Sist oppdatert: 12-04-2024 Annonsørinnhold 

Ta tilbake fargene i arkitekturen

Med respekt for fortiden og ambisjoner for fremtiden har Steni utviklet en helt ny fargekolleksjon, i samarbeid med Skandinavias ledende ekspert innen farger og arkitektur.

Kine Angelo, Førsteamanuensis ved NTNU, Institutt for arkitektur og teknologi har jobbet med farger i over 12 år. Hun har vært med på laget for utviklingen av den nye fargekolleksjonen:

- Et vanlig problem med produkter på markedet i dag, er at fargene som er tilgjengelig ofte er for fargesterke eller for fargesvake. Ofte jobber jeg med å skrelle vekk disse, men i dette prosjektet har vi utviklet et helt nytt fargekart ut fra reelle behov.

- Det er veldig deilig å kunne gi ut et kart hvor jeg kan si «her er det trygge valg», avslutter Angelo.

- Fargene gjør det lettere å ivareta stedsidentitet og riktig fargebruk i byområder. Steni Colour består av hele 80 kulører.

- 60 av dem utgjør basefargene, men i fargekartet finner man også 10 aksentfarger og 10 i gråskala. I tillegg får man Steni Colour-platene med ulike glansgrader.

Med Steni digitale verktøy: Steni Colour fargevelger kan man teste farger for å finne den perfekte sammensetningen til ditt prosjekt. Test farger på bygg, enkelt og uten kostnad

En prat om farger i arkitektur med fargeekspert Kine Angelo

Det nye fargekartet vektlegger kulturhistorie og er basert på kombinasjoner fra barokken til modernismen.

Med utgangspunkt i historiske farger i urbane områder presenterer Steni et utvalg av fargetoner og nyanser valgt for å inspirere til kreativt uttrykk. Fargene er ikke trendy, eller laget for å holde tritt med moten. Disse fargene er tidløse, ærlige og fulle av mening.

Gå til fargegalleriet for å se alle fargene

Jan Terje Nielsen, kommunikasjonssjef i Steni er fornøyd med det nye fargekartet og forteller at det høster gode ord fra bransjen:

- Vi har hatt et fantastisk samarbeid med NTNU og Kine Angelo i utviklingen av kolleksjonen.

- Vårt mål har vært å få frem farger som er anvendelige ut fra arkitektenes behov og lokale fargeveiledningsguider både i Skandinavia, og internasjonalt.

- Tilbakemeldingene vi har fått fra arkitekter som har sett på kolleksjonen har vært overstrømmende positive! Det er ingen tvil om at Kine og NTNU vet hva de holder på med, avslutter Nielsen.

Steni og Kine Angelo har satt sammen et videokurs på fem episoder.

  • Hvorfor er det viktig at vi bruker mer farger i arkitekturen?
  • Hva gjør fargene på omgivelsene med oss mennesker?
  • Hvordan kan farger påvirke humør og livssituasjon for enkeltmennesker?
  • Hvilke farger har vi brukt i arkitekturen opp igjennom historien?
  • Hva må man tenke på når man lager et fargekart?

Kurset er helt gratis og videoleksjonene sendes gjennom et løp på fem e-poster. De varer rundt fem minutter hver og du kan se dem akkurat når du vil. Meld deg på her