For 6. året på rad skal Volkswagen nyttekjøretøy spille en aktiv og synlig rolle som hovedsponsor for bransjekåringen, Norges Hyggeligste Håndverker. Foto: Volkswagen
Sist oppdatert: 18-02-2024 Pressemelding 

Med for 6. året på rad

- Det er veldig givende å være hovedsponsor for en kåring som betyr så mye for yrkesstoltheten til håndverkerne og som engasjerer så bredt i den norske befolkningen, sier Ingvild Øversveen, markedssjef for Volkswagen Nyttekjøretøy i Harald A. Møller AS.

I april 2024 starter jakten på Norges Hyggeligste Håndverker for åttende året på rad, og nå er det klart at Volkswagen Nyttekjøretøy for 6. året på rad skal spille en aktiv og synlig rolle som hovedsponsor.

Markedssjef Ingvild Øversveen vil også være medlem av juryen, som har det krevende og givende arbeidet med å velge de 24 finalistene i 2024 og hovedvinneren ut fra tusenvis av nominerte håndverkere.   

 - En omfattende og seriøs kåring som dette, som jobber for å heve håndverksbransjens omdømme og sette positivt fokus på gode rollemodeller, vil vi gjerne være en del av, sier Øversveen. 

Vinneren får fri leasing i 3 år av en Volkswagen ID. Buzz Cargo

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg, er svært fornøyd med at Volkswagen Nyttekjøretøy er med videre som hovedsponsor. 

- Vi er stolte over igjen å få til et nært samarbeid med Volkswagen Nyttekjøretøy og det kvalitetsstempelet det er for kåringen å ha “Norges mest populære arbeidsplass på fire hjul” på laget.

- De fleste håndverkere er avhengig av kvalitet, praktiske løsninger og kjørekomfort i arbeidshverdagen, derfor er hovedpremien i kåringen meget ettertraktet. 

- Volkswagen Nyttekjøretøy har ved utgangen av avtaleperioden i 2025 vært hovedsponsor i syv av kåringens ni år lange historie.

- Det viser at hovedsponsoren vår tenker langsiktig og er opptatt av å bygge gjensidig verdi over tid. Meget profesjonelt, avslutter Benjamin Husstad-Nedberg.    

Norges største og viktigste kåring i håndverksbransjen 

Norge vil innen 2030 mangle 100 000 fagarbeidere, ifølge SSB. Styrke håndverksbransjen er derfor et viktig samfunnsoppdrag.

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene.

Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrker rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

Om Norges Hyggeligste Håndverker

Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjen

Kåringen arrangeres for åttende år på rad i 2024, åpner for nominasjoner etter påske, og prisutdelingen finner sted i september 

Rekkevidde: ca. 3 millioner nordmenn

Kjennskap: 56% i befolkningen, 80% blant håndverkerne

Engasjement: over 3800 nominasjoner og 277 000 stemmer (tall fra 2023)

Media: generer 200+ presseoppslag per år