– De dagene det er sol og jeg kan stå ute og jobbe mens jeg hører på god musikk, da nyter jeg å være på jobb. De dagene er nydelige, sier hun. Foto: Norges Hyggeligste
Sist oppdatert: 10-09-2023

Selverklært alt-mulig-person

Lea Erlandsen lider uten tvil av FOMO (fear of missing out) og det er sjeldent et kjedelig øyeblikk når Lea er til stede. Å komme helt til finalen i Norges Hyggeligste Håndverker er ifølge Lea både gøy og smule surrealistisk.

– Engasjementet fra lokalsamfunnet har vært enormt, folk stopper meg og forteller at de har stemt på meg og ønsker meg lykke til. Det er veldig fine folk i lokalsamfunnet her i Rauma, som stemmer og engasjerer seg, det hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, forteller Lea begeistret.

Vi treffer Lea, som er kjent blant kunder og kollegaer for sitt gode, smittende humør i Isfjorden, i Rauma kommune. 

– De dagene det er sol og jeg kan stå ute og jobbe mens jeg hører på god musikk, da nyter jeg å være på jobb. De dagene er nydelige, sier hun

- Å sitte inne når det er sol ute er kriminelt.

Tilfeldig at jeg ble elektriker

At det var nettopp elektriker som skulle bli Leas vei i livet er ganske så tilfeldig ifølge henne selv. Drømmen var nemlig å bli geolog.

– Det var en venninne som foreslo at vi skulle teste elektro. Jeg søkte mest på tull, og havnet først på venteliste. Så kom jeg inn og det klaffet veldig.

– Jeg følte at jeg ikke måtte anstrenge meg for å forstå faget, men at det kom veldig naturlig for meg, jeg kjente fort mestring, forteller den blide elektrikeren.

Mestring skaper glede og at glede smitter er det ingen tvil om. Det er kanskje derfor Lea er så godt likt blant kollegaer og kunder? 

Lovordene om Lea gjennom vårens nominasjonsrunde har slett ikke vært få. Faglig dyktig, fargerik, en flott representant for elektrikeryrket, og den lille dama med det store hjertet går igjen i flere av nominasjonene.

Det er tydelig at hun har et bankende hjerte både for faget og for samfunnet rundt seg. I tillegg til jobben som elektriker er hun nemlig engasjert i det lokale Røde Kors, hvor hun er både instruktør og styremedlem.

– Det er noe av det morsomste jeg vet, forteller hun begeistret.

Gode rollemodeller er viktig!

–Jeg er en ganske rastløs type og er veldig glad i å være ute og ha noe å finne på. Jeg elsker friluftsliv og klatring!

Ifølge kollegaene er det aldri et kjedelig øyeblikk sammen med Lea og i tillegg til å være elektromontør er hun både verneombud og tillitsvalgt i bedriften. 

– Det skal være godt å være på jobb. Du tilbringer halve livet ditt her, slår hun fast.

Lea viser frem mye av hverdagen sin på sosiale medier og bruker plattformene sine aktivt for å inspirere andre jenter til å satse på en karriere i en ellers mannsdominert bransje.

At Norges Hyggeligste Håndverker betyr mye, både for Lea selv, men også for rekrutteringen av jenter til bransjen, er hun tydelig på.

– Gode rollemodeller er viktig. I fjor var det en jente som stakk av med seieren i klassen Elektriker, og det viser at denne jobben passer for oss også.

– Dessuten viser kåringen at det er stas å være håndverker og at den jobben vi gjør blir verdsatt. Det betyr veldig mye for meg å komme til finalen, jeg er kanskje ikke så flink til å ta til meg all ros, og er nok litt hard mot meg selv der, men forsøker å ta det til meg nå som jeg har kommet så langt, forteller hun.

Klikk her for å stemme på Lea!