Lillebergtunet inneholder til sammen 92 leiligheter fordelt på to-, tre- og fireroms leiligheter. Foto: OBOS

Lillebergtunet - Ensjø

På toppen av Ensjø i Oslo, langs Grenseveien og Malerhaugveien, finner man leilighetsprosjektet Lillebergtunet. Her har byggherre Grenseveien 69 AS satt opp to boligblokker på henholdsvis fire- og syv etasjer, med totalt 92 leiligheter. 

Leilighetene er omfavnet av en stor gårdshage med flotte solforhold. Via en bred trapp er hagen knyttet sammen med Østre Parkdrag med store grønne lunger, åpent vannspeil, bekkeløp, og en turvei lengst vest på tomten.

Prosjektet inneholder til sammen 92 leiligheter fordelt på to-, tre- og fireroms leiligheter. Leilighetene varierer i størrelser fra 45 m2 til 93 m2, og alle har en takhøyde på 2,60 meter. Flere av leilighetene har også separat kjøkken, levert av Kjøkken HTH Prosjektavdeling AS. Med en flott beliggenhet og utsikt over byen fra flere av leilighetene, har Spor Arkitekter AS sørget for at alle beboerne kan se fram til late dager på enten egen markterrasse eller balkong. Den flotte utsikten over Oslo by kan også tas inn via en av de felles takhagene. 

Fra bil til bolig 
For de fleste er Ensjø kjent for sine mange bilforhandlere, som gjennom mange år har preget bydelen. Nå er det fortsatt mange bilforhandlere i området, men etter at Oslo kommune vedtok at det skulle anlegges en helt ny bydel på Ensjø, er det ikke lengre bilforhandlere som preger bydelen. Ensjø vil i løpet av de neste 10 årene bli hjem til flere tusen boliger, ny næring, frodige parker og et urbant og spennende byliv hvor mer enn 10,000 personer vil ha sin arbeidsplass. 

Elprosjekt|Rådgivende Ingeniør

Å skape en helt ny bydel har sine utfordringer, men også mange positive sider. Man kan fokusere på mer miljøvennlige boliger, legge til rette for syklister og etablere et helt nytt urbant sentrum hvor innbyggerne har alle servicetilbud på dørstokken. Mye har skjedd på Ensjø de siste årene, og i tillegg til boliger har det blitt etablert en rekke butikker, treningssentre, kafeer og restauranter. Kino, gallerier, teater- og konsertsaler står også på tegneboken.

Aktører
Hovedentreprenør for Lillebergtunet har vært den Oslo-baserte bedriften Backe Stor-Oslo AS. Det er en entreprenørbedrift med ca. 100 ansatte som ble etablert i 1946 som grunnsteinen til det som i dag er BackeGruppen. Med seg på laget hadde de en rekke lokale og nasjonale entreprenører og leverandører, som
HTH Prosjektavdeling AS som har levert kjøkken og garderober til alle leilighetene. 

Med fokus på høy kvalitet og smarte, brukervennlige løsninger, leverer HTH og prosjektavdelingen i Oslo rundt 35,000 skap til kunder i Oslo, Akershus, Buskerud og Østfold hvert år. HTH Prosjektavdeling AS har organisert seg slik at de ivaretar alle fasene i prosessen for sine kunder. Fra forprosjekt til ettermarked, står sluttbruker alltid i fokus slik at man kan levere et produkt kundene kan leve med i mange år. 

FLOW - Mesingset VVS |Etablert rørlegger Oslo

For rørarbeidet falt valget på FLOW Meisingset VVS, som er en veletablert rørleggerbedrift med 70 års erfaring fra faget. Selskapet ble etablert i 1949, og med kontorer i Bærum betjener FLOW Meisingset VVS i dag for det meste kunder i Bærum og Oslo, men de står også på pletten for kunder i Buskerud, Akershus og Østfold. FLOW Meisingset VVS har alltid fokusert på at de skal være en konkurransedyktig og fleksibel samarbeidspartner som alltid setter kunden i fokus.

Med et bredt spekter av VVS-teknisk infrastruktur til prosjektmarkedet og rammeavtale-segmentet, har de opparbeidet seg langvarige kundeforhold til blant annet Statsbygg, Undervisningsbygg, Asker kommune, Bærum kommune, Backe Stor-Oslo AS og Peab AS, med flere.

RIE 
Elprosjekt AS tilbyr rådgivende ingeniørtjenester innen elektro og IKT. Bedriften samarbeider jevnlig med en rekke anerkjente byggherrer og totalentreprenører, og tilbyr tjenester innen kostnadskalkyler, effekt- og lysberegninger, anleggsbeskrivelser og oppfølging i skisse- og forprosjekt, byggeperiode, drift og vedlikehold. Med solid og lang erfaring fra både store og små prosjekter, som bolig, skole, barnehage, omsorgsbygg, næring- og industribygg, samt UPS og generatoranlegg, er Elprosjekt AS stolt over å kunne si at alle deres ingeniører har tidligere bakgrunn som montører med fagbrev.