- Vi vil bidra til å øke andelen kvinner i utførende, salg, tekniske og fagledende stillinger. Samtidig som vi skaper et aktivt og attraktivt nettverk for kvinner i bransjen, sier leder av Ingeborg-nettverket, Eli H. Heyerdahl Eide. Foto: Rørnorge
Sist oppdatert: 18-09-2023 

Ingeborg-nettverket nominert til årets jentepris

- Dette er skikkelig stas, sier leder av Ingeborg-nettverket, Eli H. Heyerdahl Eide. Bare det å bli nominert til en slik pris viser at jobben vi gjør legges merke til, at vi  gjør noe riktig og at jobben vi gjør er nødvendig.

Jenteprisen deles ut på FNs internasjonale Jentedag 11. oktober av Plan International Norge og Costume. Jenteprisen 2023 er den ellevte i rekken.

- Det har aldri vært viktigere å skape blest om arbeidet for jenters rettigheter, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

- Jenteprisen hjelper oss å løfte frem ildsjeler som jobber for jenters rettigheter og beskyttelse, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge. Foto: Plan International 

- Fortsatt opplever mange diskriminering, sjikanering, vold og overgrep, både hjemme, på jobb og i offentligheten.

- Mange steder er likestillingen satt i revers, og fortsatt nedprioriteres arbeidet for likestilling og beskyttelse av jenter. 

- Jenteprisen hjelper oss å løfte frem ildsjeler som jobber for jenters rettigheter og beskyttelse, avslutter Partapuoli.

Prisen går til en person, organisasjon eller bedrift som har gjort en ekstra innsats for jenters rettigheter og likestillingsvilkår, og arbeidet med å stoppe diskriminering, vold og overgrep mot jenter.

- Ingeborg-nettverket har gjennom flere år jobbet for mangfold, kjønnsbalanse og inkludering i rørbransjen. Vi vil fremme bransjen som arbeidsplass, utfordre bedrifter og ledere i bransjen til å sette tema på dagsorden, og inkludere det i sin strategi.

- Vi vil bidra til å øke andelen kvinner i utførende, salg, tekniske og fagledende stillinger. Samtidig som vi skaper et aktivt og attraktivt nettverk for kvinner i bransjen. 

- Vi skal være en samlingsplass for erfaringsutveksling, kompetanseheving og personlig utvikling.

- Det er en ære å bli nominert blant så mange fantastiske mennesker, organisasjoner og initiativer.

- Vi er imponert over alle som engasjerer seg i kampen for likestilling og kjønnsbalanse. Samtidig tillater vi oss et lite hjertesukk for at det fortsatt trengs i 2023.

- Vi takker for nominasjonen og ønsker samtlige nominerte lykke til, avslutter Heyerdahl Eide. 

I år er det rekordmange nominerte og Ingeborg-nettverket er i godt selskap.

Årets nominasjonsliste inneholder 76 kandidater, som er ny rekord og godt over fjorårets 46. Lise Klavenes, Abida Raja, de ansvarlige bak instagramkontoen Jenter i Forsvaret og Kaveh Rashidi er blant de nominerte.

Les mer om Jentedagen

Vinneren av Jenteprisen 2022 kåres av en uavhengig fagjury som består av:

  • Hege Yli Melhus Ask – Eier & rådgiver, Yli Consulting og styreleder i Skagerak Capital.
  • Isabelle Ringnes – Gründer.
  • Abid Raja – Stortingspolitiker, tidligere kultur- og likestillingsminister.
  • Samina Ansari – Social Sustainability & Entrepreneurship | CEO & Founder @AvyannaDplmcy.
  • Edin Babic – Kommunikasjonssjef i Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO).
  • Malin Knutsen Hundsnes – Juniorrådgiver, Ungdommens rettighetsorgan (URO).
  • Mona Berntsen – Danser