–Noen ganger er det forskjell på hva kunden tror de vil ha og hva de egentlig vil ha. Derfor må man bruke litt psykologi for å komme fram til riktig løsning, smiler Tor Morten. Foto: Norges Hyggeligste 
Sist oppdatert: 20-09-2023 

Kommunikasjon er nøkkelen

For Tor Morten ble det tidlig klart hvor han hørte hjemme. Allerede som seksåring bygde han garasje til tråbilen sin. Det skulle bli starten på en lang karriere som snekker. 

–Jeg har alltid likt snekring, og visste at jeg ville jobbe med kroppen, sier Tor Morten som vokste opp rundt håndverksfaget. Faren hans drev nemlig et snekkeri på Trysil, og her fikk Tor Morten eksperimentere og utforske kreativiteten.

For Tor Morten er det beste med jobben er å kartlegge kundenes behov for å oppfylle deres drømmer, store som små. Han legger vekt på at god kommunikasjon er viktig.

–Noen ganger er det forskjell på hva kunden tror de vil ha, og hva de egentlig vil ha. Derfor må man bruke litt psykologi for å komme fram til riktig løsning, smiler Tryslingen.

Lenge jobbet Tor Morten administrativt innenfor byggebransjen, før han for 5 år siden fant han ut at han ville jobbe mer med kroppen igjen og startet et eget firma.

- Det beste med hverdagen som egen sjef er at han har ingen dager som er helt like.

- Jeg er veldig glad i å snakke med folk, og slår gjerne av en prat. –Det er viktig å sette av tid til kunden og engasjere seg i livene deres, sier han.

- Man må være hyggelig, men seriøs med et glimt i øyet, sier han. Dette gjør at folk er komfortable rundt ham, påpeker snekkeren.

–Man lykkes ikke i lengden hvis man kun er opptatt av å tjene penger.

Aktiv snekker

Firebarnsfaren liker en variert hverdag, ikke bare på jobb, men på fritiden og. I vakre naturomgivelser på Trysil gir det han rom for å drive med hobbyer som ski, sykling og turgåing.

- Yrket mitt går også litt hånd-i-hånd med andre interesser, som å drive med oppussing på gården jeg bor på, sier han.

- Det krever vedlikehold, og det synes jeg er artig å styre med på fritiden!

Ble rørt over finaleplass

Da Tor Morten fikk vite at han var finalist i Norges Hyggeligste Håndverker ble han rørt.

–Jeg måtte nesten tørke en tåre. Det gir meg gåsehud!

Det er viktig for ham å holde fast ved sine prinsipper om hva som utgjør en god håndverker. Han er alltid tydelig på pris og forventet leveringstid på et prosjekt. Til og med hvilke arbeidsklær Tor Morten går i er viktig for ham.

–Å kle seg i arbeidsklær med farger i stedet for å være kledd i svart med hetta trukket ned over hodet er noe jeg er bevisst på, sier han. Han sier dette ufarliggjør ham som en “fremmed” når han skal jobbe hjemme hos andre, og det er viktig å alltid være blid og møte opp med et smil.

Hans ønske er at bransjen skal bli oppfattet som seriøs og ryddig, og derfor mener han at kåringen er viktig.

–Jeg er ydmyk og takknemlig for å ha fått en plass i finalen.

Klikk her for å stemme på Tor Morten!