Fasader fra nordøst og terrasse. Foto: Sørmegleren

Amalienborg Aveny - byggetrinn 3

Amalienborg Aveny ligger vakkert til i Vågsbygd i Kristiansand og prosjektet består av totalt 125 leiligheter fordelt på 4 byggetrinn. Det første byggetrinnet, med 50 leiligheter fordelt på 3 blokker, var klart til innflytting våren 2016, mens det andre byggetrinnet med 34 leiligheter stod klart sommeren 2018.

Det tredje byggetrinnet med tre blokker på henholdsvis 3-, 4-, og 5 etasjer, ligger høyt og fritt, og rommer 21 leiligheter, hvorav flere av leilighetene har en nydelig utsikt til sjøen og Bragdøya. Trinn fire skal etter planen stå klart sommeren 2020.

Amalienborg Aveny ligger sentralt til, med kort avstand til en rekke fasiliteter som Amfi kjøpesenter, helsestasjon, lege, tannlege, barnehage og andre servicetilbud. Det er også anlagt en badeplass i nærheten, og for de som elsker båtlivet er det muligheter for båtplass. Vakre Vågsbygd kirke ligger også i umiddelbar nærhet, i tillegg til flott turområder og utearealer for  både store og små. Her ligger alt til rette for piknik og utelek, eller bare late dager ute i solen med en god bok.

HTH KJØKKENFORUM, KRISTIANSAND

Svært god kvalitet med “eneboligfølelse”
Det er Skanska AS som har hatt oppdraget som totalentreprenør, med byggherreselskapet Skeie Eiendom AS og Lumber AS på eiersiden. Kontraktssummen var på rundt 100 millioner kroner eks. mva., og det inkluderer en stor lekeplass og lokal infrastruktur. Det var arkitektfirmaet Egerdal & Nordbø (Eno) som har tegnet prosjektet. Prosjektleder Johnny-André Bakkan fra Skanska har vært svært opptatt av kvalitet i alle ledd, og har hatt fokus på finishen. Leilighetene i det tredje byggetrinnet har blitt gitt mer enn én vindusfasade i stuer og oppholdsrom, slik at man får en følelse av enebolig. I kjelleren er det parkering med heis til leilighetene, og i tillegg er det bod på minimum 5 kvadratmeter til hver leilighet. 

Fasadene følger også tråden fra de to første byggetrinnene, men det har blitt gjort noen endringer for å skape litt variasjon. Fasaden består av pussede og hvitmalte murflater, koksgrå fasadeplater og grå teglstein. Byggene er reist i betong og stålkonstruksjon, med hulldekker. Veggelementene er Skanskas egenproduserte, og er dermed ferdig isolerte og klare til å settes inn, fores og lektes. Sammen med en ferdigprodusert plen til uteområdet, har dette ført til at prosjektet har hatt veldig god fremdrift.

Prosjektet kan i tillegg skryte av å følge TEK10 og Husbankens krav til lavenergibygg, noe som ifølge prosjektlederen har ført til at de har oppnådd tetthetsresultater på passivhusnivå.

Schindler| Amalienborg Aveny
Con Form | Amalienborg Aveny