AKA kjøper nytt grønt bygg i Narvik
Med overtakelsen av KIWI Narvikfjellet er AKA gårdeier for 56 KIWI-butikker i Norge. Foto: AKA
Sist oppdatert: 01-03-2021

AKA kjøper nok et grønt bygg

AKA melder at de har overtar en nyoppført og moderne dagligvareeiendom med en langsiktig leiekontrakt med NorgesGruppen KIWI Nord AS. Med overtakelsen av KIWI Narvikfjellet er AKA gårdeier for 56 KIWI-butikker i Norge.

Investeringsdirektør i AKA, Paal Haakensen, er fornøyd med å nok en gang ha kommet til enighet med Thomas Nysted i Narvik Eiendom AS. AKA og Narvik Eiendom gjorde sin første eiendomstransaksjon i 2016, da AKA kjøpte to REMA 1000-eiendommer.

Den nye KIWI-butikken har fått navnet Narvikfjellet, og åpnet dørene ved foten av alpinanlegget 15. oktober 2020. Etter å ha hatt suksess ved KIWI Ankenes i Narvik i fem år, var butikksjef Miriam Moen Ellingsen en soleklar kandidat til å lede den flunkende nye butikken.

Butikksjef Miriam Moen Ellingsen (i midten foran) får mange positive tilbakemeldinger på den nye butikken. Foto: AKA

- Jeg er veldig stolt av butikken, og gleder meg til å gå på jobb hver dag. Starten har vært kjempebra, masse positive tilbakemeldinger fra kunder som synes vi har byens fineste butikk. Nå ser vi frem til vinterferien denne uken, og ikke minst påsken. Vi ligger perfekt til for skiturister, nederst i skibakken, sier den blide butikksjefen.

AKA eier fra før tre REMA 1000-eiendommer og én JYSK i Narvik, og totalt 17 eiendommer i Nordland fylke. - Med den nye Hålogalandsbrua som åpnet i 2018 og forkortet reisevei til Evenes lufthavn, er Narvik et område med positiv utvikling og sterk vekst. Et område AKA ønsker å vokse i, sier Investeringsdirektør i AKA, Paal Haakensen, i en melding. 

Byggingen av den 1 500 m² store butikken startet i februar 2020, og var hele veien et bærekraftig prosjekt. Under oppføringen ble normalt diesel-drevne maskiner erstattet med elektriske kraner og el-maskiner, og anleggsområdet var 100% fossilfritt. Bak prosjektet sto Narvik Eiendom og totalentreprenør Consto Nord.

- Med sine miljøvennlige og fremtidsrettede løsninger i byggeperioden, har dette vært omtalt i Magasinet Nordfra som et banebrytende prosjekt i nord, sier Paal.

- Det har blitt en flott butikk, og vi i AKA ser frem til et positivt samarbeid med KIWI Narvikfjellet i årene som kommer.