OPF forplikter seg til bærekraftige bygg
I OPFs portefølje er blant annet Økern Portal. Bygget har fasade av resirkulert aluminium og takhage hvor det dyrkes mat til byggets restauranter. Foto: Christian Grønvold Hansen i Stema rådgivning.
Sist oppdatert: 18-11-2020

Oslo Pensjonsforsikring forplikter seg til bærekraftige bygg

OPF (Oslo Pensjonsforsikring) har en eiendomsportefølje på 750 000 m2 og har i lengre tid hatt fokus på bærekraft. Nå har de tatt nye grep og signert strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050

– Å signere strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050 hjelper oss å sette arbeidet med bærekraft i system, sier miljøansvarlig for eiendom i OPF Martine Pettersen, i en melding fra selskapet. 

Strakstiltakene er en del av Eiendomssektorens veikart mot 2050, som er utviklet av Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom for å bidra til grønn omstilling i næringen.

Les også: Værste forplikter seg til bærekraftige bygg

Ved å signere veikartet forplikter OPF seg til å implementere strakstiltakene i sitt arbeid, og dermed forvalte og bygge grønnere.

– Vi har lenge hatt fokus på bærekraft og det siste året har vi jobbet mye med å sette dette arbeidet i system. Å signere strakstiltakene er en naturlig del av denne konkretiseringen, sier Pettersen.

OPF har en eiendomsportefølje på til sammen 750 000 m2. Selskapet har allerede implementert flere av strakstiltakene i sin eiendomsportefølje.

Gikk du glipp av: Merker økende interesse for bærekraft

– Vi har for eksempel gjennomført BREEAM In-Use-sertifisering av flere av eiendommene våre. Mange av strakstiltakene er også fulgt på Økern Portal. Blant annet har det vært stort fokus på klimagassutslipp og bruk av EPD-er ved valg av materialer og vi har etterspurt fossilfri byggeplass.

-Vi har også utnyttet taket til både vegetasjon og rekreasjon, forteller Pettersen.

Daglig leder i Grønn Byggallianse Katharina Th. Bramslev gratulerer OPF med tilslutningen.

– OPF leverer offentlig tjenestepensjon til ansatte i Oslo kommune, kommunale foretak med flere, og har en viktig oppgave i å investere langsiktig. Da er det klokt å jobbe systematisk med bærekraft, slik strakstiltakene bidrar til, sier Bramslev.

Norsk Eiendom står også bak veikartet, og deres administrerende direktør Tone Tellevik Dahl sier: – Jeg kjenner OPF som en bedrift som er smarte og innovative. De bidrar til å skape framtidens byer. Det er flott at de tar bærekraftsarbeidet til neste nivå med denne forpliktelsen.

Ser jo veldig kult ut da - Snøhetta Arkitekter

Vil ha hus som fanger og lagrer CO2
Kjetil Thorsen, i Snøhetta, gratulerer med offisiell åpning av Powerhouse Telemark. -Takk takk, det er mange vi kan gratulere i dag. R8 som utbygger, alle som har bidratt, ja kanskje til og med hele Norge...