Sjef og medmenneske
Som daglig leder med ca 55 ansatte, har Erduan mye ansvar. Han ser, hører og følger opp alle, og kjenner hver enkelt sin bakgrunn og historie. – Mitt mål er: Alle skal få en bra lønn og alle skal trives. Jeg motiveres hver dag når vi som team nok en gang har gjort en god jobb og kundene er fornøyde. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker 
Sist oppdatert: 22-09-2022 - Saken er tidligere publisert på hyggeligste.no 

Sjef og medmenneske

Erduan Esati: –Jobben er svært viktig for meg, men menneskene jeg treffer betyr enda mer.

Erduan Esati er en «self made» mann på 35, som elsker den praktiske og kreative siden av jobben sin, men som er minst like opptatt av menneskene han jobber med og for.

«Snill og dyktig» er adjektivene som stadig går igjen i de over 100 nominasjonene han har fått. Mange av dem er fra kollegaer i mur & betong firmaet Erduan startet opp i Oslo, Pussmester AS.

Når Norges hyggeligste håndverker kommer på besøk er det rehabilitering av en husfasade som er i gang. Dette er en jobb som ligger Erduan sitt hjerte nær.

– Som lærling ble jeg sendt på fasadeoppdrag i byen og i gamle bygårder, og de jobbene likte jeg veldig godt fra første dag. Vi har jobbet mye med 1890- gårdene i Oslo, og der ligger fortsatt hovedfokuset.

-Å ta vare på det gamle med en lang historie og gjøre det vakkert igjen, er en takknemlig jobb.

– Jobben som håndverker er givende på alle måter, både med produksjonen og det menneskelige aspektet.

Jeg elsker å være på byggeplasser og se og følge opp endringer fra dag til deg og gjøre en forskjell for kunden.

-Jeg er ikke så glad i papirarbeid, så jeg har ansatt noen til å ta mye av den delen! Men jeg er med på alt, fra start til mål i et prosjekt!

Som daglig leder med ca 55 ansatte, har Erduan mye ansvar. Han ser, hører og følger opp alle, og kjenner hver enkelt sin bakgrunn og historie.

– Mitt mål er: Alle skal få en bra lønn og alle skal trives. Jeg motiveres hver dag når vi som team nok en gang har gjort en god jobb og kundene er fornøyde.

-Jeg sørger alltid for å ha et åpent og ærlig forhold til kunden, og er ikke fornøyd med en jobb før kunden er det. God kommunikasjon hele veien er viktig.

-De skal kunne stole på meg og vite at oppdraget er i de beste hender. Jeg hjelper alle som trenger det og er tilgjengelig nesten hele døgnet, sier Erduan, som fortsetter:

– Min kanskje største motivasjon er likevel når jeg gir unge mennesker som sliter i livet en ny sjanse ved at de kommer og jobber for meg. Jeg gir dem en unik mulighet ved at de får en ny start i et vanskelig liv.

– Belønningen er så stor når de viser interesse, lærer og etterhvert blir dyktige håndverkere. Jeg bryr meg personlig om dem alle sammen. -

Norges hyggeligste håndverker 2022

Jeg er glad for ikke bare å være sjef, men også medmenneske og litt psykolog.

-De fleste finner ny mening i hverdagen, er takknemlige og jobber hardt. Vi har blant annet hatt rusmisbrukere her som har vært uten håp, men som, takket være fast jobb, bra lønn og tett oppfølging, kommer seg ut av rusen og får et nytt og mye bedre liv. Det gjør veldig inntrykk på meg og er det mest meningsfulle jeg gjør.

Heiagjeng på hjemmebane
Med eget firma og mange kunder jobber Erduan lange dager. Men hjemme har han også mange mennesker han bryr seg veldig om, så han passer alltid på å få tid med familien.

På hjemmebane er det kona som først og fremst får hverdagene til å gå rundt. Ingen liten jobb når de er foreldre til seks jenter og en gutt!

– Barna våre er mellom 4 og 13 år, så det er en livlig gjeng som det er morsomt å være sammen med, smiler Erduan, ikke så rent lite stolt.

– Men når jeg har litt tid for meg selv spiller jeg bedriftsfotball, og så liker jeg godt å gå i skogen. Der får jeg ro i hodet og orden på tankene mine. Jeg er nemlig litt av en dagdrømmer.

-Det kan ta litt av iblant, he he. Jeg liker også å lage mat, og kona mi er også veldig flink til det.

-Vi reiser iblant og besøker familien i Makedonia, for vi savner dem jo, selv om vi trives veldig godt her i Norge, sier Erduan, som har bodd i Norge siden han var baby.

Nå er altså Erduan finalist, og vet å sette pris på det. Først og fremst på vegne av bransjen, som sårt trenger rekruttering. På egne vegne er han ikke vant til å stikke seg frem:

– Jeg er ganske sjenert, faktisk, og liker ikke så mye oppmerksomhet, men det er klart jeg er stolt og glad! Og ikke minst overrasket!

Klikk her for å stemme på Erduan!