
Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt med 0,8 prosent fra mai til juni. Ill: OBOS
Sist oppdatert: 01-07-2025 Pressemelding
OBOS-prisene falt som forventet
Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt med 0,8 prosent fra mai til juni. På landsbasis falt prisene med 1,5 prosent.
- OBOS-prisene har steget hver måned så langt i år med unntak av i april. I juni falt prisene noe igjen, og prisfallet var noe større enn snittet for juni de siste tjue årene, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.
Som forventet
Hun mener at prisutviklingen i juni var i tråd med forventningene. Prisene pleier å falle noe i juni og i år bidro trolig ekstra høyt tilbud av bruktboliger til prisnedgangen.
- Selv om prisene har falt noe etter mars, da Norges Bank avlyste rentekuttet, er prisene godt opp hittil i år. Det er derimot for tidlig å se noen effekt av rentekuttet som kom i juni, understreker Monsvold.
OBOS-prisene i hovedstaden har steget med 4,7 prosent fra juni 2024 til juni 2025. Hittil i år er prisene i Oslo opp 6,7 prosent.
Tydelig prisøkning så langt i år
I snitt har OBOS-prisene i Oslo falt med 0,3 prosent i juni måned siden 2004.
På landsbasis har OBOS-prisene steget med 5,0 prosent de tolv siste månedene og 8,7 prosent hittil i år.
Kvadratmeterprisen for brukte OBOS-boliger var 84 971 kroner i Oslo i juni, og 73 482 kroner på landsbasis.
OBOS-statistikken dekker rundt 25 prosent av bruktmarkedet i Oslo.
Forventer prisoppgang til høsten
- OBOS-prisene i Oslo har pleid å stige i juli og august, og vi forventer at det vil skje også i år.
- Med utsikter til at renten kan bli satt noe ytterligere ned, trolig i september og muligens i desember slik Norges Bank har signalisert, venter vi at de sesongjusterte boligprisene kan stige noe utover høsten.
- Hvor mye dyrere boligene blir, avhenger av antall rentekutt. Fortsatt reallønnsvekst, godt arbeidsmarked og færre boliger til salgs, vil også drive opp prisene, sier Monsvold.
Tror på økte priser i 2026
I følge NBBLs Boligmarkedsbarometer tror svært mange husholdninger på økte boligpriser det neste året, og andelen som venter rentekutt har økt.
Rentekutt virker sterkere i Oslo enn andre steder i landet fordi boligprisene her er svært høye og mange har mye gjeld. Prisene i hovedstaden drives også opp av lavere boligbygging de siste årene.
Trenger rask behandling av nytt lovforslag
Nyboligsalget har vært tregt også denne våren og en vedvarende lav salgstakt gjør at boligbyggingen er for lav sett opp mot det underliggende behovet.
Regjeringens nye lovforslag som åpner for at halvparten av alle nye leiligheter i borettslag kan selges med boligkjøpsmodellen Deleie kan derimot gi ny fart i boligbyggingen.
- Vi har ventet lenge på dette lovforslaget og nå forventer vi at Stortinget raskt behandler forslaget slik at det kan gjelde fra neste år.
- Lovendringen sammen med rentekutt vil ikke bare gjøre det lettere for flere å komme seg inn på boligmarkedet, det vil også kunne føre til at det på litt sikt blir bygget flere nye leiligheter, sier Monsvold.