Rebekka Kolvik syns kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker er kjempebra, fordi håndverksyrket fortjener masse anerkjennelse. - Håndverksyrket fortjener all kred! Det har vært spesielt fint å bli lagt merke til gjennom å få en nominasjon og se hvordan det har utfoldet seg. Foto: Norges Hyggeligste 
Sist oppdatert: 05-09-2023 

Baner vei for jenter i tømreryrket

Rebekka Kolvik fra Ålesund er tømrerlærling med mange baller i luften. Om hun er på jobb, eller hjemme er Rebekka glad i å bruke hendene. Strikking, matlaging og gitar er bare noen av Rebekkas mange hobbyer. 

– Jeg har alltid fått være med å hjelpe til når pappa har holdt på med noe og har alltid vært ganske handy. Det var slik jeg fant ut at det var gøy å holde på med hendene!, sier hun.

Tømrer er et fysisk krevende yrke, men det har aldri stoppet Rebekka.

– Jeg var ikke redd for å ikke være sterk nok til å jobbe med tømring. Musklene kommer etterhvert!, ler hun.

Fra lydtekniker til tømrerlærling

I to og et halvt år har 29 åringen viet sin tid til å utforske og mestre kunsten som tømrer. Tildigere jobbet hun som lydtekniker, men hun har aldr angret på at hun valgte å følge i pappas fotspor. 

Rebekka ønsker å inspirere andre damer til å velge tømreryrket og er aktiv på Instagram, hvor hun viser frem sin hverdag som tømrerlærling. For tiden jobber hun på Sunnmøre Museum og stortrives med en praktisk, og aktiv hverdag.

Les også: Aldri en vanlig dag på jobben

Rebekka er allsidig og elsker å utforske nye ting, være det seg håndarbeid, turer i naturen eller å spille fotball, men tømrerlærlingen finner mest glede i å være kreativ og skape noe fra bunnen av.

Hennes lidenskap for håndverk går hånd i hånd med ønsket om å bevare gamle teknikker og tradisjoner.

– Med jobben på Sunnmøre Museum får jeg muligheten til å fikse gamle hus, skape noe og finne løsninger på problemer, forteller hun.

Når det kommer til favorittverktøyet, er svaret klart: Øks.

– Det er et veldig allsidig verktøy, og jeg får gjort så utrolig mye med den, spesielt innenfor tradisjonshåndverk!

Baner vei for jenter i tømreryrket

I hverdagen lever 29-åringen etter mottoet «vær mot andre slik man vil at andre skal være mot deg». Hun gir alltid det lille ekstra, enten det er i privat sektor, der hun tidligere jobbet, eller i hennes nåværende rolle ved Sunnmøre Museum.

Rebekka har en forkjærlighet for gammelt håndverk og i håp om å kunne inspirere unge til å videreføre gamle teknikker, deler hun gledelig sin hverdag på Instagram. 

Blant hennes følgerskare på Instagram var det Elin Gallefoss som nominerte henne for å spre kunnskap om tradisjonshåndverk og for å bane vei for flere jenter som vil prøve det samme.

– Jeg syns det er veldig kjekt at andre blir inspirert av det jeg deler, og syns det er spesielt fint at folk setter pris på det.

– Vi er avhengig av folka «på gulvet», så derfor er det så viktig å fremme håndverksyrket slik at flere blir inspirert til å velge håndverk! Spesielt å kunne inspirere flere damer til tømreryrket, smiler hun.

Rebekka syns kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker er kjempebra, fordi håndverksyrket fortjener masse anerkjennelse.

– Håndverksyrket fortjener all kred! Det har vært spesielt fint å bli lagt merke til gjennom å få en nominasjon og se hvordan det har utfoldet seg.

Den blide tømrerlærlingen viser stor entusiasme for tømrerfaget generelt og gammelt håndverk spesielt, som skinner gjennom både i hennes arbeid og engasjement på sosiale medier.

Klikk her for å stemme på Rebekka!