Kristiansand Rutebilstasjon|Norske Byggeprosjekter
Det er Kristiansand Eiendom som er byggherre, og i tett samarbeid med prosjektleder Kurt Thomassen fra PK Entreprenør, ble bygget overlevert i henhold til avtalen.

Kristiansand Rutebilstasjon

Den gamle rutebilstasjonen fra 1963 har sett bedre dager, og etter mange år med planlegging av en ny rutebilstasjon var det en gledens dag da Ordfører Harald Furre kunne klippe snoren til den helt nye og topp moderne stasjonen sommeren 2019. 

Det er den lokale entreprenøren PK Entreprenør AS som har hatt ansvaret for byggingen av den nye stasjonen, som er tegnet av Asplan Viak. Med store glassflater er den nye stasjonen blitt litt av et signalbygg i byen og reisende kan nyte godt av både oppholdsrom, toaletter med digital betalingsløsning og en stor Narvesen-kiosk hvor de kan få seg en matbit. I den ene enden av bygget er det også satt av plass til et eget oppholdsrom for byenes buss- og taxisjåfører.

Det er Kristiansand Eiendom som er byggherre, og i tett samarbeid med prosjektleder Kurt Thomassen fra PK Entreprenør, ble bygget overlevert i henhold til avtalen. I prosjektet har det det vært lagt stort fokus på betongarbeid, limtrekonstruksjon og glassfasader med hensyn til både kvalitet og estetikk. Under hele byggeprosessen har det vært brukt store ressurser på fremdriftsoppfølging, noe som har resultert i en effektiv gjennomføring og veldig fornøyde prosjektdeltakere på begge sider av bordet.  

Effektiv fremdrift med 3D modell
Underveis i prosjektet har man måttet ta ekstra hensyn til busstrafikken i området, da den nye stasjonen er nærmeste nabo til den eksisterende rutebilstasjon. Under prosjekteringen av prosjektet ble det utarbeidet en egen 3D modell, hvor alle involverte fag ble tatt hensyn til. Modellen ble brukt aktivt underveis og ifølge prosjektleder Kurt Thomassen hos PK Entreprenør var modellen til stor hjelp for en sømløs gjennomføring av prosjektet. Thomassen fremhever videre det gode HMS-samarbeidet mellom PK Entreprenør og Kristiansand Eiendom, som resulterte i at prosjektet ble gjennomført uten noen alvorlige skader. 

Nytt parkanlegg i fase II
Den nye rutebilstasjonen er oppført med utstrakt bruk av store glassflater som gir bygget et transparent og moderne utseende. Andre byggematerialer er betong og limtre, hvor alle føringsveier er skjult i limtredrager i konstruksjonen. I gridkonstruksjonene er det også integrert led-strips med tunable white som dimmes automatisk ut fra naturlig sollys. 

Over sommeren startet fase II, hvor den gamle stasjonen fra 1963 skal jevnes med jorden før det skal etableres et nytt og flott parkanlegg befolkningen i Kristiansand kan nyte mens de venter på buss, tog eller taxi. 

Aktører:
Asplan Viak er en av Norges største aktører innen rådgivende ingeniør- og arkitekttjenester. Selskapet ble grunnlagt for 60 år siden og har siden bistått både offentlige og private aktører med en lang rekke tverrfagelige tjenester. Asplan Viak har i dag rundt 1,000 ansatte fordelt på 31 kontorer, og to divisjoner; Plan og Arkitektur, samt Bygg og Infrastruktur. 

Under arbeidet med Kristiansand Rutebilstasjon har Asplan Viak hatt ansvar for konkurranse, forprosjekt, detaljprosjekt og oppfølging. 

PK Entreprenør AS er et mur- og entreprenørselskap som hovedsaklig bygger næringsbygg, industribygg og boliger. Selskapet utfører delentrepriser innen betongarbeid, murerarbeid, tømrerarbeid, ildfast muring samt vedlikehold og rehabilitering av eksisterende bygninger. Selskapet har solid markedsposisjon på Sørlandet og utfører flere oppdrag andre steder i landet.

PK Entreprenør AS omsetter årlig for ca. 250 millioner kroner. Selskapet består av 80 dyktige ansatte. Murere, betongarbeidere, forskalingssnekkere, tømrere og administrativt personell. Beslutningsveiene i PK Entreprenør AS er korte, og det gjør bedriften fleksibel og effektiv.