Konkurransetilsynet har nå godkjent Norconsults oppkjøp av ECT.
Disse tre bli nå ansatt i samme firma, etter at Norconsult overtar rådgivingsselskapet ECT. Fra venstre: Jan Henning Quist (ECT), Bård Hernes (Norconsult) og Jon Aas (ECT). (Foto: Trygve Indrelid, NTB)

Konkurransetilsynet har nå godkjent Norconsults oppkjøp av ECT. Transaksjonen forventes gjennomført før jul.

Oppkjøpet ble offentliggjort 18. september, men var betinget av godkjenning av Konkurransetilsynet.

– Vi ser frem til å få ECT-medarbeiderne med på Norconsult-laget. Vi utfyller hverandre svært godt, og styrker nå vårt tverrfaglige tilbud til markedet ytterligere, sier konserndirektør i Norconsult, Bård Sverre Hernes.

Norconsult og ECT har samarbeidet i flere oppdrag innenfor markedsområdene samferdsel og bygg og eiendom. Dette er de største markedsområdene i Norconsult, og oppkjøpet vil gi økt kapasitet, styrket kompetanse, spennende synergieffekter og gode utviklingsmuligheter for medarbeidere.

– Sammenslåingen er en naturlig videreføring av samarbeidet, og et riktig neste steg for ECT. Vi gleder oss til å ta fatt på denne reisen, sier Jan Henning Quist, partner i ECT.

ECT er i dag Norges største selvstendige rådgivende ingeniørselskap innen elektroteknikk. Selskapet har 110 medarbeidere, fordelt på kontorer i Drammen, Hønefoss, Lysaker, Trondheim og Gol. Som rådgiver utfører ECT planlegging og prosjektering av elektrotekniske installasjoner i de fleste typer bygg og anlegg, og har utviklet en sterk prosjekt- og ledelseskultur som er svært viktig i tverrfaglige prosjekter.