Listaheimen Farsund Kommune
Nye Listheim Sykehjem. Foto: Farsund kommune

Nye Listaheimen Sykehjem 

Etter mange år med kritikkverdige forhold var den en gledens dag for både ansatte og beboere da ordfører Arnt Abrahamsen klippet snoren under den offisielle åpningen av nye Listaheimen den 1. juni. Det gamle bygget som ble satt opp i 1962, er jevnet med jorden og et helt nytt bygg på 5,700 m2 med 32 boenheter er nå Farsund kommunes nye stolthet. 

I tillegg til 32 flotte boenheter og fellesarealer, rommer det nye bygget også dagsenter og administrasjon på rundt 1,450 m2. Veggene på nye Listaheimen prydes blant annet av flotte, lokale fotografier som Farsund Fotoklubb har donert til senteret. 

Utendørs er det anlagt en ny sansehage i tilknytning til det kommunale sykehjemmet, hvor lokale kunstnere har vært behjelpelig med idéer og utforminger av ulike kunstverk som preger sansehagen. 

ERV Teknikk Lyngdal AS

Aktører
Nye Listaheimen er gjennomført som totalentreprise, hvor byggherre Farsund Kommune ga den lokale entreprenøren Kruse Smith Entreprenør AS oppdraget som totalentreprenør. 

Arkitekt for nye Listaheimen har vært NOVO arkitekter AS, som tilbyr et bredt spekter av arkitekttjenester fra høyt kompetente arkitekter til kunder i Kristiansand og omegn. Et annet Kristiansand-basert selskap, Senab og Eikeland, vant anbudet som interiørentreprenør. 

Senab og Eikeland er en av Norges mest komplette interiørentreprenører for innredning til næringsbygg og offentlige rom. Selskapet så dagens lys i 2015 da Edsbyn Senab og Magnar Eikeland Gruppen slo seg sammen. Etter sammenslåingen ble Senab Eikeland en av Norges største og ledende aktører innenfor møbler og interiørløsninger til kontor, skole, barnehage, helse, offshore og offentlige miljøer.

Andre lokale aktører var blant andre Erv Teknikk Lyngdal AS og Lindland Maskin AS.