Vest Lofoten VGS|Norske Byggeprosjekter
Vest-Lofoten vgs, sto klar til skolestart høsten 2019 Illustrasjon: HUS Arkitekter AS

Vest-Lofoten VGS

Til skolestart 2019 var det endelig klart for at elever og ansatte kunne flytte inn på Nye Vest Lofoten VGS. Etter en to år lang byggeperiode, under ledelse av hovedentreprenør Consto, var det en gledens dag da den nye skolen, som rommer 700 elever og 180 ansatte, ble offisielt åpnet. 

Tillitserklæring
Da det i oktober 2017 ble klart at Consto hadde vunnet kontrakten med Nordland Fylkeskommune, hadde regionsjef, Erlend Danielsen, følgende å si: 

- Vi tar det som en tillitserklæring at Nordland Fylkeskommune har gitt Consto ansvaret for å gjennomføre dette samfunnsnyttige og ikke minst spennende skoleprosjektet i Vestvågøy kommune. 

Hinnstein AS|Rådgivende Ingeniør|Vest-Lofoten VGS

Nybygg og omfattende rehabilitering
Arbeidet har innebært både riving av gammelt skolebygg (fløy A) på 1,100 m2, før man har satt opp et helt nytt og topp moderne bygg på 7,450 m2, inkludert et eget TIP bygg på 260 m2. Man har i tillegg gjennomført et omfattende rehabiliteringsarbeid på de eksisterende skolebyggene, som dekker 2,800 m2. 

Skolens elever kunne ved skolestart også se fram til en aktiv hverdag med et helt nytt utendørs idrettsanlegg, med en fotballbane på 40 x 60 meter, tre tennisbaner, to sandvolleybaner og en egen basketballbane. Under arbeidet har man også tatt hensyn til de tøffe værforholdene i Lofoten. Fotballbanen er anlagt med vannbåren varme for snøsmelting, mens man ved hjelp av skolens nye kjøleanlegg skal kunne legge is på tennisbanen hver vinter.

Vurderer flerbrukshall
Ifølge fylkesråd for økonomi, Knut Petter Torgersen, vil den nye skolen, hvor det gjennom hele byggeprosessen har vært fokusert på å forminske miljøavtrykket, beløpe seg til nærmere 500 millioner kroner. Det inkluderer nybygg, rehabilitering, uteanlegg og omfattende omlegging av veianlegget rundt skolene for å sikre god og trygg trafikkavvikling rundt skoleområdet. 

Den nye skolen vil løfte hele regionen og legge til rette for det beste av videregående opplæring i hele Lofoten. 

Nordland Fylkeskommune har i møter med Vestvågøy kommune også sett på muligheten for å anlegge en flerbrukshall i tilknytning til den nye skolen. 

-Et slikt type samarbeid har vi hatt stor nytte av i andre kommuner, der vi bygger nye treningsfasiliteter for våre videregående skoler. Det blir spennende å se hva vi får til i Vestvågøy, avslutter Knut Petter Torgersen.

Nordnorsk ekspertise 
Den nye praktskolen i Lofoten har sett en rekke nordnorske entreprenører og leverandører delta. I tillegg til Consto, en av landsdelens ledende entreprenører, har også Hinnstein AS fra Harstad utført oppdrag ved skolen. 

Hinnstein AS er et rådgivende ingeniørselskap som tilbyr tverrfaglige ingeniørtjenester innen planlegging og prosjektering av bygningsteknikk, arealutvikling, energi, VVS, infrastruktur, vann og miljø. Under byggingen av Vest Lofoten VGS, har Hinnstein hatt rollen som rådgivende ingeniør VA. 

Med over 10 års erfaring og dyktige medarbeidere, bidrar Hinnstein til et bærekraftig samfunn gjennom nyskapende og målrettede rådgivningstjenester, fra idéutvikling til overordnede planer, prosjektering og driftsstøtte. Hinnstein AS har som målsetning å være en ledende bedrift innen tverrfaglig rådgiving, planlegging og ingeniørfaglig prosjektering. Hovedområdet for deres virksomhet er Nord-Norge, men de tar også på seg oppdrag for både offentlige og private aktører i resten av landet.