- Jeg liker å se resultatet av jobben jeg gjør  og være med kunden fra start til slutt, det gir en god følelse. Jeg vil bli den beste i faget og en dag vil jeg starte egen bedrift, sier Anas Jarrar. Foto: Norges Hyggeligste 
Sist oppdatert: 19-09-2023 

Søker alltid nye utfordringer

Elektrikeren Anas Jarrari, fra Oslo ble først nominert 25. April av sin egen leder Anders. Selv mener Anas han er en rolig og tålmodig type, som er respektfull uansett hvem han snakker med, noe som også reflekteres i nominasjonene til Norges Hyggeligste som har mottatt.

Anas viste allerede på videregående at det var elektriker han ville bli. Etter 2-3 perioder med utplassering og glimrende tilbakemeldinger bestemte han seg for å følge drømmen.

- Jeg så potensialet i yrket. Det er alltid behov for elektrikere og ikke minst mulighet for videreutdanning innenfor faget.

- Jeg liker å se resultatet av jobben jeg gjør, og være med kunden fra start til slutt, det gir en god følelse. Jeg vil bli den beste i faget, og en dag vil jeg starte egen bedrift. konstaterer han!

Alltid i utvikling

Anas er alltid på jakt etter ny kunnskap innen elektro. Både rådgivning, ingeniørteknikk og 3D-modellering interesserer ham, men som fersk lærling var situasjonen en helt annen. Anas slet med å forstå hvordan elektrikerne skjønte hva de skulle gjøre når og hvordan alt hang sammen.

- Jeg var forvirret i kanskje en uke før jeg begynte å lære meg teknikken. Jeg er veldig stolt over å ha sugd til meg all kunnskapen jeg kan og har jobbet hardt for det.

Anas har alltid likt å sette seg høye mål og jobbe hardt, og dedikert for å nå dem. Når et mål er nådd, setter han seg nye og enda høyere mål.

- Jeg vil alltid være i utvikling og lære, det er en stor motivasjon.Når jeg vil noe, jobber jeg hardt for det, og ofrer mye. Jeg planlegger hverdagen godt for å møte kundene forberedt, og god planlegging er halve jobben, forteller den dedikerte elektrikeren.

- Har jeg en dårlig dag, prøver jeg å restarte innstillingen min på jobb. Blant kunder og kollegaer vil jeg vise meg selv fra min beste side.

Viktig å være profesjonell og innse at man alltid kan lære mer

– Jeg skrur ikke av jobbtelefonen kl. 15, men følger opp selv om det kommer meldinger etter endt arbeidstid. Denne dedikasjonen har vist seg å være lønnsom da han fikk aleneansvar for firmaets vakttelefon.

– Det er et stort ansvar! Man må kunne rykke ut til alle døgnets tider. Han innrømmer at dette ikke gir han like god tid til å forberede seg som han ellers ville gjort, men når kundene trenger hjelp stiller han opp.

– Er man på jobb, så er man på jobb. Anas dedikasjon til jobben kan ta mye tid, og han innrømmer at det kan gå utover både tid med venner og familie, men han er flink til å prioritere. Utenom det sosiale prioriterer han trening og å holde seg i form.

– Jeg kommer aldri til å slutte å utfordre meg selv.

En ære å få komme til finalen i Norges Hyggeligste

Anas liker at det finnes en kåring som Norges Hyggeligste Håndverker.

– Det skulle bare mangle!, bryter han ut. Håndverkerne blir ofte litt glemt, men vi er jo med på å løfte landet. Han innrømmer at det betyr veldig mye å bli nominert.

Og stemmer og nominasjoner har det på ingen måte skortet på. Blant alle lovord blir Anas beskrevet som en dyktig fagperson, som er både utrolig hyggelig, imøtekommende og profesjonell i sitt arbeid.

– Jeg setter stor pris på hver eneste nominasjon og stemme. Det er en ære å representere elektrofaget i kåringen, forteller han.

Klikk her for å stemme på Anas!