Illustrasjoner: Stemningsbilde fra Room2Room, Fasadebildet fra Arkitekværelset AS

Norges sørligste hotell åpnet i Mandal

Norges sørligste hotell befinner seg midt i hjertet av Mandal og åpner dørene i mai 2019. Det nye 4-stjerners hotellet gjenspeiler den industrielle og maritime kulturen Mandal har å by på. Arbeidet med hotellet startet 2. januar 2018 og strekker seg over 5,000 m2 i vakre omgivelser på Malmø i Mandal.

Hotellet ligger i tilknytning til Buen Kulturhus, og gjennom fokus på både materialer- og utførelse av høy kvalitet, har man skapt et unikt hotell med en varm atmosfære preget av beliggenhet og lokalhistorie. Her kan besøkende kjenne lukten av frisk sjø og nyte late soldager på takterrassen. Hotellets restaurant, Anker, fokuserer på kortreist, lokal mat som tilberedes på et åpent kjøkken slik at gjester kan se kokken tilberede de lokale delikatessene som preger menyen.

Satser på konferansemarkedet
Mandal Hotel, som til daglig skal styres av Direktør Lotte Fredriksen Syltevik, vil satse tungt på konferansemarkedet i segmentet 10-400 personer, og vil først og fremst fokusere på lokale bedrifter mellom Stavanger til Kristiansand.

Mandal ligger flott til på sørlandet og har et variert tilbud som blant annet omfatter 14 strender, sjøfly, sightseeingbåter, sykkelutleie og en flott gågate med en rekke små, lokale butikker. Når Mandal Hotell åpner som Norges sørligste hotell, er det med 87 hotellrom og over 200 sengeplasser. Hotellet har i tillegg syv moderne, stilrene konferanserom som alle har fått navn etter lokale steder i Mandal-regionen. For de som søker unike lokaler til større selskap, stiller Norges sørligste hotell også med et eget selskapslokale.

Hotellet er ikke tilknyttet en av de større kjedene og vil være bemannet med dyktige fagfolk som vil gjøre sitt ytterste for å gjøre alle gjesters opphold minneverdig. Totalt sett har Mandal Hotel skapt 33 arbeidsplasser fordelt på 15 årsverk. Hotellet inviterer til en såkalt “soft opening” 2. mai, mens den offisielle åpningsfesten vil finne sted i juni 2019.

Aktører
Det er det unge arkitektfirmaet Arkitektværelset AS fra Oslo som har tegnet Mandal Hotel og de står også bak interiøret. Arkitektværelset AS ble grunnlagt i 2015 av daglig leder Grethe Løland, som er utdannet både arkitekt og interiørarkitekt. Løland kan vise til flere internasjonale utmerkelser og hun har tidligere vært ansvarlig prosjektleder for blant annet DNB sitt hovedkontor i Tromsø.

Room2Room har i samarbeid med Arkitektværelset stått for interiøret og leveransen av dette. Room2Room ble etablert i 2004 og jobber hovedsakelig med hotellinnredning, faste og mobile innredninger til rom og fellesarealer. De håndterer prosjektledelse, produksjon, innkjøp logistikk samt montering på innredningsprosjektene de er involvert i, og har bred erfaring fra prosjekter i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Med egne interiørarkitekter, stort nettverk av produsenter og leverandører er Room2Room svært konkurransedyktig uansett budsjett.

Totalentreprenør for det bygningsmessige arbeidet på Norges sørligste hotell har vært Kruse Smith Entreprenør AS. Det er en innovativt og fremtidsrettet entreprenør- og boligkonsern med nasjonalt nedslagsfelt. Kruse Smith Entreprenør AS er en solid familiebedrift som har røtter helt tilbake til 1935.

Sweco Mandal Hotell

Aktører

Det er det unge arkitektfirmaet Arkitektværelset AS, fra Oslo som har tegnet Mandal Hotell og de står også bak interiøret. Arkitektværelset AS ble grunnlagt i 2015 av daglig leder Grethe Løland, som er utdannet både arkitekt og interiørarkitekt. Løland kan vise til flere internasjonale utmerkinger og hun har tidligere vært ansvarlig prosjekterende for blant annet DNB sitt hovedkontor i Tromsø.

Totalentreprenør for det bygningsmessige arbeidet på norges sørligste hotell har vært Kruse Smith Entreprenør AS. En innovativt og fremtidsrettet entreprenør- og boligkonsern med nasjonalt nedslagsfelt. Kruse Smith Entreprenør AS er en solid familiebedrift som har røtter helt tilbake til 1935.

Murermester Kristian Sollie| Mandal Hotell
Contiga|Mandal Hotell

OneCo er et industrikonsern som har sin kjernvirksomhet innen elektro og automasjon. En av deres store styrker er at de kan levere systemintegrerte løsninger, som sørger for at ulike fag og produkter kobles  sammen og fungerer opptimalt. Som et raskest voksende selskaper er OneCo eksperter på å omstille seg til endringer og trender i elektromarkedet.

Murmester Kristian Sollie AS fra Kristriansand yter profesjonelle tjenester innen en rekke av fageområder til kunder både i Aust- og Vest-Agder. Murmester Kristian Sollie ble etablert i 2008 og har i dag syv erafne ansatte som utfører det aller meste innen murer- og betongarbeide for store og små kunder. 

Room 2 Room interiør arkitekter|Mandal Hotell