–Vi mener at Norges Hyggeligste Håndverker bidrar til å gjøre håndverksbransjen mer bærekraftig, ved å styrke rekrutteringen til fagene og løfte statusen til yrkene, sier Camilla Runnerstrøm Laumatia, markedssjef i ABAX AS. Foto: ABAX
Sist oppdatert: 27-04-2023 Pressemelding 

ABAX fornyer med Norges Hyggeligste Håndverker

– Norges Hyggeligste Håndverker bidrar til å løse en viktig samfunnsutfordring for Norge og dette ønsker ABAX å bidra til, sier Camilla Runnerstrøm Laumatia, markedssjef i ABAX AS.

Norge vil mangle 90 000 fagarbeidere i 2030, ifølge en rapport fra SSB. For å redusere problemet må vi styrke rekrutteringen til yrkesfagene, og da må håndverksbransjens positive sider løftes frem. Ungdom må se gode rollemodeller for å inspireres til å velge yrkesfag og dette er essensen til Norges Hyggeligste Håndverker.

24. april startet jakten på Norges Hyggeligste Håndverker for syvende året på rad, og nå er det klart at ABAX også i år skal bidra til kåringen.

–  Som det nest største selskapet innen Telematikk i Europa er vi meget opptatt av samfunnsansvar, og vi har fra før et sterkt engasjement innen miljø og sustainability.

–  Vi mener at Norges Hyggeligste Håndverker bidrar til å gjøre håndverksbransjen mer bærekraftig, ved å styrke rekrutteringen til fagene og løfte statusen til yrkene, avslutter Laumatia.

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg, er svært fornøyd med at ABAX fornyer avtalen.
 
– ABAX er ledende i Europa på sitt felt og tilbyr sentrale tjenester for håndverksbransjen. At de forplikter seg over tid tar vi som et kompliment, og et tegn på at vi bygger verdi for aktørene som deltar, sier Husstad-Nedberg.

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg, er svært fornøyd med at ABAX fornyer avtalen. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker 

Håndverksbransjens største og viktigste kåring

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverksbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksfagene. Kåringen fokuserer på positiv historiefortelling gjennom å løfte frem gode rollemodeller. Målet er å inspirere ungdom og voksne, samt styrke rekrutteringen til yrkesfagene i Norge.

I 2022 kom det inn over 3000 nominasjoner og 200 000 stemmer. Husstad-Nedberg forteller at man har truffet en nerve i befolkningen, og har stor tro på at kåringen bare vil fortsette å vokse. 

– Norges Hyggeligste Håndverker engasjerer veldig – både hos håndverkerne og blant befolkningen for øvrig. At vi har fått inn nesten 10 000 nominasjoner og over én million stemmer på seks år sier jo det meste om hvor mye denne kåringen engasjerer, sier Husstad- Nedberg. 

Han mener kåringen er viktig med tanke på bransjens omdømme og rekruttering til håndverksfagene.

– Kjernen i Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem alle de dyktige og hyggelige håndverkerne vi har her i landet, og gi dem oppmerksomheten de fortjener.

- Vi har gitt folk muligheten til å hylle håndverkerne, og den sjansen er det svært mange som har benyttet seg av, avslutter Husstad-Nedberg. 

Norges hyggeligste håndverker 2023

Om Norges Hyggeligste Håndverker

  • Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjene.
  • Kåringen i 2023 blir den 7. i rekken, med sterke sponsorer i ryggen
  • Kåringen hyller håndverkerne! Gjennom å fortelle de positive historiene fra håndverksbransjen er målet å  løfte bransjens omdømme i befolkningen
  • Kåringen styrker rekrutteringen til yrkesfagene
  • Kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker 2023 åpnet opp for nominasjoner og stemmer 24. april, og prisutdelingen finner sted 23. september 2023.