Gir meg neppe før 70
-Jeg ville gjerne finne et yrke der jeg både kunne bruke hendene og treffe folk, og rørleggeryrket passet meg perfekt. Jeg har ikke angret en dag på 40 år! Foto: Norges Hyggeligste Håndverker
Sist oppdatert: 19-09-2022 - Saken er tidligere publisert på hyggeligste.no 

Gir meg neppe før 70

Sola skinner over Trondheim når Norges hyggeligste håndverker skal treffe Geir Sannerud. De hører ham før de ser ham. Geir koser seg nemlig på jobb, derfor plystrer han bestandig.

Han har jobbet som rørlegger i 40 år, har fylt 60 og gir seg neppe før han er 70. Idag skal byens arkitektkontor ved Nidelva bygges ut, og da er Geir selvsagt sentral.

Geir er den eldste og mest erfarne håndverkeren blant finalistene, men tro ikke at 60 år er noe hinder for denne mannen! Han er fortsatt full av energi, kunnskap, engasjement og gode historier.

En mann som fortsatt trives like godt som rørlegger, og har stor yrkesstolthet. Han kan forøvrig mye mer enn rørleggerarbeid etter mange år i bransjen, for eksempel jobber han også med varmepumper og kjølesystemer, men med hensyn til rørleggeryrket er det vel ikke den ting Geir ikke kan løse for deg.

Veien fra skolebenken til rørlegger ble ganske rak for Geir:

– For å gjøre moren min glad tok jeg gymnaset (som det het den gang), men jeg orket ikke å studere mer. Var skolelei og ønsket ikke å sitte på et kontor. Jeg tenkte meg om godt og lenge det året jeg var i Forsvaret, og bestemte meg for å prøve rørleggeryrket.

-Jeg ville gjerne finne et yrke der jeg både kunne bruke hendene og treffe folk, og rørleggeryrket passet meg perfekt. Jeg har ikke angret en dag på 40 år!

Geir tok rørleggerlinja med praksisperiode på sin brors hus, fikk fin attest der, og ble da lærling i et firma der han var i 10 år, før han byttet til et mindre firma der han var i 18 år.

– Da bestemte jeg og en kamerat av meg at vi ville starte for oss selv, men det var et fryktelig slit med lange dager og ingen ferie på fire år.

-Så da ringte jeg til GK Rør AS i Trondheim og spurte om de trengte hjelp. Det gjorde de! Her er jeg ennå og her kommer jeg til å bli til jeg blir pensjonist.

Gleder seg fortsatt like mye over fornøyde kunder
Geir passer på å ha god, hyggelig og åpen kommunikasjon med kundene. Han har fått mange faste kunder etterhvert.

– Det er en flott følelse når jobben er gjort og kunden og jeg er like fornøyd! Kunden kontakter meg ofte på nytt, gjerne direkte, fordi de vil ha meg til å gjøre mer arbeid for dem.

-Det var jo for eksempel veldig gøy da en kunde ringte meg og sa at kona hadde blitt så begeistret for badet at hun ville flytte inn dit!

– Jeg er veldig glad i å treffe folk, og å være på et anlegg hvor det skjer mye hele tiden. Jeg liker også tiden sammen med mine kollegaer.

-De er en kjempegjeng, vi har et veldig godt miljø. Hver morgen fra kl 6 samles vi til kaffe, kanskje en røyk, prat og humor. En fin start på dagen!

Geir er utvilsomt en humørspreder og stemningsskaper både på jobb og ellers. Det er ikke vanskelig å finne gode beskrivelser av Geir i nominasjonene:

Han er sosial, åpen, glad, arbeidsom, allsidig, erfaren, kunnskapsrik, morsom og løsningsorientert. Han legger selv til at han aldri gir seg før jobben er perfekt utført og kunden er 100 prosent fornøyd!

Han er også svært opptatt av å gjøre det han kan for å få flere håndverkere i kjølvannet sitt

– Der jeg jobber er vi ca 80 ansatte til sammen på service og anlegg, og vi har ca 20 lærlinger nå. Vi har en person ansatt kun for å ta ansvar og følge opp disse, det er veldig bra.

-Noen av dem er iblant med meg ut på jobb også. Det er ofte 40 års aldersforskjell på oss, men jeg holder fint følge med ungdommen, gliser Geir.

Norges hyggeligste håndverker 2022

Sauer er ålreite dyr ...
Han mener nemlig at han er i ganske god fysisk form, sterk og lett på foten. Seig, kaller han seg selv. En egenskap som kom godt med en dag han var på tur ved hytta i Oppdal:

– Nylig gikk jeg en 6 timers tur over våte myrområder og plukket multer. Så oppdaget jeg en stakkars sau som hadde sunket ned i en myr, bare hodet stakk fortsatt opp.

-Jeg måtte finne noen grener som jeg kunne ake meg utpå til den, fikk tak under frambeina og trakk den opp på trygg grunn. Det var tungt, og sikkert i siste liten, suen var helt utkjørt.

-Jeg så på øremerkingen hvem som eide den og bonden ble veldig glad, selvsagt. Det ble jo nesten både pinnekjøtt og multer den dagen, ha ha!

Hytta i Oppdal har Geir et nært forhold til, den er som deres 2. hjem, og de bruker så mye tid de kan der.

– Faren min bygget den, men gjennom årene har vi totalrenovert den og gjort den komfortabel med strøm, vann etc. Kona prosjekterer og jeg utfører! Vi er et bra team.

– Ellers bruker jeg gjerne fritiden til å høre på musikk, jeg hadde en kjempestor platesamling jeg fikk lagt over på PC. Deep Purple er nok fortsatt favoritten. Men jeg går på mange forskjellige konserter. Og med kone, to barn og snart tre barnebarn blir det tid til familien også, selvsagt.

Geir ble først og fremst overrasket da beskjeden kom om at han var finalist. Og selvsagt veldig glad.

– Det er jo kjempeartig! Og veldig koselig. Jeg har jo ikke løftet en finger for å sette i gang alle disse nominasjonene og stemmene, det er gjort helt frivillig av kunder, venner, familie og kollegaer.

-Den mest originale måten å sanke stemmer på, må vel være den vårt reisefølge til Hellas nylig, hadde.

-Han fikk laget T-skjorter med QR-kode på, så det bare var for folk å scanne den, og da kom de rett inn til stemmegivning på hyggeligste.no! Kreativt, må jeg si!

Geir må jobbe videre, og forsvinner plystrende inn i bygget igjen. Han mener han iblant kan ergre på seg en stein, for det lyder kanskje ikke alltid like vakkert ... ?

– Jeg hører en låt f eks på radioen, og da er den med meg hele dagen. Både hjemme og på jobb. Kona kommenterte det senest i morges! Ikke rart mine kollegaer går med ørepropper, he he!

Klikk her for å stemme på Geir!