Pet Installasjon AS i Tønsberg vil være best på smarte løsninger, derfor tok de i bruk tilvalgsportalen Aptly. Fra venstre Tor-Sverre Jensen fra Pet Installasjon AS og Fredrik Walter Johansen fra Aptly. Foto: Norsk Byggebransje. 
Sist oppdatert: 14-02-2024 

Vi gjør hverdagen din lysere

Det sier prosjektleder Tor-Sverre Lien Jensen, hos elektrikerbedriften Pet installasjon i Tønsberg.

Bedriften med 36 ansatte har fagutdannede elektrikere som besitter kompetansen for å sikre trygge og smarte løsninger for ethvert behov. Enten det gjelder lading av bilen hjemme eller større tekniske installasjoner for næringsbygg og industri.

- Vi er en komplett leverandør av elektrotjenester og har spesialisert oss på elektriske anlegg, og smarte løsninger for boliger, næringsbygg, samt landbruk, forteller Jensen.

Ønsket om å være best på smarte løsninger, gjorde at de høsten 2022 tok i bruk tilvalgsportalen Aptly.

- Vi startet dialogen med Pet Installasjon på Eliaden våren 2022 og på høsten var samarbeidet i gang, forteller Fredrik Walter Johansen, daglig leder i Aptly.

- Før vi inngår en langsiktige samarbeidsavtaler starter vi alltid med et testprosjekt sammen med våre kunder. Underveis følger vi bedriften tett gjennom hele prosjektet fra start til mål.

Aptly Tilvalgsportal - Digitalisert tilvalgs tjeneste ved boligkjøp

- For Pets del ble det et boligprosjekt, nybygg av leiligheter, som var meget godt utstyrt i utgangspunktet. Gjennom Aptly plattformen valgte Pet å:

  • Sende ut felles informasjon til samtlige boligeiere, fremfor e-post til en og en mottaker
  • Holde oversikt over all ut- og inngående kommunikasjon med hver kunde
  • Effektivisere møtebooking for de som ønsket personlige møter
  • Gjennomføre en forventningsstyrt kundereise, i forkant, underveis og ved leveranse

- All informasjon blir liggende på plattformen, tilknyttet hvert prosjekt, noe som gjør det enkelt å holde kontakt med kunden også etter at de har overtatt boligen. Her ligger uendelig mange muligheter til god kommunikasjon og mersalg også lengre frem.

- Boligprodusenten de samarbeidet med i prosjektet var svært fornøyd og uttalte at samarbeidet gikk fra å være bra til å bli bedre.

- Samtidig gjorde Pet mersalg på nærmere en halv million i prosjektet, sier Johansen

Hva betyr smarte løsninger for dere i Pet Installasjon?

- Først og fremst tenker vi på løsninger som sparer kunden for tid og penger. Løsninger vi sørger for å få på plass uten at kunden trenger å tenke så mye på det.

- Strømkontroll er et utmerket eksempel. Vi gjør en jobb i forkant, legger inn noen parameter rundt produkter og sikrer automatisk styring som gjør det enklere for kunden å bruke.

- Det kan for eksempel være smarte løsninger i forhold til strøm funksjoner i hele boligen. Med våre løsninger kan man ved å bare trykke på en knapp, sette hele boligen i ferimodus.

- Dermed sparer man tid og sparer penger på strømtyver man ellers ikke tenker over.

Hvordan gjør Aptly dere bedre?

-Vi har brukt Aptly i halvannet år snart. Vi har aldri brukt tilsvarende verktøy, så vi brukte litt tid på å ta beslutningen. Det er en omstilling som krever nye rutiner og en del lærdom i forhold til hva vi er vant til, smiler han.

- For vår del brukes plattformen på prosjektledernivå. Det var hvor vi hadde størst behov for å effektivisere oss. Samtidig ønsket vi å kunne tilby våre kunder en profesjonell og lett forståelig plattform for å gjøre deres tilvalg.

Hva er fordelene med Aptly?

- Først og fremst at vi får kundene tidlig inn i tilvalgsprosessen. Vi ser at vi får dialog med kundene allerede når de begynner å sette sammen sitt nye hus eller sin nye leilighet.

- Vi kan involvere dem, presentere ulike muligheter på en visuell og proff måte. De kan se og lese om ulike løsninger, samtidig som de setter sammen det som passer dem både estetisk og økonomisk.

- Uten at vi har gjort konkrete beregninger enda, kan jeg si at salget øker med hjelp av Aptly.

- Vi er veldig godt fornøyd og kundene gir tilbakemelding om at dette oppleves meget profesjonelt. De får se bilder, kan lese informasjon og har full kontroll på eget budsjett.

- Jeg tror at spesielt muligheten til å kunne klikke rundt, legge til og ta bort komponenter samtidig som de holder oversikt over kostnadsrammer, oppleves veldig trygt. For vår del får vi tydelige ordre som er godkjent med bankid og reduserer mulighetene for feilleveranser.

Trepartssamarbeid med fokus strømkontroll, fra venstre: Tor-Sverre Lien Jensen fra Pet Installasjon, Steinar Hvile fra FutureHome og Fredrik Walter Johansen fra Aptly. Foto: Norsk Byggebransje

Hvordan fungerer samarbeidet?

- Det fungerer veldig bra. Nå har vi startet et samarbeid med FutureHome i Aptlys plattform med tanke på strømkontroll.

- Det er litt for tidlig å si noe om resultatet ennå, men det passer godt inn i vår profil som eksperter på smarte løsninger.

- Vi i elektrobransjen er en viktig del av det grønne skiftet. For vår del handler det om alt fra solceller til elbilladere, smarte hus osv. Her ser vi for oss at Aptly kan bli en viktig brikke i vår videre satsning, avslutter Lien Jensen

Trepartssamarbeid med fokus strømkontroll

- Sammen med Pet har vi i tillegg startet et unikt prosjekt i samarbeid med FutureHome. De har stålkontroll på strømkontroll, noe de aller fleste av oss ønsker i disse tider.

- Vi utgikk fra Pets eksisterende kundebase og sendte ut informasjon til samtlige kunder som har installert smarte elbilladere de siste 12 månedene. Målet var ikke å selge noe, men å gi gode kunder relevant informasjon.

- Altfor få vet at de kan søke støtte fra Enova, når de velger å gjøre boligen sin smartere.

- Har du kjøpt og installert en smart elbillader de siste 12 månedene, for minst 17 600 kroner totalt, har du faktisk en verdisjekk liggende på 10.000 kroner i skuffen.

- Det betyr at om du velger å installere en strømkontroll fra FutureHome til 10 990 kroner, blir din kostnad kun 990 kroner etter Enova-støtten, forteller en engasjert Johansen.

Slik søker du støtte fra Enova

- En beregning basert på energiområdet til Lede (et av Norges største nettselskap), hvor Pet installerer, viser at en bolig på 150 kvm, kan spare 3 690 kroner i strøm hvert år og det kun ved å installere strømkontroll.

- Velger man i tillegg f.eks å bytte ut termostater på varme i gulvet vil regnestykket bli enda bedre.

- Pet er først ut blant våre kunder til å tilby dette, men i samarbeid med FutureHome ruller vi ut samme mulighet hos flere av våre kunder - som alle har fått gode resultater, avslutter Johansen.