Østfoldbadet - Uteanlegg

Etter mange år med planlegging var det i 2000 endelig klart for åpning av Østfoldbadet, Norges første moderne badeanlegg. Siden den gang har Østfoldbadet blitt kåret til Norges beste badeland en rekke ganger og det flotte anlegget har vært brukt som inspirasjon for en rekke nye badeland over hele Norge. 

Ved åpningen var Østfoldbadet det første komplette anlegget med svømme- og stupebasseng, terapi/helsebasseng som holdt 34 grader, boble- og massasjebasseng, kaldstamp, familiebassenget med bølger, strømkanal og fasiliteter som badstuer, klatrevegg og sklier for både store og små barn. Badelandet var også det aller første i Norge til å integrere et komplett serveringstilbud med egen kafé. 

Det nye bygget med uteområdet som ble åpnet sommeren 2019, er etablert på nabotomten til badelandet hvor Henstad Barnehage tidligere sto. Etter rivning av barnehagen, hadde man hele 3,5 mål tomt til rådighet for etablering av det nye anlegget, som er tegnet av Halvorsen & Reine.

Gulv og Sparkel AS|Norske Entreprenører

Stadig utvikling 
For å sikre sin plassering blant Norges aller beste badeland, har Østfoldbadet helt siden åpningen lett etter nye muligheter for å forbedre tilbudet til besøkende. Den siste utbyggingsfasen har dreid seg om et nybygg med garderober, lekerom og treningssenter, samt et flott utendørsområde med bassenger, sklier, plaskebasseng for de minste, strømmekanaler og vann som bobler flere steder. 

Bygd som et opplevelsessenter med vann, har man blant annet pyntet det sklisikre underlaget med morsomme fotspor og lagt opp til at selv mindre barn skal kunne utfolde seg trygt, mens de voksne kan slappe av i solveggen. 

Hele det nye uteområdet er dekket med belegningsstein av typen marktegl, levert av Anleggsgartner Lyng og Svendby AS, under kontrakt med hovedentreprenør Askim Entreprenør AS. Det lekende gummibelegget rundt bassenget er det underentreprenør Maskin og Utemiljø AS som har montert. Den flotte fasaden i glass og aluminium er levert av H-fasader GlassTeam AS 

50 års erfaring 
H-fasader GlassTeam AS er et norskeid selskap med mer enn 50 års erfaring. Selskapet har hovedkontor og egen produksjon i Fredrikstad, samt en avdeling på Kløfta. Selskapet omsatte for drøyt 150 mill. kr. i 2018, og har i dag ca. 100 dyktige medarbeidere fordelt på de to avdelingene. 

For arbeid med gulv, avretting og våtrom, ble Gulv og Sparkel AS hentet inn. Selskapet er eksperter på flytesparkling, epoxybehandling, vinyl, linoleum, tepper, teppefliser, designergulv, veggvinyl og våtrom, med mer. Siden etableringen i 2010, har Gulv og Sparkel AS opparbeidet seg et solid rykte blant sine kunder, som er både private, offentlige, entreprenører og eiendomsselskaper. 

Nordens ledende leverandør av offentlige bad- og spa-anlegg
For å sikre den ypperste kvalitet i både levering og produkter, var det Processing AS som ble hentet inn for å utføre arbeidet med svømmebasseng i stål, hele det automatiske renseanlegget, rutsjebaner og attraksjoner, i tillegg til drukningsalarmer. 

Processing AS ble etablert i 1971 og har siden da inntatt posisjonen som den ledende aktøren innenfor leveranser til offentlige bade – og svømmeanlegg. Deres kompetanse spenner seg fra vannbehandling og attraksjonsløsninger for svømmebasseng og badeland, til utforming og utførelse av konseptbaserte spa-anlegg. Processing AS er i dag også agent for flere av Europas mest fremtredende leverandører innen vannbehandling og spa/sauna. Selskaper som Evoqua Water Technologies, Fluvo, Maytronics og Klafs er eksempler på deres leverandører, som alle er ledende innen sine respektive felt.

Enwa Badeanlegg
Enwa Badeanlegg AS - er totalleverandør til alle typer av offentlige bad, svømmebasseng og SPA-anlegg. Vi designer og bygger komplette svømmebasseng med utstyr for svømmehall, badeland og SPA-anlegg, til privat og offentlig bruk. 

Enwa Badeanlegg utfører alt fra prosjektering og montasje av komplette renseanlegg, garderobeløsninger og adgangssystemer til levering av kjemi, service og produkter. Enwa Badeanlegg AS har 30 års erfaring og kompetanse fra over 500 ferdigstilte prosjekter.