Har du et kjøleskap? Har du en TV? Har du alt du trenger for å leve, sang Jokke. Et flott utgangspunkt for en å bygge minihus-man cave i hagen. Foto: Unsplash
Sist oppdatert: 05-06-2024 Mikrohus

Man cave eller personlig oase

I en verden som stadig blir mer hektisk og travel, er det viktigere enn noensinne å finne tid og sted for å pleie seg selv og ta vare på ens egen mentale helse.

Virginia Woolf snakket om behovet for å ha "A room of one’s own", mens Roald Dahl trakk seg tilbake til en liten murhytte i hagen for å gi kreativiteten fri flyt.

Fiskarhedenvillan - Minihus og småhus

Å ha et sted for seg selv hvor man kan lukke døren og stenge ute verden en stakket stund, være en nøkkelfaktor for personlig velvære og et harmonisk familieliv.

Med de nye regelen i Norge som tillater bygging av minihus på 30 opptil kvadratmeter uten byggetillatelse, er det enklere enn noen gang å skape din egen personlige oase, eller man cave.

Minihus kan brukes til så mangt og selv om mange først og fremst tenker på mini hus som bolig, eller hytte, er det kun egen kreativitet som setter grenser for bruk.

Et minihus i hagen kan være det ideelle stedet for å fordype seg i en bok, eller føre egne tanker til papir.

Man cave eller personlig oase - Minihus er løsningen

Med enkel og funksjonell innredning kan du skape en inspirerende atmosfære hvor du kan la tankene flyte fritt og kreativiteten blomstre.

Uten avbrytelser fra hverdagens kjas og mas kan du fokusere på å gi liv til dine tanker, ideer og følelser.

Nordmenn er “hobby-folk”, men ingen får den fulle gleden av hobbyen uten fred og ro.

For deg som elsker å male, finsnekker, øve på gitar, veve, eller trene, kan et mikro hus være det perfekte stedet.

Til din rådighet har du 30 km2 som kan utføres nøyaktig slik du ønsker. Gå ut i hagen å mål opp 30 km2 og la deg inspirere av alt du kunne gjort.

Med god naturlig belysning og et rolig miljø kan du la penselen danse over lerretet, gi din indre Jimi Hendrix, fritt spillerom, eller lage personlige julegaver, eller nyte fotballkampen i fred. 

Mini hus - Man Cave i hagen

Alle trenger litt tid alene nå og da, og et mini hus kan brukes til å skape den ultimate man cave.

Se for deg 30 km2 som kan innredes nøyaktig slik du ønsker, uten at noen kommenterer at “det henger skjevt”, eller “hvorfor i alle dager har du tatt vare på det der?”

Har du et kjøleskap? Har du en TV? Har du alt du trenger for å leve, sang Jokke. Et flott utgangspunkt for en å bygge minihus-man cave i hagen. 

Minihus oppfordrer til et mer minimalistisk tankesett, hvor du må nøye vurdere hva som virkelig er viktig for deg i hverdagen.

Ved å redusere mengden materielle eiendeler og støy kan du lettere fokusere på det som virkelig betyr noe.