Previous
Next
F.v.: Bjørn-Tore Rynning Olsen, adm. dir. i Fredensborg Bolig og avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo. Foto: Veidekke / Ill:  Sweco Architects
Sist oppdatert: 05-07-2024 Pressemelding 

Veidekke skal bygge Vollebekk Stasjon

Veidekke har fått i oppdrag av Fredensborg Bolig å bygge 149 leiligheter i fire bygg med et underjordisk bod- og garasjeanlegg på Vollebekk i Oslo.

Oppdraget er en totalentreprise verdt 460 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi er svært fornøyde med å kunne sette i gang bygging av nok et stort boligprosjekt i Oslo.

- Vollebekk Stasjon er et kvalitetsprosjekt tilrettelagt for rasjonell boligproduksjon der vi har fått bidra i prosjektet helt fra starten.

- Vi takker Fredensborg for tilliten de viser oss og gleder oss til byggestart til høsten, sier avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo.

Fredensborg Bolig har opprettholdt takten i boligbyggingen tross et utfordrende marked, og fikk i vinter utmerkelsen «Norges best solgte boligprosjekt» for Vollebekk Stasjon. 

- Vi er glade for å starte byggingen av dette prosjektet og med Vollebekk Stasjon tilfører vi Oslo sårt tiltrengte boliger.

- Veidekke har bidratt med sin kompetanse i utviklingsfasen og vi er glade for å ha dem med videre i byggefasen, sier Bjørn-Tore Rynning Olsen, administrerende direktør i Fredensborg Bolig.

Boligene i prosjektet varierer fra ett- til femroms leiligheter fra 37 til 104 m2.

Alle leilighetene vil få private uteplasser og innbydende fellesområder, takterrasser og sosiale soner. T-banestopp er bare et steinkast unna og det er gangavstand til barnehager, skole, det lokale kulturhuset og idrettsanlegg.

Veidekke er allerede i gang med riving av eksisterende bygningsmasse på tomten.

Bygge­arbeidene starter opp i oktober med planlagt ferdigstillelse høsten 2026. Les mer om prosjektet her.

Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for andre kvartal 2024.