lofoten er nominert til kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker. 

Det er en beskjeden, men stolt håndverker vi får kontakt med. Han trives ikke spesielt godt med så mye blest og liker bedre å ligge litt lavt i terrenget. Samtidig er han glad og takknemlig for det engasjementet som råder for Lofotens store sønn. 

Fikk du med deg: Etterlyser flere lærlingeplasser

Som ungdom var han skolelei og så for seg en fremtid som fisker på tråler, til tross for at han ikke hadde fiskere i slekten. Pappa var skeptisk og frarådet sin sønn et liv på havet og dermed ble det yrkesskole og læretid som snakker/tømrer på Ballstad Jernvare. 

-En god utdannelse og en fin tid. Jeg ble værende i bedriften i 15 år etter endt læretiden og stortrivdes. Likevel kjente jeg behov for å teste muligheten til å drive for meg selv. 

Knut-Arne Henningsen drev enkeltmannsfirma i flere år, før han etablerte Vestlofoten Bygg As og ble godkjent lærebedrift i tømrerfaget. I dag har han 3 ansatte og 2 snekkere som begge begynte som lærlinger i bedriften har blitt værende også etter å ha tatt fagbrev. I juni i år kom tredjemann inn som lærling og det har gitt mersmak. 

Norsk Byggebransje oppfordrer alle sine lesere til å stemme fram Norges Hyggeligste Håndverker 2020

Med 30 års erfaring vil Knut Arne gjerne anbefale flere å velge håndverksfag
-Det er utrolig fritt, vi får jobbe med alt fra privatmarkedet til offentlige bygg og industri. Vi får være mye ute og kan påvirke store deler av vårt arbeid.

Han legger ikke skjul på at yrket også er krevende
-Du må tåle at det er høyt tempo uten å fire på kvaliteten i arbeidet. 

At det er en hyggelig kar vi har med å gjøre, viser seg i alle nominasjonene. Alltid like blid og hyggelig. Det er like klart at denne mannen står på, vet hva som må gjøres og sørger for at det blir gjort. 
Dyktig fagmann, løsningsorientert, og hjelpsom er blant superlativene som går igjen på hans nominasjonene hans. 

Les også: Har støttet stolte håndverkere i 130 år

Vi ønsker Henningsen lykke til videre i konkurransen og oppfordrer alle våre lesere til å stemme på og nominere Norges Hyggeligste håndverker. Her kan du stemme på din kandidat

Dyktige fagfolk fortjener ros, ære og berømmelse. Derfor støtter Norsk Byggebransje kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker. I samarbeid med arrangørene vil vi sørge for at de positive historiene når ut til hele Norge.