Prosjektet har fått navnet Fenderen og får en unik beliggenhet ved vannkanten i hjertet av Solheimsviken i Bergen. Ill: Arkitektgruppen CUBUS
Sist oppdatert: 22-03-2024 Pressemelding

Bygger massivtrebygg for GC Rieber Eiendom

Veidekke har inngått avtale med GC Rieber Eiendom om å oppføre et miljøsertifisert næringsbygg der Norconsult blir største leietager. Kontrakten er en totalentreprise med samspill verdt 241 millioner kroner ekskl. mva. 

- Vi setter stor pris på å få fortsette det gode samarbeidet med GC Rieber Eiendom fra byggingen av hotell Viken Brygge (Moxy Bergen) som blir nærmeste nabo.

- Prosjektet har svært høye miljøambisjoner, og det er jo noe vi liker ekstra godt å bygge. Vi takker så mye for oppdraget, sier distriktsleder Thor Småbrekke i Veidekke Bygg Bergen.

Byggeplasser er travle knutepunkter med høy aktivitet, mange arbeidere, materialer og tunge maskiner i konstant bevegelse. I dette kaoset er det lett at ømfintlig utstyr som heiser blir utsatt for skade.

Prosjektet har fått navnet Fenderen og får en unik beliggenhet ved vannkanten i hjertet av Solheimsviken i Bergen.

Bygget blir i massivtre og får tre etasjer pluss kjeller på totalt cirka 7.800 m2 og får en energimiks av solceller, elektrisitet, fjernvarme og sjøvann.

Utforming og materialvalg er gjort for å sikre bærekraft i hele byggets levetid fra oppføringen til muligheten for ombygging og gjenbruk av bygningsdeler ved rivning.

Bygget skal klassifiseres etter standarden BREEAM Outstanding (Paris Proof).

- Fenderen er det tredje massivtrebygget til GC Rieber Eiendom og bygges i innovasjons­distriktet i Solheimsviken.

- Vi ser det som en viktig del av vårt samfunnsoppdrag å samle aktører fra akademia, tjenesteleverandører, næringsklynger, offentlig forvaltning og oppstartsbedrifter, og skape gode arbeidsvilkår og møteplasser for de ansatte, sier administrerende direktør Tor Instanes i CG Rieber Eiendom.  

Igangsetting av bygg- og grunnarbeidene er planlagt i overgangen mellom mai og juni med ferdigstillelse i mars 2026. Les mer om prosjektet her.