- Vi er veldig fornøyde med resultatet vi leverer for 2023. Det har vært et utfordrende år for bygg og anleggsbransjen, og som konsern står vi midt i en enorm etableringsprosess, forteller konsernsjef i VB Gruppen Anders Almestad. Foto: VB Gruppen
Sist oppdatert: 05-04-2024 Pressemelding 

Et solid 2023 for VB Gruppen

VB Gruppen leverer solide resultater for 2023, midt i etableringen av Norges første landsdekkende rørleggerkonsern og i det som er en utfordrende tid for bygg- og anleggsbransjen.

Omsetningen for 2023 endte rett under 1,3 MNOK og med en driftsmargin på over 10,3% lander VB godt over mediannivået i bransjen.

For ett år siden valgte i underkant av 50 rørleggerbedrifter å etablere Norges første landsdekkende rørleggerkonsern. Resultatet for 2023 viser at konsernet har kommet godt ut av startblokka.

Byggeplasser er travle knutepunkter med høy aktivitet, mange arbeidere, materialer og tunge maskiner i konstant bevegelse. I dette kaoset er det lett at ømfintlig utstyr som heiser blir utsatt for skade.

- Vi er veldig fornøyde med resultatet vi leverer for 2023. Det har vært et utfordrende år for bygg og anleggsbransjen, og som konsern står vi midt i en enorm etableringsprosess, forteller konsernsjef i VB Gruppen Anders Almestad.

Økonomidirektør Christian Olberg mener de gode resultatene vitner om en solid markedsposisjon og god drift i bedriftene.

- Selv om mye av det som har skjedd i forbindelse med konsernetableringen i 2023 hovedsakelig har ligget hos konsernadministrasjonen, har prosessen også krevd mye av bedriftene.

- Det at de leverer så solide resultater viser at kvaliteten på driften er høy, forklarer Olberg.

I tillegg til bedriftene i VB konsernet, er rundt 100 bedrifter tilknyttet som VB Partner i kjededelen av VB Gruppen.

Tallene for Partnerbedriftene er enda ikke helt klare, men innkjøpsvolumet viser at også de har godt driv inn i 2024.

- Vi har enda ikke fått endelig oversikt over tallene for VB Partnerbedriftene, men estimatene våre og varekjøpet viser at også disse leverer godt i et utfordrende marked, forklarer Olberg.

Fiskarhedenvillan - Minihus og småhus

2024 - et etableringsår

VB Gruppen har offensive vekstplaner, og for 2024 er hovedfokuset å styrke samarbeidet i regionene.

- Verdiskapningen skjer lokalt i klynger bestående av både integrerte- og partnerbedrifter.

- Klyngesamarbeidet har allerede begynt å fungere godt og gjennom 2024 har vi som mål å utvikle samarbeidet i klyngene ytterligere, forklarer Almestad.

Flere eksterne bedrifter banker også på døren og Almestad utelukker ikke ytterligere oppkjøp i løpet av 2024.

- Vi ser at mange ønsker å være en del av satsningen vår, både ved å innfusjoneres i konsernet og som partnerbedrifter. Dette tar vi som et tydelig tegn på at vi er på rett vei.

- Vi fortsetter arbeidet med oppkjøpsstrategien, som er en viktig del av grunnlaget for lønnsom vekst fremover.

- Bedriftene som vurderes inn må passe inn i VBs nyskapende kultur og komplementere vår kompetanse. Tidspunktet må også være riktig for både dem og oss, forklarer Almestad.

En viktig prosess for 2024 er integrasjonsprosessen for bedriftene som innfusjoneres i VB konsernet.

- Noe av det aller viktigste vi gjør i år er å sikre at bedriftene som allerede er på vei inn i konsernet integreres på en god og fullverdig måte.

- Dette er en omfattende prosess, men vi er godt i gang og har som mål at alle bedriftene skal være fullt integrert innen utgangen av 2024, avslutter Almestad.