-Vi snakker om at vi er heldige som faktisk kan jobbe, og jeg er stolt over at alle er enige i at vi må gjøre alt vi kan for å bidra til å holde Norge i gang. Som Churchill så passende sa det. «When you’re going through hell, keep going», og det skal vi sammen sørge for å gjøre. Arild Frøberg Daglig leder Søran AS. Foto: Søran AS

“When you're going through hell, keep going”

Koronaepidemien snudd ting på hodet og usikkerheten i byggebransjen er stor. I en ny hverdag er det viktigere enn noen gang at man holder hodet høyt og står sammen. Det har de skjønt hos blikkenslager Søran AS, hvor de servere de ansatte ekte cowboy-lunsj hver dag for å holde humøret og samholdet oppe. 
 
I en hverdag med stor usikkerhet, er det viktigere enn noen gang at alle drar i samme retning og støtter hverandre, men det kan være enklere sagt enn gjort. Vi tok oss en ringerunde til store og små entreprenører i Norge for å høre hvordan de og deres ansatte takler dagens utfordringer.
 
Cowboy-lunsj og Vazelina Bilopphøggers
Søran AS er et komplett blikkenslagerselskap med over 50 års erfaring og kunder over hele Østlandet. Daglig leder Arild Frøberg, forteller Norsk Byggebransje at de fortsatt har godt med oppdrag, spesielt innen proffmarkedet, men er forberedt på at det kan endre seg. 

-Vi vet at ting kan forandre seg raskt i disse korona-tider, så vi fokuserer mye på gjennomføring, logistikk og samarbeid med andre i bransjen. I tillegg er vi i oppstartsfasen av et nytt og spennende prosjekt knyttet til fornybar energi som holder humøret oppe.

Følg Norsk byggebransje på Facebook
Følg Norsk byggebransje på Instagram|Norske Byggeprosjekter

-Allerede for fire uker siden startet vi en streng linje i forhold til smittevern, altså før Folkehelseinstituttet skjerpet sine anbefalinger. Kona, som er sykepleier, holder oss hardt i øra og sikrer at hygienereglene følges, både av gutta på gulvet og inne på kontoret.

-For å holde energien oppe serverer vi ekte cowboy-lunsj med karbonader, egg og pølser til de ansatte, som i disse dager må spise i små puljer på 2-3 ansatte rundt et gedigent langbord som sikrer at vi holder avstand og at fruen er fornøyd. 

Gjør hva vi kan for å bidra til å holde Norge i gang
Godt med arbeid er selvsagt en stor trygghet for både deg som leder og de ansatte, men som du sier kan dette raskt endre seg i disse dager. Er dette et tema som opptar de ansatte mye i hverdagen? 

-Som leder har jeg tettere kontakt med gutta for tiden enn det som er vanlig. Vi har en lett og fleipete tone internt. Vazelina Bilopphøggers står på full guffe i verkstedhallen, så gutta får «musikk tel arbe’». 

-Vi snakker om at vi er heldige som faktisk kan jobbe, og jeg er stolt over at alle er enige i at vi må gjøre alt vi kan for å bidra til å holde Norge i gang. Som Churchill så passende sa det. «When you’re going through hell, keep going», og det skal vi sammen sørge for å gjøre. 

Kontakt Hege hos Norsk Byggebransje

Mange bedrifter i byggebransjen har allerede blitt tvunget til å permittere ansatte på grunn av mindre aktivitet, men så langt er ikke permittering et spørsmål dere har tatt stilling til? 

- Hos oss bidrar alle som vanlig ennå og vi har ingen permitterte ansatte. På det nåværende tidspunktet er forskjellene minimale. Det er fullt kjør i fabrikken og de ansatte har funnet gode rutiner for å holde avstand, mens vi har tre kontoransatte som alle har fått hjemmekontor. 

-Hyppige møter via Skype og mobil sørger for å holde driften i full gang, og kunder og partnere får alle svar på forespørsler med lysets hastighet. Det gjelder å opprettholde tett kontakt med både de gamle, trofaste kundene og med nye, potensielle kunder. 

Klare for å gi full gass 
Søran er klare for å gi full gass vi og har kapasitet til å ta på oss nye oppdrag. Større byggeprosjekter som går over tid, topper selvsagt ønskelisten. 

-Vi har et moderne verksted med en stor maskinpark og ansatte, noe som gjør det mulig å produsere nøyaktig hva kunden måtte ønske seg. 

-For nå bretter vi opp ermene og er klare til å fortsette å utføre små og store oppdrag innen ventilasjon, blikkenslagerarbeid og takomlegging, for både store og små kunder.